2014. december 18., csütörtök

Michael L. Brown - Szentség – Isten jelenlétének feltétele 17.

Amikor megtértem, tiszta voltam már, de az életem unalmas volt. Rájöttem, hogy be kell töltekezzek Istennel! Elkezdtem az Igét olvasni, imádkozni 1 órát, 2 órát, 3 órát… Elkezdtem az Igéket megtanulni fejből, 1 verset, 2 verset, 10 verset. Amikor egy éve voltam megtérve, az életemben volt egy olyan rítus: napi 6-7 órát töltöttem Istennel és minden nap 3 órát imádkoztam és 2 órát olvastam a Bibliát. Alig tudtam kivárni, hogy imádkozhassak! Hogy az Igét olvashassam! Minden nap 20 Igeverset tanultam meg. 6 hónapig csináltam ezt anélkül, hogy kihagytam volna egy napot is. Ez lefektette az alapot az életem többi részére. Bármilyen témát akarsz, hogy arról tanítsak, vagy prédikáljak, nekem nem kellenek órák, hogy felkészüljek erre, még csak percek se, mert az Ige bennem van! Az alapok akkor lettek lefektetve, amikor tizenéves voltam.

Évente egyszer vitám van a tanári karban valamelyik tanárral az iskolánkban. Van egy olyan tantárgyunk, ami a teológiai ellentmondásokról szól. A diákok különböző témákat vitatnak meg egymással, hogy megtanulják, hogyan kell kinyitni az Igét és megfelelő módon hasogatni különböző témákban. És akkor fogjuk az egyik tanárt, aki nagyon okos, aki tele van Szent Szellemmel, tele van Isten Igéjével, és több hetet adunk neki, hogy felkészüljön egy ilyen vitára. Kiválaszt egy témát, és ő fog érvelni az egyik oldalról. Aztán eljön a vitának a napja, amikor leülünk az osztályba, és én ekkor hallom először a témát. Mondják, hogy ez a vitának a témája, és te ezt az álláspontot kell, hogy képviseljed. Kezdjétek el! Gond nélkül meg tudom csinálni, mert az alapok éveken keresztül le lettek fektetve az életemben.

A Biblia nem egy vastag könyv! Némelyek közülünk nem emlékeznek túl könnyen a dolgokra, az elménk nem egyformán működik, és ez nem is baj. De hogyha a tv-műsor tanulmányozása helyett Isten Igéjét tesszük a magunkévá, a videózás, a számítógépes játék helyett imádkozunk, hogyha nem mindig magunkkal foglalkozunk, hanem elkezdünk azokkal foglalkozni, akik szükségben vannak, akkor hirtelen minden megváltozik. Az életünk elkezd betelni! Nagyon sokat kapunk Istenből! Ő olyan valóságossá válik a számunkra! És az Ő öröme olyan csodálatos! Van valami, amit föl tudunk kínálni a bűnös és haldokló világnak! Telve Istennel, szabadon a bűn erejétől! Elkülönítve a szentségre! És örvendezünk az Úr jóságában. Kultúra ellenes forradalmárok vagyunk, akik összezúzzuk ennek a kornak az isteneit! Egy másik Királyért, másik országért élünk!

Tudjátok, mi egy érdekes dolog? Ha elolvassuk a 100 évvel ezelőtti gyászjelentéseket az újságokban – az egyik barátom mutatott rá erre – elolvashatjuk, mi van írva a sírkövekre a temetőkben. És soha nem olvasunk ilyet, hogy „Azért halt meg, mert nem tudott eleget tv-t nézni!” Ilyet soha nem találunk  leírva. Érdekes, nem? Ki kellene próbálnotok valamit! Próbáljátok meg egy darabig elválasztani magatokat a világtól! Kapcsoljátok le a tv-t! De azt mondod, az időjárás-jelentést meg kell nézned. De az időjárás ugyanaz lesz akkor is, ha nézed, akkor is, ha nem! Némelyek közülünk naponta tízszer nézik meg a híreket és óránként hússzor ellenőrzik, milyen az időjárás-jelentés. De ha valami jelentős sportesemény van, meg kell néznem! A csapatod akkor is győz vagy veszít, hogyha te nem nézed! Nem fogod őket bevinni a célba, hogyha nézed, és nem veszítenek csak azért, mert te nem nézed. A baj az, hogy ez szenvedéllyé vált! És mi a különbség e között és aközött, hogyha egy tűt szúrsz a karodba? Hiszen ezek irányítják az életünket, függőségben vagyunk ezektől!

