2020. május 11., hétfő

Ruff Tibor - Ellenállás a kísértésekben 1.

Jakab 4:7 Engedelmeskedjetek azért az Istennek; álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek.

A sátán aktív. Nem az a helyzet, amit szeretnénk. Sokszor szeretnénk elképzelni, hogy egy semleges közegben élünk, vagy van ugyan gonosz, de nem aktív. De ez nem így van! A sátán akkor is támad minket, ha igyekszünk mindent jól csinálni. Igyekszik a bűnt bevinni az életünkbe.

1Péter 5:8 Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen:

A sátán egy valóságos szellemi lény. Az embertől függetlenül van gonosz. Aktívan kutatja azokat az embereket, hogy kiket tud megtámadni. Hogyan támad?

Jakab 4:4 Parázna férfiak és asszonyok, nem tudjátok-e, hogy a világ barátsága ellenségeskedés az Istennel? Aki azért e világ barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz. Jak 4:5 Vagy azt gondoljátok, hogy az Írás hiába mondja: Irigységre kívánkozik a lélek, amely bennünk lakozik?

Irigységre kívánkozik a lélek, amely bennünk lakozik? = Féltékenyen szeret a szellem, amely bennünk lakozik?

Sok keresztény szeretné elhitetni magát, hogy barátkozhat a világgal is és Istennel is. Nem értik, hogy miért rossz a világ. A világban élő emberek nem maguk az ördögök, hanem bűnbe esett emberek. Nem arról van szó, hogy ők annyira gonoszok, mint az ördög. A Biblia különbséget tesz a bűnös és a gonosz között. Ez megtéveszti a keresztényeket, mert azt gondolják, hogy minden ember gonosz, aztán rájönnek, hogy még sem, és azt gondolják, hogy nem is rossz a világ. De a Biblia a világrendről beszél, a kozmoszról, arról mondja, hogy gonosz. Annak a fejedelme a sátán. Olyan gonosz rendszert tart fönn, amelyben a rossz mindig győz. Isten országa fölött nem, mert az nem e világ rendszere alatt áll. Szemben áll vele. Ha Isten országa nem hatolna be ebbe a világrendbe, akkor mindig a rossz győzne, hiába van az emberekben bármennyi jó szándék. Nem tudnak kijönni a világ gonosz rendszeréből. Minden jó szándékuk rossz eredményt hoz. Minden gyilkos mozgalom mögött valahol állt egy jó szándék. Az ördög mindig a saját céljára tudja használni ezeket. Egyedül Isten országa tudja ezt a börtönt megtörni!

Ha minden ember olyan gonosz lenne, mint az ördög, akkor Isten nem akarná megváltani őket. De Isten elküldte a Fiát, aki nem e világból származik, föntről jött, behatolt ide, megmutatta a másik világrend világosságát, és ez a világrend megölte. Ezzel is bebizonyította ez a világrend, hogy gonosz.

Ha te nem hiszed el, hogy a világ gonosz, akkor nem hiszel Jézus Krisztusnak! Ne tévesszen meg, ha látsz világi emberekben bizonyos értékeket. Értsd meg, hogy a világgal mint rendszerrel nem barátkozhatsz!

Isten féltékenyen szeret! Akit Ő szeret, azt birtokolni akarja. Cserébe te is birtokolhatod Őt!

1János 2:15 Ne szeressétek a világot, se azokat, amik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete. 2:16 Mert mindaz, ami a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból. 2:17 És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.

A világ gonosz rendszerszervező ereje: test kívánsága, szem kívánsága, élet kevélysége. Így tartja fenn ezt a világbörtönt! De ez el fog múlni, és el fog jönni Isten országa! Ez lesz rendszerszervező erő. Ez fogja szervezni az emberi életet, és a bűn kerül elnyomó állapotba.

Ha a sátán aktivitásának, kísértésének ellene akarsz állni, akkor a világnak kell ellene állnod, el kell tőle határolni magad! Egyszerre nem tudod szolgálni Isten országát is és a világot is.

2010.11.