2020. június 18., csütörtök

Ruff Tibor - Ne csüggedj! 1.

Ézsaiás 61:1 Az Úr Isten szelleme van én rajtam azért, mert fölkent engem az Úr, hogy a szegényeknek örömöt mondjak; elküldött, hogy bekössem a megtört szívűeket, hogy hirdessek a foglyoknak szabadulást, és a megkötözötteknek megoldást;
Ézs 61:2 Hogy hirdessem az Úr jókedvének esztendejét, és Istenünk bosszúállása napját; megvigasztaljak minden gyászolót;
Ézs 61:3 Hogy tegyek Sion gyászolóira, adjak nekik ékességet a hamu helyett, örömnek kenetét a gyász helyett, dicsőségnek palástját a csüggedt szellem helyett, hogy igazság fáinak neveztessenek, az Úr plántáinak, az Ő dicsőségére!

Soha ne hazudtoljátok meg Isten beszédét, mert az Ő beszéde igaz. Aki nem ért vele egyet, az hazudik. Az Igének van igaza, nem neked. Föl kell jönnöd az Ige szintjére! Be kell fogadnod hittel! Jézus egy csodálatos személy, aki valóban itt van közöttünk! Elmondhatatlanul nagy jóindulat árad ki belőle! Könnyebben megérted az embereket, ha jóindulat árad ki belőled. Engedj el minden bűnt minden ellened vétkezőnek, és neked is el fog engedtetni!

Istennek minden áldása kegyelemből van, hit által, hogy senki ne kérkedjék! Van egy dolog, amivel tudjuk korlátozni a kegyelem hiányát: ha mi nem adunk kegyelemet másoknak. Ha te kinyitod magad arra, hogy jóindulattal legyél az emberek felé, akkor egyből megérzed, hogy Jézus is jóindulattal van feléd. A farizeusok felé nem tudott jóindulatú lenni, mert ők sem voltak jóindulatúak mások felé.

Ha te jóindulatú leszel, akkor rájössz, hogy a te életed nem cáfolata az Igének! Engedd el az ellened vétkezők bűneit, és akkor neked is elenged az Atya! Így egyből más állapotba kerülsz!

Jézus legfőbb tanácsai a Hegyi Beszédben találhatók. Azt tanácsolja, hogy te magad váljál világossággá, dobd ki a szívedből a haragot, a mérget, a kislelkűséget, te magad legyél nagylelkű, irgalmas, adjál szeretetet, irgalmat az embereknek. Az jobban érzi magát aki ad, mint aki kap.

Jézus akkor is itt van, ha mi nem veszünk róla tudomást. Őt most is meg lehet érinteni! Ha anyagi problémáid vannak, akkor neked örömhírt hirdet! Kijössz a szegénységből, megoldódik a problémád, de higgyél benne! Ha összetört szívű vagy, akkor Jézus érted van itt, hogy meggyógyítsa a szívedet!

A csüggedtség egy szellem, egy démon. Ezt is leveszi Jézus, és a dicsőség palástját akarja, hogy fölvedd!

Jézus azt mondta, hogy szükség, hogy beteljesedjen rajta mindaz, ami megíratott a Zsoltárok könyvében. Az evangélium kevés betekintést enged Jézus szellemi, lelki életébe. Annyit ír, hogy egész éjszaka imádkozott. De hogy mit, azt nem tudjuk. Nagyon ritkán írja le, hogy mit érzett: kicsordult a könnye, felvidult stb. Jézus minden rosszat, ami az életünkben van, magára vette, és ez által szerzett teljes megváltást. Beletartozik az érzelmi és a szellemi terület is. minden gyötrő érzést magára vett. 

Zsoltár 22:2 Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet?

Ez nem csak egy érzés volt. A Zsoltárok Krisztus szellemének az imái, mert abból írattak meg. A Biblia leghosszabb könyve.

Zsidó 5:7 Ki az ő testének napjaiban könyörgésekkel és esedezésekkel, erős kiáltás és könnyhullatás közben járult ahhoz, aki képes megszabadítani őt a halálból, és meghallgattatott az ő istenfélelméért,

Picit több a panasz megfogalmazása a Zsoltárokban, mint az öröm.

Jézus azért tudott megváltani a csüggedés szelleméből, mert ő is megtapasztalta azt. Azért tudott mindenből megszabadítani minket, mert mindent átélt. Minden, amit megtalálsz a Zsoltárokban, abból meg vagy váltva. Amit átélt, azt helyettünk élte át.

Sokszor érezzük, hogy mintha a szívünk legmélyéről jönne ez a Zsoltár, és ezáltal felszabadulunk. Pont ez az, ami velem történik, és felszabadít. Ha akarsz Jézussal érintkezni, akkor érintkezz az Igével! Lásd Ezékiel!

Zsoltár 42:2 Mint a szarvas kívánkozik a folyóvizekre, úgy kívánkozik az én lelkem hozzád, oh Isten!

Jézus is átélte ezt, ezért vonult el éjszaka, hogy Istennel legyen!

Zsolt 42:3 Szomjúhozik lelkem Istenhez, az élő Istenhez; mikor mehetek el és jelenhetek meg Isten előtt?
Zsolt 42:4 Könnyhullatásom volt kenyerem éjjel és nappal, mikor mindennap azt mondták nekem: "Hol van a te Istened?"
Zsolt 42:5 KJV 42:4 Mikor ezekről emlékezem, megkeseredem lelkemben; mert nagy csoportban vonultam [ezelőtt] és ujjongó örömmel és hálaadással vezettem őket, az ünneplő sokaságot, az Isten házáig.

Ezek is beteljesedtek Jézus életében. Aztán eljöttek a nehezebb idők, mindenki elhagyta.

Zsolt 42:6 Miért csüggedsz el lelkem és nyughatatlankodol bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok én neki az ő orcájának szabadításáért.

Te is szólj a lelkedhez, hogy: Miért csüggedsz el lelkem és nyughatatlankodol bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok én neki az ő orcájának szabadításáért. Szólj neki, hogy higgyen Istenben, bízzon benne! Parancsold meg a lelkednek, hogy higgyen!! Az imaéletnek ez is része; ez a megvallás.

Dávidnak is egy teljes zsoltára arról szól, hogy parancsol a lelkének:

Zsoltár 103:1 A Dávidé.; Áldjad én lelkem az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét.
Zsolt 103:2 Áldjad én lelkem az Urat, és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről.
Zsolt 103:3 Aki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet.
Zsolt 103:4 Aki megváltja életedet a koporsótól; kegyelemmel és irgalmassággal koronáz meg téged.

Ezeket valld meg!!!!

Zsolt 42:7 Istenem! elcsügged bennem az én lelkem; azért emlékezem reád a Jordán és Hermon földjéről, a Micár hegyéről.

Amikor elcsügged a lelked, akkor emlékezz meg, hogy milyen szabadulásokat cselekedett Isten az életedben! Ha nem történt semmi, ☺ akkor emlékezz meg másokéról!

Ha emlékezel ezekről, akkor utána elszégyelled magad, hogy tudtál mindezek ellenére elcsüggedni. Eddig is mindig megszabadított, ezután is meg fog szabadítani az Úr!

2011.01.