2014. december 5., péntek

Michael L. Brown - Szentség – Isten jelenlétének feltétele 15.

Egyrészt pont úgy nézünk ki, mint a világ, és ez rendben is van, mert végül is ebben a világban élő emberek vagyunk, másrészt a bűn szempontjából nem nézhetünk ki úgy, mint a világ! Soha nem szabad úgy öltözködnünk, hogy szexuális vágyat keltsünk a másneműekben! Íme, néhány jó alapelv a hölgyek öltözködésével kapcsolatban:
Amit viselsz, az az arcodra hívja fel a figyelmet! A ruhánk célja, amit megpróbálunk eltakarni, és nem az, amit megpróbálunk felfedni.

- De akkor lehet, hogy ki kell a ruhatáramat dobnom!
- Rendben van! Pont jó!
- Majd odaajándékozom valaki másnak.
- Nem, az nem jó!
- De nagyon drága volt!
- Van egy drága kutyám, nagyon drága, de veszett ez a kutya. Ha valakit megharap, az meghalhat. Most öljem meg a kutyát? Nem! Ez egy drága kutya! Majd odaadom a kutyát egy barátomnak!...

Majd hazamegyek, végignézem a videokazettáimat, CD-imet, és ha olyan van közötte, ami zavarba ejtene, ha itt, előttetek kivetítenék, akkor kidobom. Ó, nem dobhatom ki, nagyon drága volt! Majd odaadom őket a barátomnak! Ezt a ruhát nem viselhetem, mert bűnös, mert csábító hatása van, megpróbálja az alakomra felhívni a figyelmet, már nem viselhetem többet ezt, majd odaadom a barátnőmnek! De ne! Pusztítsd el, semmisítsd meg! Tudjátok, hogy mit csináltam a kábítószereimmel, amikor megtértem? A kokainnal, a tűkkel, a heroinnal? Kidobtam őket! Mert pusztító volt! De te azt mondod: De testvér! Hogyha megteszem azt, amit te mondasz nekem, akkor egész nap nem lesz mit tennem, hisz mindenben van valami rossz, bárhová megyek, bármit nézek, akkor mit csináljak egész nap? Van egy ötletem! Mi lenne, hogyha elkezdenéd megismerni Istent? Mi lenne, hogyha vele töltenél időt? Mi a helyzet az imával, imádással és az Igével? Mi lenne, ha odaszánnád magadat azoknak, akik szükségben vannak? Mi lenne, hogyha megosztanád az Evangéliumot az elveszettekkel? 
Én megtértem. Az én életem tele volt bűnnel, mert csak ezért éltem. A létezésemnek a célja az volt, hogy vétkezzek. Hogy a testemnek a kívánságait kielégítsem. Hogy valami új tapasztalatot éljek át. Aztán megtértem, és elfordultam mindezektől a dolgoktól. Abbahagytam a bűnös zene hallgatását és művelését, tudtam, hogy ez a zene le fog engem húzni. Tudtam, hogy ez pusztulást hoz nekem. 

Beszéltem az iskolánk egyik végzősével, aki észrevette, hogy az életében némi visszacsúszás következett be. Megkérdeztem, miként kezdődött el. Azt mondta: Elkezdtem újra világi zenét hallgatni, és kezdett ez lehúzni engem. Az ilyesmi hat az emberre! A zene rendkívül erőteljes dolog! A kultúra ellenes mozgalom a zene által terjedt! A Sátán erőteljesen használta ezt a zenét, hogy átalakítsa a társadalmat. Az Evangélium ügyében még nem ragadtuk meg eléggé a zene erejét!
Mert felkent zene által megváltoztathatunk egy nemzedéket! Olyan sok van ebben!  
– De valami történt az életemben. Már nem hallgattam a régi zenéimet és nem néztem a régi tv-műsorokat – és az még nem volt olyan rossz, mint a mai tv-műsorok, de akkor is sok szemét volt a tv-ben, de elfordultam ettől. Nem kábítószereztem többet, nem mentem házibulikba, nem rúgtam be többet, - akkor mit fogok csinálni? Az élet unalmassá vált a számomra. Tiszta voltam, a barátaim is tiszták voltak, de az életem unalmas volt. Azt mondtam magamnak: Előtte tele voltam bűnnel, most Istennel kell, hogy betöltekezzek!