2014. december 1., hétfő

Reinhard Bonnke - A közbenjárás faltörő kosai 6.

A KÖZBENJÁRÓ TITKAI

Az Úr adhat nekünk olyan feladatokat is, amelyeket nekünk kell elvégeznünk, például beszélnünk kell valakivel valami személyes ügyéről. A közbenjárás fő célja azonban nem az, hogy titkokat halljunk másokról Istentől. Nem az a dolgunk, hogy jöttünkben-mentünkben "helyreigazítsuk" a testet, megmondjuk embereknek, mit gondol Isten, és mindenkivel megosszuk Isten bizalmas közléseit. (Suzette ezt "szellemi pletykának" hívja, és figyelmeztet, hogy Isten titkai szentek az Úr szemében.) Isten ad nekünk bizonyos információkat, hogy közbenjárhassunk másokért, és ezáltal Ő elérhesse a céljait az illető életében. Úgy tűnik azonban, hogy az Úr az időnek csak 2%-ában beszél ezekről a titkokról. A közbenjárási idő 98%-át azzal töltjük, hogy a világot visszafordítjuk Istenhez a Szellem vezetése szerint.

Ha belépünk a közbenjárás munkájába, ez a tapasztalat megváltoztatja az életünket, de csak Isten tehet valakit közbenjáróvá. Ha az Úr olyan élményeken visz téged keresztül, amelyek vágyat ébresztenek benned, hogy Isten trónja előtt elveszett világunkért kiálts, akkor nem fogod ezt bánni, akármilyen nehéz legyen is a felkészítő munka.

A közbenjárás megváltoztatja az élethez való hozzáállásodat, olyan beteljesülést hoz számodra, amit előzőleg senki sem tud ábrázolni előtted, mert oly gazdag ez az átélés. Állítsd szívedet Isten rendelkezésére, ne csak az idődet, akkor olyan helyen gyűjtesz kincset, ahol a moly nem érheti el.

Az evangélizálást minden értelemben a Szent Szellem munkájának kell látnunk. Az evangélizációs hadjárat minden mozzanatát Neki vetjük alá: a prédikálást, az éneklést, az összejövetel rendjét, minden szolgálatnak és a Szellem ajándékainak a használatát. Az evangélizáció egyetlen nagy erőfeszítés, amit helyi hívők épp úgy támogatnak, mint az egész Egyház. Az evangélizáció eltávolít minden gátat, minden akadályozó önérdeket és minden olyan eszközt, ami távol tarthatja az embereket Istentől. Az evangélizációban a Szent Szellem működik a közbenjáráson és a szolgálaton keresztül is. Ez az összetétel hozza létre a világot meghódító ébredést!