2020. május 13., szerda

Ruff Tibor - Ellenállás a kísértésekben 2.

Gyakran embereken keresztül jönnek ezek a támadások.

2Timótheus 3:1 Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehéz idők állanak be. 3:2 Mert lesznek az emberek magukat szeretők, pénzsóvárgók, kérkedők, kevélyek, káromkodók, szüleik iránt engedetlenek, háládatlanok, tisztátalanok, 3:3 Szeretet nélkül valók, kérlelhetetlenek, rágalmazók, mértékletlenek, kegyetlenek, a jónak nem kedvelői. 3:4 Árulók, vakmerők, felfuvalkodottak, inkább a gyönyörnek, mint Istennek szeretői. 3:5 Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. És ezeket kerüld.

Nehéz idők állnak be = alig elviselhető idők

Itt nem istentagadó emberekről van szó, hanem vallásos emberekről. Amikor dönteniük kell Isten és az élvezetek között, akkor nem Istent választják, hanem az élvezeteket. Képmutató, látszatszerűen élő emberekről szól ez. Az ilyen embereket kerüljük, mert ezeken keresztül benyomul a sátán az ember életébe.

2Péter 2:15 Akik elhagyván az egyenes utat, eltévelyedtek, követvén Bálámnak, Bosor fiának útját, aki a gonoszság díját kedvelte.

2Pét 2:17 Ezek víztelen kútfők, széltől hányatott fellegek, akiknek a sötétség homálya van fenntartva örökre. 2:18 Mert hiábavalóság kevély [szavait] szólván, testi kívánsággal, bujálkodással elhitetik azokat, akik valóban elszakadtak a tévelygésben élőktől, 2:19 Szabadságot ígérvén azoknak, holott ők magok a romlottság szolgái; mert akit valaki legyőzött, az annak szolgájává lett.

Bálám is először ismerte Istent, de elhajolt a pénzsóvárgás miatt.
Az ilyen embereknek az ideológiájában mindig a szabadságra való hivatkozás van, hogy ezt meg azt meg lehet tenni. Ez szoros összefüggésben áll a paráznasággal, bujálkodással.

Júdás 1:16 Ezek zúgolódók, panaszolkodók, a magok kívánságai szerint járók; szájuk kevélységet szól, haszonlesésből személyimádók. 1:17 Ti azonban, szeretteim, emlékezzetek meg azokról a beszédekről, amelyeket a mi Urunk Jézus Krisztus apostolai mondottak. 1:18 Mert azt mondták néktek, hogy az utolsó időben lesznek csúfolódók, akik az ő istentelen kívánságai szerint járnak. 1:19 Ezek azok, akik különszakadnak, érzékiek, kikben nincsen [Szent] Lélek.

Az utolsó időkről szóló tanítást csúfolják az ilyen emberek. Azt hiszik, hogy csak üres beszéd, pedig ez valóság. Lót vejeinek is úgy tűnt, mintha csak tréfálna Lót.

Nem jó olyanokat mondani, hogy: Nekem még van időm megtérni! Ezzel nem szabad játszani.

Júd 1:20 Ti pedig szeretteim, épülvén a ti szentséges hitetekben, imádkozván Szent Lélek által, 1:21 Tartsátok meg magatokat Istennek szeretetében, várván a mi Urunk Jézus Krisztusnak irgalmasságát az örök életre.
Nekünk az a dolgunk, hogy megőrizzük magunkat Isten szeretetében!

2Péter 3:17 Ti azért szeretteim előre tudván [ezt], őrizkedjetek, hogy az istentelenek tévelygéseitől elragadtatva, a saját erősségetekből ki ne essetek; 3:18 Hanem növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében. Neki [legyen] dicsőség, mind most, mind örökkön-örökké. Ámen.

Péter is azt mondja, hogy figyelmeztessük magunkat, és vigyázzunk arra, hogy az istentelen embereknek a szabadságot ígérő beszédei, a paráznasággal való manipulációi ne tudjanak minket a saját erősségünkből kirántani!

Ne vesd meg az Úr félelmének a szellemét. Az Úrnak 7 szelleme van:

Ézsaiás 11:2 Akin az Úrnak szelleme megnyugoszik: bölcsességnek és értelemnek szelleme, tanácsnak és hatalomnak szelleme, az Úr ismeretének és félelmének szelleme.

Az Úr félelme jó dolog. Erős benne a bizalom. Megerősíti a hitet. Az Úr félelme az a gonosztól való eltávozás. Tiszta. Nem fog összezavarni. Nem kell félni az Úr félelmétől! Az Úr félelme a bölcsesség kezdete. Az Úr félelmét a bolondok megutálják.

Fontos, hogy már a gondolkodás szintjén meglegyen az ellenállás! Ha ezt megfogja a sátán, sikerül neki irányítani, akkor a cselekedetek szintjén is el fogsz esni! Amikor ezt megteszi a sátán, akkor ez a varázslás, igézés. Valakitől ez jön: hallasz ilyen beszédeket, szellemi nyomás jön rád; rossz barátok; nem megfelelő emberekkel való kapcsolatokból. Amikor egy jól gondolkodó ember rosszul kezd gondolkodni, akkor ez igézés, varázslás.

Galata 3:1 Óh balgatag galáciabeliek, kicsoda igézett meg titeket, hogy ne engedelmeskedjetek az igazságnak, kiknek szemei előtt a Jézus Krisztus úgy íratott le, [mintha] ti köztetek feszíttetett [volna] meg?

Ha úgy érzed, hogy nem tudsz az igazságnak engedelmeskedni, akkor vizsgáld meg, hogy mik akarnak elidegeníteni! Az ilyen emberek neked nem a jó akaróid, hanem a sátán akar rajtuk keresztül elpusztítani. Az ördög tudja őket használni szócsőként, hogy téged elpusztítson. Szakadj el az ilyen emberektől! Ébredj fel! Aki szeret téged ebben a helyzetben, az bele fog ordítani az arcodba szellemileg, hogy ébredj fel. Te ne utáld meg az ilyen szavakat, mert ez lesz az életed!

2010.11.