2020. május 29., péntek

Németh Sándor - A boldogságról 1.

Nem feltétlenül kell ebben a világban boldognak lenned. Ne is keseredj el, ha nem leszel, mert az leszel majd! Ezen az úton vagyunk!

Nagyon sok ember minden eszközt megragad arra, hogy boldog legyen. Te ne tedd! Tudnod kell, hogy e világ nem a boldogságod helye. Ennek az ura az ördög, aki mindent megtesz, hogy az embereket megakadályozza abban, hogy sikeresek legyenek és a beteljesedés felé haladjon a pályájuk.

Ha valaki megtér, és elfogadja Jézust, a boldogtalansága is meg fog változni! Az elrontott életet is meg lehet változtatni! Semmit nem veszítettél el még akkor sem, ha sikerült tönkre tenned az életedet! Semmivel nem vagy rosszabb helyzetben, mint aki mindent jól csinált a földi életében!

Máté 5:3 Boldogok a Szellem koldusai, mert övék a mennyek királysága!
Máté 5:4 Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak majd!
Máté 5:5 Boldogok „a szelídek, mert ők örökölni fogják a Földet!”
Máté 5:6 Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságosságot, mert ők megelégszenek majd!
Máté 5:7 Boldogok az irgalmasok, mert ők is irgalmasságot nyernek majd!
Máté 5:8 Boldogok a szívükben tiszták, mert ők meg fogják látni Istent!
Máté 5:9 Boldogok, akik békét teremtenek, mert őket Isten fiainak hívják majd!
Máté 5:10 Boldogok, akik az igazságosság miatt üldöztetést szenvednek, mert övék a mennyek királysága!
Máté 5:11 Boldogok vagytok, ha gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle gonosz dolgot hazudoznak rólatok miattam!
Máté 5:12 Örüljetek és ujjongjatok, hogy nagy fizetség jár nektek a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek!

A boldogság beteljesedése mindig a mondat végén van, és nem a jelenkori korszakban teljesednek be, hanem az eljövendőben. Jelen pillanatban Isten országa szellemi módon van benned, de még nem birtokolod olyan mértékben, ahogyan fogod. A megtérés csak a kezdet, és tovább kell haladni ezen az úton.

A szellemünk már föl van támasztva, Isten adott neki egy romolhatatlan életet. Ezt csak szellemi élettel lehet építeni. Alá van rendelve a növekedés törvényének. A test is el fogja nyerni azt az életet, amelyet Jézus nyert el. Ő egy újfajta életet hozott be a világba. Csak őbenne ragadható ez meg. Ezt akarjuk megnyerni. Ezért járunk ide, és járunk a Szent Szellemben!

János 3:16 Mert Isten annyira szereti a világot, hogy egyetlen Fiát adta oda, hogy senki, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Isten nem hazudik. Ezt az örök életet megadja! Nagyon jó ügyre adtad oda az életedet, hogy az örök életet keresed. Ez be fog teljesedni! Az élet Jézus Krisztus! Semmit nem rontottál el! Amit elrontottál, Ő ki fogja javítani! Idő kérdése, a csődtömeg eltűnik az életedből és meglátod Isten dicsőségét! Ne fogadd el a boldogtalanságot. Olyan útitárs, amely előbb-utóbb lekopik rólad! 

Rendkívül fontos, hogy az életszemléleted ne csak a születés és a halál közé szorítkozzon. Ez materialista felfogás. Csak azt ragadja meg, amit lát. De mi hisszük, hogy Isten elhívta az embert az örökkévalóságba! Az ember nem földi lény. Olyan lénynek teremtette Isten, amely alkalmas a mennyei és a földi létre is egyaránt. Tud az angyalokkal, a Messiással, a Szent Szellemmel és az Atyával is együtt élni! Nem földhöz ragadt János vagy, hanem mennyei ember! A boldogság felé vezető úton egyre inkább a mennyei emberhez kell hasonlítanunk!

Ezen az úton a legjobb vezető és testőr a Szent Szellem! Teljesedj be vele, és járj a vezetése szerint! Ne engedd el az üdvösség szarvát! Ragaszkodj a Megváltódhoz, Szabadítódhoz! Így fognak a rossz dolgok helyére jó dolgok állni!

Felszabadító, hogy nem most kell boldognak lenni. Nem kell szégyellni azt, hogy küszködünk, nehézségek vannak, hiszen ezek most csak csaták, de a háborút megnyerjük, mert ezt már megnyerte egy személy helyettünk, Jézus!! Kiszedte a sátán kezéből a fegyvert, hogy győztes tudjál lenni! Amikor valaki elhatározza, hogy boldog lesz, akkor nem tudja felvállalni a gondokat, hanem elkerüli azokat. Pl.: visszadobja a gyűrűt, mert nem akarja felvállalni a feladatokat.

A földi élet egy nagy gond. Egy nagy, égig érő hegy, amely tele van gonddal. Nem szabad félni a gondoktól! Neki kell esni, és el kell szépen lapátolni a gondokat. Ez a boldogság útja. Ha menekülsz a gondoktól, akkor szerencsétlen ember leszel, nem leszel boldog. Sok ilyen ember van.

