2020. június 10., szerda

Németh Sándor - A boldogságról 3.

Egyre nagyobb befolyást gyakorol az emberekre a világ boldogságképe, de ez nem veszi figyelembe a teljes életet, hanem csak a születés és a halál közötti időszakot. A Biblia látása nem ez. Az élet maga Jézus Krisztus. Az a cél, hogy ezt megnyerjük.

Nem szabad türelmetlennek lenni, és megijedni attól, hogy a földi életben vannak gondok. Isten nem gondtalan életet ígért nekünk, hanem azt kérte, hogy tegyük a gondjainkat Rá, és így ezeknek nagy része megoldódik a z életünkben. A hedonista élet egy gond nélküli életet ígért az embereknek, ezért féltek a kihívásoktól, menekültek a gondoktól. Sokan ezért nem vállalják a házasságot, hanem a szingli életet választják.

Isten megígérte, hogy a végén beteljesedik a boldogság ígérete, amelyre elhívott bennünket. Ne légy türelmetlen!

A boldogsággal kapcsolatos ígéretek jelentős része a következő korszakban teljesedik be. Ez felszabadító! Nem kell most azonnal boldognak lenni. Van erre bőven lehetőség az Úrban. Ha benne maradunk. Meg fog ez valósulni!

Sok ember elmondhatja, hogy leköti az élete nagy részét a harc, de Isten hűséges és megújít minket. A belső emberünk kapcsolatban van a Szent Szellemmel, aki megújít minden nap! A hitnek az a lényege, hogy nem az érzékszervek bizonyságára épít, hanem az ígéretekre! Nagyon fontos, hogy a dolgokról való felfogásodat az Igére alapozd! Isten győzelemre, diadalra vezet bennünk!

Máté 5:6 Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságosságot, mert ők megelégszenek majd!

A magyar nyelv nem tesz különbséget az igazság és az igazságosság között. Egy szó jelzi. Itt is az igazságosság szerepel! Erről beszél Jézus. Ez után való vágyakozás kell, hogy végig kísérje egy keresztény életét. Ez vezet Isten dicsőségébe.

Ahogyan zajlik az evangélium hirdetése, úgy párhuzamosan zajlik a konkoly vetése is. Nagyon éles konfliktus van az igazság és a hazugság között. Szét lesznek választva az emberek az igazság és a hazugság szeretete alapján. Isten nem fejezte be a munkáját a földön. Rendkívüli változtatásokat hoz létre még ennek a korszaknak a végén is. A nemzetek, a világ és Izrael kapcsolata is vízválasztó.

Mivel a világról nem lehet elmondani, hogy az igazságosságon alapul, ezért egyre inkább számítani kell sátáni beavatkozásra. Megerősödik az emberek szívében a hazugság. Hisznek ebben. Tele van már a világ álpapokkal, álpolitikusokkal, álvezetőkkel. Úgy tűnik, hogy ezek most sikeresebbek, mint az igazságot követők.

1János 5:19 Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, és az egész világ a gonoszságban vesztegel.

A világban való érvényesülés szükségképpen korrumpálja az embereket, és elhal az igazságosság utáni vágy a szívükben. Ez már a szellemi halál.

Hóseás 4:1 Halljátok meg az Úrnak beszédét Izrael fiai, mert pere van az Úrnak a földnek lakóival, mert nincs igazság és nincsen szeretet és nincsen Istennek ismerete a földön.
Hós 4:2 Hamisan esküsznek és hazudnak és gyilkolnak és lopnak és paráználkodnak, betörnek és egyik vér a másikat éri.

Szeresd te is az igazságot, ahogyan Jézus is.

Zsoltár 45:8. Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, azért kent fel Isten, a te Istened öröm olajával társaid fölé.

A világnak az istene még most is a sátán. Majd eljön az Istentől kijelölt időpont, amikor közvetlenül Jézus beszáll a világért folyó küzdelembe. A pecsétek föltörésének ez a célja. Radikális változást fog ez hozni. A megváltásunk ettől kezd behatolni a végkifejlet felé. Isten dicsősége leszáll a földre, és ennek az előfeltétele, hogy Jézus beszálljon ebbe a küzdelembe.

