2010. november 22., hétfő

r.Warren: Isten receptje a jó egészségre: nagylelkűség és vidámság

„Mert ezek a parancsolatok nem üres beszéd számotokra, hanem életet jelent nektek. Általa éltek hosszú ideig…” (5Mózes 32:47)

Sokan azt gondolják, hogy a Biblia tele van „Neked nem szabad…” kezdetű parancsokkal. Azt hiszik, hogy az egész Biblia másról sem szól, mint korlátozásokról, és unalmassá teszi az életedet.

Isten azonban azt akarja, hogy örömteli és egészséges életet élj. A jó egészség utolsó két tényezője, amit meg szeretnék osztani veled, megmosolyogtat majd.

Ha nagylelkűen adsz, az jót tesz az egészségednek. Mindig, amikor nagylelkű vagy, mindig, amikor adsz, az erősíti az egészséged. Tudod, hogy a Bibliában több ígéret van az adásról, mint bármi másról? Azért, mert Isten azt akarja, hogy olyanok legyünk, mint ő, Isten pedig ajándékozó Isten.

Mindened, amid van, ajándék Istentől. Ő nagylelkű, és azt akarja, hogy te is az légy. A Biblia azt mondja: „Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.” (Példabeszédek 11:25) Nem vidámít fel ez a vers? Ez az, amiért jó érzés tölt el, mikor segítesz másoknak, akár pénzügyileg adakozol, akár valami fizikai dolgot adsz, vagy épp az idődet adod.

Ha vidám vagy, az jót tesz az egészségednek
. Isten azt mondja nekünk az Igéjében, hogy az élettel az a szándéka, hogy élvezzük, ne csak elszenvedjük. „A vidám szív a legjobb orvosság, a bánatos lélek pedig a csontokat is kiszárítja.” (Példabeszédek 17:22) Szeretném ezt gyakorolni: aki nevet, az tovább bírja. Tanulj meg nevetni magadon, játssz minden nap, lazíts, kapcsolódj ki, és szórakozz!