Fejezd be! És menj Isten után! Hogyha valami tisztátalan, ne érintsed! Tegyen Isten téged érzékennyé! Lehet, hogy azt mondod: Testvér! Nagyon sok keresztyén vezető nem ért veled ebben egyet! Mert őket a legrosszabb világi zene szórakoztatja, elmennek a mozikba filmeket nézni, és üzeneteket kapnak, miközben nézik, és prófétai módon alkalmazzák ezeket. És törvénykezésnek tartják a te tanításodat!

Én őszintén megmondom nektek, hogy emiatt a mentalitás miatt vagyunk ilyen szörnyű állapotban! Mert megalkuszunk a bűneinkkel! Miért van akkora felfordulás a társadalmunkban? Azért, mert Jézusnak az egyháza kudarcot vallott! Mért van egyház ekkora zűrben? – kérdezem én! A vezetőknek a bűnei miatt! Az egész dolog ránk vezethető vissza! Nem hívhatjuk az embereket, hogy éljenek egy bizonyos módon, ahogy mi sem élünk! Itt az ideje, hogy megtisztítsuk magunkat! Itt az ideje, hogy elforduljunk mindentől, ami tisztátalan! De tegyük ezt egy más hozzáállással! Istenem, azt akarom, hogy otthon érezd magad az életemben! Azt akarom, hogy otthon érezd magad ott, ahol lakom! Szeretnék egy helyet készíteni Neked, ahol Te szívesen laksz! Egy helyet, ahol kinyilváníthatod erődet!

Vegyetek föl egy más hozzáállást! Én szeretnék forradalmi lenni! Radikális akarok lenni! Ennek a kornak a szelleme ellen akarok menni! És a szentséget fogom a magamévá tenni! Egy kultúra ellenes hívő leszek! Isten kegyelme erőt ad ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk! Isten kegyelme visz, hordoz minket! És amikor híjával vagyunk a dolgoknak, akkor Ő szívesen megbocsát nekünk! De ez nem mentség a bűnökre! Teljes szívünkkel és lelkünkkel szeretjük az Urat, és ezért törekszünk a szentségre!

Mielőtt megváltoztathatnánk a világot, velünk kell kezdődnie a változásnak! És ahogy elválunk a bűntől, ahogy Istennek odaszánjuk magunkat, úgy használ minket arra, hogy helyreállítsuk a világunkat! És ha az emberek gyűlölnek minket, hát gyűlölnek! Ha elutasítanak minket, hát elutasítanak! Hogyha megölnek minket, hát megölnek! De Istenért élünk, szeretünk, kiöntjük magunkat, megérintünk egy haldokló világot és szabadságot és bűnbocsánatot ajánlunk fel nekik Jézus vére által!

 Küszködjetek, birkózzatok ezekkel az igazságokkal, és kérjétek Istent, mutassa meg nektek az  Ő akaratát! Nem baj, ha emiatt elveszítek barátokat, ha félreértenek, az Ige egyértelmű! Isten útjai egyértelműek! És ha bármi van, amit megtanultunk az ébredésben, a szolgálati iskolában, akkor ez csak a megerősítése annak, amit mindig tudtunk egyébként: A megtérés készíti el az Úr útját! Az ébredés mindig a szentség ébredése! A Szent Szellem  nem köteléket hoz, hanem szabadságot! A Szent Szellem örömöt és szabadságot hoz! Meghalunk a bűnnek és igazából élünk Istenben!

Istenem! Kérlek, add, hogy valóság legyen ez számunkra! Adj megtérést azokon a pontokon, ahol bűnben vagyunk! Kérlek, hogy ezeken a napokon egyre erősebben győzd meg az embereket a szívükben! Tegyél minket szabaddá az emberek halott tradícióitól és a törvénykezés kötelékeitől és hozz be minket a Te szentséged szabadságába, hogy azt szeressük, amit Te szeretsz és gyűlöljük, amit Te gyűlölsz!
Jézus nevében kérünk!
Ámen.