Nagyon rövid időn belül ez meg fog történni. Most kell megmaradni az igazságosság mellett. Az egyéni megigazulás nagyon fontos, de utána arra kell törekedni, hogy másokban is létrejöjjön egy vágy az igazságosság iránt. Ezzel áll összefüggésben a Mi Atyánk imában, hogy: "Szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod!" Az ember vágyakozik arra, hogy Isten cselekedjen, és ne csak azt halljuk, hogy mit tesznek az ellenség emberei, kiket rontottak meg a papok, milyen botrányokat okoznak a politikusok, álművészek. Az embernek már hányingere van, amikor ezekkel szembesül, és szeretne egy jobb világban élni! Ez meglesz! Isten nem erre a kocsmai világra teremtette az embert. A lelkünk, a szellemünk nem itt találja meg a nyugalmát, hanem Isten eljövendő királyságában!

Ha kívánunk egy igaz, jogszerű világot, amely Isten igazságosságán alapul, és érvényesül az igazi emberi méltóság, ez be fog teljesedni! Nem lesz sírás, nem lesz fájdalom!

Szeretnénk, hogy ne csak mi változzunk meg, hanem a szomszédunk is! Minden azután kiált, hogy vágyjuk és szomjazzuk az igazságosságot, hogy nyugalom, békesség legyen a földön. Ez teszi szükségessé Jézus visszajövetelét! Ő is vágyik arra, hogy a földön igazságosság legyen. És ez meg is lesz! Egy tiszta, szent, igazságos világot teremt Isten! Ott már otthon leszünk. Ne gondold, hogy ez a föld a végleges otthon; ez csak egy ideiglenes állomás. Ő kegyelmet ad ahhoz, hogy az Ő országába belépjünk!

János 16:7 De én megmondom nektek az igazat: jobban jártok, hogy én elmegyek. Ha ugyanis nem megyek el, a Pártfogó nem fog eljönni hozzátok, de ha elmegyek, elküldöm Őt hozzátok.

Ján 16:13 Amikor viszont Ő, a valóság Szelleme eljön, bevezet majd benneteket a teljes valóságba:

A Szent Szellem elvezet bennünket minden igazságosságra. Jézus elment, és így bejött a hit korszaka. Lehetővé tette, hogy az Ő igazságosságából minél több megvalósuljon az életünkben. Nem azt kell keresni, hogy a világgal hogyan tudsz mutyizni! Azt kell keresni, hogy hogyan tudunk Isten táborába belépni az által, hogy szeretjük az igazságot! Ne engedd, hogy az érvényesülés legyen csak a cél az életedben, hanem az igazság által akarj érvényesülni! Így leszel hosszú távon nyertes! Ne engedd, hogy az élvezetek kábultsága megvakítson! Maradj meg a kegyelem alatt, és őrizd meg az intuitív képességedet! 

Az imádkozásra is sarkall az igazság szeretete, mert amit nem tudunk megoldani, azzal kapcsolatban kiáltunk Istenhez, és megoldódik; de ha nem, akkor legalább megmarad a lelkünkben az igazságosság iránti igény. A rosszal való megalkuvás demoralizáló az ember számára. Elindul a romlás, a bomlás. Hogyan lehet a farkasok táborát legyőzni? Imára, kegyelemre van ehhez szükség! Kevés egy idő után a lelkesedés. Rá vagyunk szorulva Isten kegyelmére! Ha megalkuszol a rosszal, akkor ezeket a kihívásokat nem érzed, hanem egy romlás, bomlás folyamatában vagy. Őrizd meg az erkölcsi értékítéletre való képességedet! Sok ember nem akar a lelkiismeretével foglalkozni. Csak pillanatnyi helyzet az, amikor valaki elnyomja a lelkiismeretét, és átmenetileg jobban érvényesül. Ennek vége lesz! Az új erőé a világ, akik a Krisztusi emberek!

Ma újra bátornak kell lennie a keresztényeknek! Istennek a legnagyobb fegyvere az az egyház, amely tele van az igazság szeretetével, a megigazulással, a kegyelemmel és az örök élettel. Ilyen egyházat akar Isten létrehozni a Szent Szelleme által. Arra az egyházra kell hasonlítanunk, amely Jeruzsálemben is volt, és nem csak karikatúrának lenni! Ne legyetek depressziósak, reménytelenek, és ne adjuk fel az igazságosság iránti elkötelezettséget!

2011.01.