2020. június 25., csütörtök

Németh Sándor - A boldogságról 5.

Visszajön az Úr, és Isten uralma meg fog valósulni a Földön!

Belemélyültünk a boldogság kutatásába. Ezt az ígéretet el lehet nyerni most, és föl lehet emelkedni a jelen kor gyarlóságai fölé. Ezt tudták Isten emberei is. Tudták, hogy eljön Isten uralma, eljön az élet korszaka és vége a halál korszakának. Önmagában a létezés már áldás. Ez az ember nagy kincse. Isten azért küldte el Jézust, hogy egy újfajta életet küldjön el, amely a Mennyből származik. Ádámot és Évát az Ő képére teremtette, nem egy evolúciós ugrás történt. Noén keresztül egy testből és egy vérből részesültünk. Aztán különféle népekké, etnikumokká lett az emberiség.

Ragaszkodj Jézushoz, mert az Ő feltámadása határozza meg a te jövődet! Ő szabadított meg az őseid bűneitől!

1Péter 1:18 Tudván, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből;
1Pét 1:19 Hanem drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen bárányén, a Krisztusén:

Az ember rá van utalva, hogy újjászülessen Jézus vére által. Így jön létre egy új nép, amely hűséges Istenhez, megtér a bűnéből, a világ szeretetéből. A világ így a birtokunkba kerül, és megszentelt, újjászületett emberek fognak uralkodni rajta a következő korszakban.

Nem a szexben, a mammonban, a hatalomban kell keresni a boldogságot. Látjuk, hogy akik ebben keresik, azok mind levetkőzik magukról az isteni hasonlatosságot, és az emberi nem karikatúrájaként fejezik be az életüket. Lehet, hogy elhitetnek másokat, hogy sikeresek, de mindig kiderül, hogy nem igaz. Ezért kell nézni egy sorsnak a végét. Hamar kisöpri az utókor az ilyen emberek emlékét. Ma már csak a tanároknak kell tanítani ezekről, de lesz egy kor, amikor szent emberek életét fogjuk tanulni!

Jézus miattunk ment le a Pokolba, hogy nekünk már ne kelljen oda lemenni! Meg fogjuk látni Isten dicsőségét, de addig vannak harcok és Isten Igéjét kell követi, hogy az Ő neve megszentelődjön az életünkben!

Ennyi bevezető után nézzük meg a boldogság egy újabb tárát. Ez az irgalom!
Múlt héten az igazságosságról beszéltünk. Ami van a társadalomban, azzal sokszor nem értünk egyet, mert valamikor közelít az igazságossághoz, de valamikor távolodik tőle.

Az ok, amiért nem tud beteljesedni a föld a boldogsággal, hogy ez a föld még az e világ istene uralma alatt áll. Isten nem uralkodik rajta, hanem a sátán. El kell szenvednünk ezt a jövőben is. Ahhoz, hogy igazságosság uralkodjon, ahhoz el kell újra jönnie Jézusnak.

A szabadságot azért korlátozták, mert bizonyos felekezetek vezetői azt hiszik, hogy az ő feladatuk, hogy a világot kereszténnyé tegyék. De nem ez a feladat! Ne érezz kudarcérzést, hogy az összes embert nem tudod megtéríteni. Csak azt tudjuk megtenni, amire Jézus felhatalmazott minket. Az evangélium is akkor lesz sikertörténet, amikor Jézus újra visszajön! Véglegesen bebizonyosodik akkor, hogy Ő győztes! De már most meg van minden ember számára a lehetőség, hogy megtérjen, bűnbocsánatot kapjon, betöltekezzen Szent Szellemmel!

Legyél irgalmas ember, mert ez vezet el a boldogság 100%-os beteljesedéséhez! Nem kell most boldognak lenned! Ne legyél perfekcionista! Az ígérete megragadható ma, de a beteljesedése nem! Nem kell magadat gyötörni és kompenzálni sem. Nem kell, hogy átengedd magadat a kudarc, a vereség érzésének.
„Boldogtalan voltam teljes életemben, csak az vigasztal, hogy meg nem érdemeltem.” Petőfi

Ne játszd a csalódottat a házasságban! Ha igazságosság alapján él benned a boldogságról való képed, akkor nem támasztasz irreális elvárásokat a házastársaddal szemben. Ha indokolatlan és teljesíthetetlen követelményeket állít a másikkal szemben, akkor ez alapja a haragnak. Sok ember frusztrált, boldogtalan gyerekkora volt, rosszul bántak vele szülei, stb. Mivel most akar boldog lenni, azonnal, ezért azt várja a párjától, hogy ő tegye boldoggá. Vannak emberek, akik a szeretetéhségbe bele vannak betegedve, és azt várják, hogy: Adjál szeretetet! Ha ezt várja, akkor már fénysebességgel távozik a szeretettől, mert a szeretet nem követel, hanem ad!

