2020. május 8., péntek

Németh Sándor - Varázslásról 13.

Varázslás formái az egyházban:

- a vezető gazdag akar lenni, és felhasználva a tekintélyét törvénytelen pénzszerzésekbe, befektetésekbe viszi be a gyülekezetet. Ez volt Kijevben is. A varázslás egyik célja a pénz, a mammon. Itt is eladták a keresztényük a házukat, belementek és válság miatt kibukott az egész dolog. Megtizedelte a gyülekezetet ez a probléma.

Ezt megcsinálhatják presbiterek is, gyülekezeti tagok is, és akkor is varázslás.

- a vezetők szexuálisan visszaélnek a tekintélyükkel. Atlantában volt ilyen. A presbiterek évtizedek óta tették ezt a vezetőkkel együtt. Óriási kárt okoztak Isten munkájának.
A terrorizálás is hozzátartozik ehhez. Megfélemlítik az gyülekezet tagjait, hogy ne merjék elmondani ezt senkinek.

Nagyon fontos, hogy a vezetők tisztán és félreérthetetlenül járjanak az Úrban!


- titkos szolgálati emberek beépülnek a gyülekezetbe, befolyásolják a vezetőket, és elindítani egy jól működő vezető, szolgálat ellen egy lejárató kampányt. A kommunista időszak alatt ez nagyon ment, de a rendszerváltás után is. Nem mindig mutatható ki a titkosszolgálat jelenléte.

Meg kell tanulni, hogy olyan szilárd legyen a testvéri egység, hogy ezek ellenére is megmaradjon a közösség! Fontos, hogy az uszítók beszédének ne adjunk hitelt! Addig jó a magyar társadalomnak is, amíg ilyen közösségek élnek, virágzanak, mint a gyülekezet. A titkosszolgálat emberei a háttérben maradva irányítják a vezetőket. Az egész célja a rombolás és pusztítás.

- hatékonyan tevékenykedő vezetők hibáit felnagyítják, eltorzítják, és erre építve egy kampányt indítanak.

Van olyan, hogy egy bűn elkövetése után az Úr könyörül egy vezetőn, de az adott helyhez tartozó emberek ezt eltúlozzák, hogy a tekintélyét szétverjék, szakadást okoznak. Miután eltávolítják, az ilyen gyülekezetek szétesnek, nem tudnak talpra állni.

Külföldön egy pásztornak rossz kapcsolata volt a feleségével. Idegbaja volt a feleségnek. A férjével kapcsolatos problémáit kitette az internetre. Ha a házaspárnak problémája van egymással, akkor nem kell másokat bevonni, nem kell a családtagokhoz, apóshoz, anyóshoz rohangálni, hanem négyszemközt kell rendezni. Ha nem megy, akkor érett szellemi vezetőktől kell segítséget kérni. Mi nem hagytuk el soha a szobát addig, amíg nem rendeztük a dolgot. Ne az anyád oldja meg! Nem tud tárgyilagos lenni, mert nem csak észből áll, hanem van érzelme, lelke. A menyasszony a vőlegénnyel, a vőlegény a menyasszonnyal rendezze le a dolgot.

Szóval ez a nő körlevelet küldött a vezetőknek, hogy mit csinál a férje. Ennek ellenére, hogy soha nem volt jó a kapcsolatuk, Isten használta ezt a pásztort és nagyon nagy gyülekezet lett. Amíg ebbe a problémába nem kapcsolódtak bele mások, addig fejlődött, növekedett a gyülekezet. Amint kikezdték a pásztort a házassága miatt, azonnal megindult egy romlás. Mélypontra jutott a helyzet. Isten befedezte addig a problémát, amíg mások nem avatkoztak bele, aztán lement a kenet védelme, amint beleavatkoztak.
John Wesleynek sem volt felhőtlen a házassága, de ő mindent megtett, hogy helyrehozza. A felesége azonban erre nem volt alkalmas.

- a vezetőre befolyással bíró vezetőtársak irigyek lesznek, és azért ügyködnek a gyülekezetben, hogy szembeállítsák az embereket a vezetővel. Általában a 2. ember szokott ilyet csinálni és a dicséretvezető. Főleg, ha van mögöttük egy olyan feleség, aki mondja nekik, hogy: „Te ezt jobban tudnád csinálni, mint ő!”

- a jól forgolódó vezetők nevével visszaélnek a közvetlen környezetükben lévő emberek. Erre a legjobb példa Géházi, aki visszaélt Elizeus nevével, mert pénzt akart szerezni. A munkatársak nem szorgalmasan dolgoznak, hanem manipulálva akarnak előnyökhöz jutni.

- a vezető házastársára irányuló varázslás, hogy az meghaljon, és a helyére a varázslást alkalmazó léphessen. Haljon meg az asszony, hogy a nő a helyére lépjen. Ledobtak egy agyagkorsót az emeletről, hogy így törjön össze az asszony, és ezek után lebénult a feleség. Rossz volt a házasságuk, ezért úgy gondolta a másik nő, hogy az Úr akarata, hogy a feleség meghaljon és ő a helyére lépjen. Itt varázslással akarták a problémát megoldani. A rosszat jóval kell legyőzni és nem még rosszabbal!

Ha ilyeneket látunk, akkor ezeket leplezzük le!

- a vezetőkkel a családtagjaikat fordítják szembe.

- erős kontroll kiépítése a gyülekezetben. Az jó, hogy egy pásztor elmondja a juhoknak, hogy melyik mezőre menjenek és hová nem. Nem nézheti végig, hogy megmérgezik a juhokat.

- az adminisztráció átveszi a vezetést, és kiüresedik a vezető tekintélye. Milliomosok befolyásolják a vezetőt, aki védelmet biztosít nekik. Kiszorítják a presbitereket, és a helyükre állnak.

Ha minden oldal betartja Isten beszédét, akkor ezekkel szemben védelem van! A vezetésnek és a hívőknek törekedni kell arra, hogy védelem legyen ezekkel szemben! Egy egészséges gyülekezet tudja ezt kezelni! 

2010.10.20.