2014. december 3., szerda

Michael L. Brown - Szentség – Isten jelenlétének feltétele 14.

Íme, az igaz történet: Van egy misszionárius barátom, aki amerikai. 25 évig élt Olaszországban, mint misszionárius. Egyszer itt volt Németországban egy keresztény barátjával együtt. Elmentek egy strandra fürödni. A barátja kérdezte:

- Szeretnél szaunázni?
- Persze, nagyon szívesen! - majd eszébe jutott valami.
– Egy pillanat! A szaunában ugye, levetkőzik az ember. Csak biztos akarok lenni a dolgomban. Van egy külön szauna a férfiaknak és külön a nőknek, ugye?
A barátja megharagudott emiatt.
- Persze, hogy nincs!
- De te azt várod tőlem, hogy bemenjek a szaunába meztelen nők közé? Hogy én is levetkőzzek ott?
- Én nem azért megyek be oda, hogy kéjvágyam legyen, hanem a szauna kedvéért. – mondta az itteni testvér. – Ti, amerikaiak! – legyintett és megharagudott rá. – Elrontottad a napomat! – és otthagyta őt.

Nagyon sokkoló dolog ezt hallani. Várj egy percet! Te keresztény vagy? És elmész egy olyan strandra, ahol a hölgyeken felül nincsen semmi? Neked ez nem gond? Te keresztény vagy? Bikini van rajtad, ami a tested 90%-át fedetlenül hagyja? Mi lenne, ha most felhívnék egy testvérnőt, megkérném, hogy 90%-ig vetkőzzön le, majd megkérném, hogy vezessen minket imában? De a strandon ezzel minden rendben van?
Miért? Barátaim! Megkeményedtünk! Az irányelveinkből engedtünk! 100 évvel ezelőtt a világ sem öltözött így! Ha megnézitek, hogy 100 évvel ezelőtt milyen fürdőruhákat viseltek az emberek, tetőtől talpig föl voltak öltözve. Bűnösök, olyan emberek, akik nem ismerték Istent. Olyan emberek, akik berúgtak este és házasságtöréseket követtek el. Amikor a tengerpartra mentek, volt bennük annyi szemérem, hogy eltakarták magukat. A mai egyház, Isten népe, akiket megmosott Jézus vére és tele vannak Isten Szellemével és minden bűntől meg vannak tisztítva – a mi lécünk lejjebb van, mint a múltban élő bűnösök lécei! Nem értjük a dolgokat. Olyanok lettünk pont, mint a világ! 
Kérdezed: Mit mondasz, testvérem? Fel kell öltöznünk teljesen? És ha vannak ott olyan emberek, akik majdnem teljesen meztelenek, akkor maradjunk távol attól a helytől? Persze, hogy ezt mondom! Ez egyáltalán nem kérdés a számomra! De te azt mondod: Testvér, te most elrontod a szórakozásomat! Én nagyon szeretek oda menni, nagyon élvezem! Én is élveztem, amikor heroint injekcióztam magamba, nagyon szerettem elszállni a kábítószertől… 

Amikor valaki házasságtörést követ el, akkor élvezi a szexet egy másik nővel, de nekünk arra van elhívásunk, hogy a világgal szemben éljünk, hogy elválasszuk magunkat a világ dolgaitól! De nem jövünk rá, hogy ez így van. Mert a lécet lejjebb tettük, az irányelveinket lejjebb engedtük. És az egyház már nem változtatja meg a világot, a világ változtatja meg az egyházat! Jézus azt mondta, hogy ha a te jobb kezed megbotránkoztat téged, akkor vágd le és vesd el magadtól! Mi a lényeg ebben? Jézust nem annyira a jobb kezünk érdekli. Mi a lényeg? Akármennyire kedves és fontos is valami a számunkra, akármennyire függünk is valami dologtól, hogyha bűn, akkor válaszd el magad tőle! Forradalmároknak kell lennünk! Az áramlattal ellen kell úsznunk! Emlékszem a hippi napjaimra. Ilyen trapéznadrágokat viseltünk és a nadrágon kívül viseltük az inget. Nagyon sokféle színű ingjeink voltak, tarka ingek, amiket kívül viseltünk, és annyira különböztünk mindenkitől, hogy nagyon büszkék voltunk rá, mert mi kultúra ellenes emberek voltunk!