2020. június 3., szerda

Németh Sándor - A boldogságról 2.

Ábrahámnak szólt Isten, hogy az egész világot neki adja. Egy magyar gerincű ember kiképezte volna magát, hadsereget képezett volna, és erőszakkal megszerezte volna ezt. Mit kapott Ábrahám ebből a világból? Egy sírhelyet. Egyiptomba sem úgy ment oda, hogy: Hé, Fáraó, amid van, mind az enyém lesz.  Mamré tölgyesébe sem úgy ment, hogy: Húzd el a csíkot, takarodj, ez az enyém! Nem hagyta el ilyen beszéd a száját! 175 évig leélte az életét, és soha nem alkalmazott erőszakot. Várta, hogy Isten meg fogja valósítani az ígéretét, és meg is fognak valósulni!

Sokkal jobb, ha Isten teljesíti be az ígéretet, mintha egy ember testi módon. Sok ember a belső látását így akarja megvalósítani, de ez átkot hoz.

Ábrahám ellenpéldája Absolon, aki nem tudta megvárni, hogy Dávid befejezze a pályafutását. Szeretett volna a helyére ülni. De Dáviddal még volt Istennek terve. Absolon puccsot szervezett, polgárháborút robbantott ki Dávid ellen. Ha szelíd lett volna, akkor nem Salamon lett volna az utód, hanem Absolon. Birtokba tudta volna venni az örökségét akkor, amikor eljön annak az ideje. Te tudsz várni? Aki nem, az átkot hoz magára!

Sokszor megnyerik az emberek az álmaikat, de 1 napig nem tudják élvezni azt. Ez átok. Ha Istentől van egy áldás, akkor azt tudod élvezni. Jákobnak 21 év kellett, mire utolérte magát. Többszörösen meg kellett földig hajolnia, és meg kellett alázkodnia Ézsaú előtt, hogy visszaszerezze az áldást. Megtanulta, hogy az érvényesülésben nem lehet használni a kegyetlenséget. Gyengéden kell érvényesülni, hogy másoknak ne okozzál kárt. Még hosszú évtizedek kellenek, hogy az emberek megtanulják, hogy a pénzzel való forgolódásnak nagyon súlyos szabályai vannak. Keresztények is lenyúlják egymás ötleteit, de ez nem hoz áldást! Isten akaratát kövesd, így fogsz előre jutni!

Ábrahámnak lett volna oka Isten felelősségre vonni, hogy miért csak egy sírhelyet kap? De ő nem volt materialista. Tudta, hogy van feltámadás, és amikor megjelenik a Megváltó, akkor boldog lesz és minden ígéretét beteljesíti. Tudta, hogy mi a szelídség. Adja Isten, hogy mi is tudjuk! Őt vegyük példaképnek! Még most is vár.

Jelenések 11:15 A hetedik angyal is trombitála, és nagy szózatok lőnek a mennyben, amelyek ezt mondják vala: E világnak országai a mi Urunkéi és az ő Krisztusáéi lettek, aki örökkön örökké uralkodik.

Miért nem foglalta el Ábrahám Kánaán földjét? Mert tudta, hogy nem Krisztusé, hanem a sátáné, ezért nem fogadta el Szodoma királyának ajándékát. Tudta, hogy ha őt Isten gazdaggá akarja tenni, akkor ahhoz nem kell Szodoma királya. Ha elfogadta volna, akkor e világ fejedelmének uralma alá került volna, de így nem. Egészen más Krisztussal együtt uralkodni, mint az ördöggel. Ezért Ábrahám várt, és ezért Isten meg fogja áldani.

Az a szelídség, hogy hogyan érvényesülök, hogyan valósítom meg Isten akaratát: Ő adja, hogy beteljesedjen az akarata, vagy én akarom beteljesíteni?

Jelenések 20:6 Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig.
Jelenések 5:10 És tettél minket a mi Istenünknek királyokká és papokká; és uralkodunk a földön.

Az előzékenység is beletartozik a szelídségbe! Hogyan mentek el a Hit Parkból? 😊 Otthon, ha a feleségeddel előzékeny vagy, egészen más lesz az asszony hangulata. 
Nagyon nagy dolog a szelídség. Nem könnyű. Az ember szereti a jogait érvényesíteni. A szelídség pont azt jelenti, hogy az ember nem érvényesíti a jogait, hanem vár Istenre!

A hitedet sem lehet erőszakosan érvényesíteni. Ezért található meg az érzékenység a szelídségben. Figyel a Szent Szellem vezetésére az ember. Nem megy oda egy másik ember házához megvallani, hogy ezt az Úr neki adja, és az övé. Nem érdemes rövidtávon gondolkodni! Isten tudja, hogy egy ötletnek, egy látásnak ki a gazdája. Aki illegálisan belemegy, arra átok jön.

Fontos, hogy úgy érvényesüljön Isten elhívása, hogy azt tudjuk élvezni! Én imádkoztam azért, hogy olyan problémáim legyenek, amelyeket szeretek. 😊  Azt Istent szeretőknek minden a javára vágyik! Olyan problémákat kívánok, amelyek által még közelebb kerültök az ígéretek megvalósulásához, még jobban érzitek a személyiségeteket, és létrejön bennetek a problémamegoldás. Nem kell félni a gondoktól, hanem meg kell oldani őket. Meg kell házasodni, gyermekeket kell vállalni. Mások sem tudták, de az Úr megadta.  

Ne érezd magad boldogtalannak! Esélyed van a boldogságra.

Amikor Ábrahám született, még élt Noé, Sém meg túlélte Ábrahámot. Metusálem abban az évben távozott el, amikor megjött a vízözön. Érdemes ezeket a dolgokat is megnézni. Még az is lehet, hogy Ábrahám meglátogatta Noét. Nem írja ezt a Biblia, de lehet.

Jákob 130 évesen megállt a Fáraó előtt és elmondta a bujdosása éveit. Tudta, hogy ahhoz, hogy boldog ember legyen, neki föl kell támadnia. Örökölte Ábrahám ígéreteit. Ezzel szemben száműzetésben kellett eltávozni a földi életből, de tudta, hogy Isten föltámasztja és beteljesíti az Ő beszédét.

Mi jobb szövetségben élünk, ezért bízzunk az Úrban! A mi életünkben sokkal több áldás teljesedik be! Sokkal nagyobb áldásokat élünk át!

Akivel azonosulsz, annak az örökségét kapod meg! Beteg papáddal, parázna apáddal, akkor az ő bajaikat. Ha Ábrahámmal, Izsákkal, Jákobbal, akkor az ő örökségükkel! Döntsd el!

Drámai, hogy mennyire fontos az azonosulás, hogy kivel azonosul az ember. Az emberek többsége a betegségeket így örökli, a szegénységet, a válást. Rossz személyekkel azonosulnak. A vérrokonságból való azonosulások alá vannak rendelve ezeknek.

2011.01.