2020. május 15., péntek

Ruff Tibor - Ellenállás a kísértésekben 3.

Hogyan állt ellene Jézus az ördögnek? Az Igével!

Máté 4:1 Akkor a Szellem elvitte Jézust a sivatagba, hogy a Rágalmazó próbára tegye.
Máté 4:2 Negyven napon és negyven éjszakán át böjtölt, végül azután megéhezett.
Máté 4:3 Ekkor odalépett hozzá a Kísértő, és ezt mondta neki: - Ha Isten fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyerekké!
Máté 4:4 De Jézus így válaszolt: - Meg van írva: „Nemcsak kenyérrel él majd az ember, hanem minden szóval, amely Isten szájából jön ki!”
Máté 4:5 Ekkor magával vitte őt a Rágalmazó a Szent Városba, fölállította a Templom tetőpárkányára,
Máté 4:6 és így szólt hozzá: - Ha Isten fia vagy, vesd le magad innen, hiszen meg van írva: „ Angyalainak parancsot ad majd felőled... és kezükben fognak vinni téged, hogy kőbe ne üsd a lábad!”
Máté 4:7 Jézus így felelt neki: - Viszont az is meg van írva: „ Ne tedd próbára az Urat, a te Istenedet!”
Máté 4:8 A Rágalmazó ismét magával vitte őt egy nagyon magas hegyre, és megmutatta neki a világ összes birodalmát és azok dicsőségét,
Máté 4:9 majd így szólt hozzá: - Ezeket mind neked adom, ha leborulva imádsz engem!
Máté 4:10 Ekkor ezt mondta neki Jézus: - Eredj innen, Sátán! Mert meg van írva: „Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak Őt szolgáld!”
Máté 4:11 Ekkor elhagyta a Rágalmazó…
(SZPA)

Jézus mindháromszor az írott Igét idézte. Miért tette ezt, hiszen maga volt a testté lett Ige? Nem a saját erejével próbált meg ellenállni, hanem az írott Igét idézte. A Golgotai kereszten is idézte az Igét. A legnehezebb helyzeteiben az írott Igét idézte. Sátáni elragadtatásokat élt át. Veled még ilyen nem történt. A sátán mutatott neki látomásokat. A te nehézséged ennél kisebb! A Szent Szellem által megelevenített Ige, a rhéma a fegyver a sátán ellen. Ebben van elég erő a sátánnak való ellenállásra. Így fogsz megszabadulni! Ezeket valld meg! Ne pszichéből erőlködj!

2Timótheus 3:16 A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,
2Tim 3:17 Hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

Jézus is ezt erősítette meg, amikor azt mondta, hogy:

Máté 5:18 Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik.

1Sám 15:23 Mert, [mint] a varázslásnak bűne, [olyan] az engedetlenség; és bálványozás és bálványimádás az ellenszegülés.

A héberben nem szerepel a mint és az olyan. Vallásos lázadásról beszél itt az Ige. A részleges engedelmesség az engedetlenség! Ez egy nagy igazság! A részleges engedelmesség az varázslás. Az Igének 100%-osan kell engedelmesnek lenni!

Ma ilyen light evangéliumot szeretnek megélni az emberek. Az egész Igét nem akarják, hanem csak válogatnak. Különféle dolgokat be akarnak csempészni.

Lukács 6:47 Valaki én hozzám jő és hallgatja az én beszédeimet és azokat megtartja, megmondom néktek, mihez hasonló.
Luk 6:48 Hasonló valamely házépítő emberhez, aki leásott és mélyre hatolt, és kősziklára vetett fundamentomot: mikor aztán árvíz lett, beleütközött a folyóvíz abba a házba, de azt meg nem mozdíthatta: mert kősziklán épült.
Luk 6:49 Aki pedig hallgatja, de nem tartja meg, hasonló ahhoz az emberhez, aki [csak] a földön építette házát fundamentom nélkül: amelybe beleütközvén a folyóvíz, azonnal összeomlott; és nagy lett annak a háznak romlása.

Az embereket ugyanazok a megpróbáltatások érik. Nem ígéri meg Jézus, hogy nem lesz megpróbáltatás. A különbség az, hogy összeomlik, összeroppan-e valakinek az élete vagy győztesen tovább él! Ragadjuk meg Isten Igéjét, a Szent Szellem által megelevenített rhémákat!

2010.11.