János 3:16 Mert Isten annyira szereti a világot, hogy egyetlen Fiát adta oda, hogy senki, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Amikor követelményeket állít az ember, akkor kemény lesz a szíve. Vádolni, bunkózni fogja a másikat. Elrontott házasságok, válások lesznek az eredményei. Kopaszok, csupaszok, megfosztottak az ilyen emberek, mint a toll nélküli madarak.

Türelemmel kell hajózni! A túlsó part az örökkévalóság. Addig is vannak erős szelek, de nyugalom! Isten be fogja teljesíteni azt, amit ígért!! Még ha olyan időszakod is van, hogy a Napot sem látod az égen, akkor is be fogsz jutni a célba! Még ha azt is mondják, hogy tönkre tetted az életedet, akkor is tarts ki! Szólj rájuk, mint Jézus! Akkor is zöldellő olajfának tartotta magát, ha kivágják, mert a gyökerét nem lehet kivágni, meg fog újulni! A gyökere a Mindenható Istenben van, ezért azt mondta, hogy ne őt sirassák, hanem magukat.

Lehet, hogy a bűnök következményei még ott vannak az életedben, de jegyezd meg, hogy olyan mag került beléd, amely nagy fává fog nőni, nagy élet fog belőle származni! Bízz abban, hogy Isten meg fog áldani, boldoggá fog tenni! 

Máté 5:7 Boldogok az irgalmasok, mert ők is irgalmasságot nyernek majd!

Ezt nem hitetlen embereknek ígérte Jézus, hanem hívőknek. A hívő életedre se úgy nézz, hogy majd a cselekedeteid által megszerzed Isten kegyelmét és áldását. A jövőben is minden áldás Isten irgalmától függ! Ne felejtsd el a vámszedő és a farizeus történetét! A farizeus a cselekedeteit sorolta fel Istennek, a vámszedő pedig irgalomért könyörgött. Isten irgalomból és kegyelemből ad mindent! Ne magadban bízz, hogy ki vagy te az Úrban! Ezt fontos megvallani a vádolásokkal, kárhoztatásokkal szemben, de Istennel szemben az irgalomra és a kegyelemre apelláljunk, mint Pál apostol! E nélkül nem tudunk tovább lépni.

Irgalom: az anyaméhből származik ez a kifejezés. Megindultságot hoz létre az ember belsejében, és elindul egy olyan felindultsági érzés, amely tettben nyilvánul meg. Ez a 2 fontos sarokköve. Az ember személyiségének a lényéből, méhéből indul el. Nem mechanikusan működik. Sokszor imákban lehet ilyen mechanizmust hallani. De ez nem jó. Az imáinknak megindítónak kell lennie. Azok az emberek áldottak és sikeresek, akik meg tudják indítani Istennek és embereknek a szívét. Szokjál le a felesleges, üres kommunikációról! Legyen a beszédednek súlya, tartalma! Ha benne van a szíved a beszédedben, akkor megindító tud lenni. Ha nincs benne sem a szíved, sem az érzelmed, nincs benne semmi tartalom, gondolat, akkor csacsogó, fecsegő vagy. Ha szívből beszélsz, akkor tudod befolyásolni a látható világot. Az ilyen imák fölhatnak Istenhez! Vigyázz a száddal és a nyelveddel!

2Mózes 4:11 Az Úr pedig monda neki: Ki adott szájat az embernek? Avagy ki tesz némává vagy siketté, vagy látóvá vagy vakká? Nemde én, az Úr?

A szádat Istentől kaptad!

Fontos, hogy az intuitív képességeidre Isten rátegye a kezét! Így meg fog erősödni, meg fog javulni, és szellemi szinten is el fogod tudni választani a jót a rossztól, az igazságot az igazságtalanságtól.

2011.01.