2010. március 6., szombat

S. Wigglesworth: Jézus elvette a "ha" szócskát

Mikor leszállott a hegyről, nagy sokaság követte Őt. És íme eljött egy bélpoklos, leborult előtte, és ezt mondta: - Uram, ha akarod, megtisztíthatsz engem! És kinyújtván kezét, megillette őt Jézus, és ezt mondta: - Akarom, tisztulj meg! És azonnal eltisztult annak poklossága. És mondta neki Jézus: - Meglásd, senkinek se szólj! Hanem eredj, mutasd meg magadat a papnak, és vidd fel az ajándékot, amelyet Mózes rendelt bizonyságul nekik. (...)

És mondta neki Jézus: A rókáknak van barlangjuk és az égi madaraknak fészkük, de az ember Fiának nincs hová fejét lehajtani.
(Mt 8:1-4, 20)

Itt a jóval és a tehetetlennel, a hatalmassal és a szűkölködővel találkozunk.

Mennyire tehetetlen volt ez a leprás, amikor Jézushoz jött!

Isten nem tud segíteni rajtad, amíg te is képes vagy magadon segíteni.

Jézus... Ó, hát nem csodálatos név!

Mennyire megváltozik a kép, amikor feltűnik Jézus!

Jézus tudta, hogy ez a leprás el fog jönni hozzá.

Az én Uram éjjel elment beszélgetni az Atyával. Az éjszakai beszélgetés során az Atyával kettesben kidolgozták a másnapi programot.

Miközben Jézus lefelé jött a hegyről, tele volt dicsőséggel, és minden tekintet Őrá szegeződött. Az embereket annyira lekötötte a dicsőségből lefelé jövő Jézus látványa, hogy a számukra ismeretlen leprás keresztül tudott jutni a tömegen.

Amikor az emberek meglátták, nagy helyet adtak neki, úgyhogy odajutott Jézus lábaihoz.

Ez a leprás, akárcsak sokan, akik ma szükségben vannak, tudta, hogy Jézus képes segíteni. De az emberek a hajlandóságában kételkednek. Jézus az összes eljövendő generáció számára elvette a "ha" szócskát azzal, hogy azt mondta: "Akarom."

A rókáknak barlangjuk van, és az égi madaraknak fészkük; de az ember Fiának nincs fejét hová lehajtania.
(Lk 9:58)

Belegondoltál már abba, hogy ha annyi szerető férj és feleség volt jelen, és olyan sokan szerették volna Jézust vendégül látni, vajon miért nem hívták meg?

Vajon az egyszerű válasz nem úgy szól, hogy túl sokat látott volna?

A lángoló tekintetével mindenen átlátott volna! Ezért féltek az emberek vendégül látni Őt.