Ne félj, hogy 80 év nem elég, hogy teljesen boldog legyél! Az örökkévalóságban sikerülni fog! Az örökkévalóság nem árnyékvilág. Jézus Krisztussal életünk van, ezért beteljesedünk, amikor elköltözünk a földi életből. Nem gonosz angyalok jönnek, hanem az Úrnak az angyalai, akik tele vannak Isten dicsőségével. Valóságosan meg fogjuk élni a személyiségünket. Ismerni fogjuk egymást, még jobban, mint most. A legjobb ételedről sem kell lemondanod! Élvezni fogod az ízeket. Nem kell figyelni a vércukorszintedet sem, és nem lesz salakanyag sem. Az anyagcsere-dolgot is megoldja az Úr. Jézus új életet hozott, új létformát.

Tudunk a boldogságból előleget fölvenni, és tudjuk bátorítani a szomorú embereket, hogy ne szomorkodjanak!

János 20:29 Hiszel, mert láttál engem? - mondta neki Jézus. - Boldogok, akik nem látnak, és mégis hitre jutnak!

Be tudsz hatolni a láthatatlanba, és meg tudod ragadni az áldásokat! Veled kivételez Isten, mert hiszel, és ez bekapcsol az örökkévalóságba. Átmegy a hit az idő falán, megragadja az örökkévalóságot és behozza az időbe! Már érzékeled az örökkévalóságot az életedben! Minél szellemibb ember vagy, annál jobban érzed ezt! Egy kétlaki ember vagy! Nem csak Budapesten van lakásod, hanem a Mennyben is! Halandó vagy, de halhatatlan is, időbeli, de örökkévaló is. Tudatosan döntesz minden nap, hogy a cselekedeteiddel melyiket erősíted! Ne szomorkodjatok! 

Máté 5:5 Boldogok „a szelídek, mert ők örökölni fogják a Földet!”

Nagyon fontos feladat, hogy az ember a benyomásokat, tapasztalatokat jól tudja lereagálni. Az ószövetségben nincsen a szelíd szó jelen, ezért nehéz meghatározni.

Szelíd = Alázat, engedékeny, kíméletes. Nem azt kell érteni, amit az emberek általában értenek. Jákobot és Mózest is szelíd embernek mondja a Biblia, pedig Jákob is fel tudott háborodni. A szelídség engedelmességet jelent a jóra. Az ilyen ember alá tudja rendelni magát Isten tökéletes akaratának és meg tudja azt tenni. Amikor rosszul reagál az ember, akkor szól a Szent Szellem, hogy álljon le, reagáljon jól! Ilyenkor az ember visszatér az Úrhoz. Ez egy szellemi képesség is, ami által az ember folyamatosan képes megcselekedni Isten akaratát. Ennek ellentéte a lázadás, a durvaság, az agresszivitás.

Jézus Krisztus is szelídnek nevezi magát. Ugyanazt a szót használta, amit a 37. zsoltár 11. verse.

Zsoltár 37:11 A szelídek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek nagy békességben.

Nem kell ahhoz tudni héberül, hogy megértsd a Bibliát. Nem azonos ez a nyelv a Szent Szellemmel! Aki tud héberül, az még bűnös ember, de aki tele van Szent Szellemmel, az nem követ el bűnöket. Sok rabbi lenézi a keresztényeket, hogy buták, mert nem tudnak héberül. A Szent Szellem lefordítja neked a Bibliát, hogy szabadító erővel tudjon felszabadulni az életedben. Ő eleveníti meg az igazságot az életedben!

Ne legyen kisebbségi érzésed, ha nem beszélsz sok nyelven! Beszélsz a Szent Szellem nyelvén, és ez elvezet minden igazságra! Ő közölte a kijelentéseket Ábrahámmal, a prófétákkal. Mennyei értékkel rendelkezünk. Természetesen szükség van a tudományra, de nem fogadjuk el, hogy megbénítsák vele az emberek igazság iránti szeretetét.

A szelídséget minden emberrel szemben követeli az Ige. Különösen az áldott hölgyekkel és a vezetőkkel. Akkor nehéz az embernek, amikor olyan dolgokat lát, ami felkavarja az érzelmeit. Ilyenkor kell figyelni, hogyan adjuk az intést.

Máté 11:29 Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.

Amíg nem történik semmi irritáló az emberrel, addig élvezi, hogy milyen áldott, békés természete van. Aztán ha felkavaró dologgal találkozik, akkor kiderül, hogyan reagál. Ez is egy lecke. Meg kell tanulnia az embernek megállítania magát! Amikor nagy harag önti el a lelkünket, akkor elveszítjük Isten jelenlétének a tudatát. Kibeszéli magát az ember a Szent Szellem jelenlétéből. Ezen a területen változni kell, és akkor minőségileg megváltoznak a kapcsolatok.

2011.01.