2017. december 5., kedd

Rod Parsley - A Kereszt 12.

Másodszor a Kálvária keresztje az a hely, ahol Isten végső győzelme metszi Lucifer pusztulását. Valójában Jézus halála és feltámadása a több ezer éve játszott kozmikus sakk-játszmában Isten a Sátánra mért győztes mattját képviseli. Ez egy olyan játszma volt, amelyet az emberiség lázadó, büszke tüzelésű bukása tett szükségessé a földi uralom irányításának megszerzéséért. A kertben a paradicsom közepén tévelygő emberpárt ördögien megtévesztették, hogy átadják Istentől kapott tekintélyüket és a királyság kulcsait. Ennek a szörnyű és tragikus eredménye az lett, hogy az emberiséget elzárta az Istennel való intim kapcsolatától. A Sátán korrupciójához a bűn fertőző állapotának való kitettség vezetett, amely megfertőzte az ádámi faj teljes vérvonalát. Az egész földet kitette a degenerációnak, a bomlásnak és a halálnak. Egy szennyező és kegyetlen átok vette kezdetét. 

A korszakok sakk-meccsének Istentől való megnyitása az volt, hogy profetikusan kijelentse kígyó ellenfelének: egy napon az első asszony leszármazottja, az asszony "magja" felkel és a lábával a kígyó fejére tapos - még akkor is ha a kígyónak Isten megengedte, hogy a mag "sarkát mardossa" (1. Mózes 3.15) A következő több-ezer éves emberi történelem és az Ótestamentum teljes könyve leginkább úgy értelmezhető, mint Isten stratégiai szándéka, hogy ezt a "magot" elvesse a földbe, és a kígyó hiábavaló erőfeszítései, hogy ennek a forgatókönyvnek a megvalósulását megakadályozza. Jézus halála és feltámadása a több ezer éve játszott kozmikus sakk-játszmában Isten a Sátánra mért győztes mattját képviseli. Előre mozdulás után ellentámadás, így bontakozott ki a meccs. Káin meggyilkolta Ábelt; az igazságos Séth születése Ábrahám gyáván odaadta szép feleségét egy külföldi uralkodó háremébe; egy álomban Isten figyelmezteti az uralkodót, hogy ne vigye Sárát a hálószobájába Egy egész generációnyi héber csecsemő meggyilkolása; egy egyiptomi hercegnő csodálatos módon megmenti a csecsemő Mózest Saul király ismételt kísérletei Dávid meggyilkolására; Dávid fennmaradása és Izrael trónjára való emelkedése Heródes "ártatlanokat gyilkolt meg" Betlehemben; egy álom, amely arra figyelmeztette Józsefet, hogy a feleségét és csecsemő fiát kimenekítse Egyiptomba Mindezek és számtalan más esemény is, amelyek a Kálvária útkereszteződéséhez vezetnek jól kalibrált mozdulatok ebben a fárasztó sakk-partiban.

A "hadviselés" az egész emberiség lelkéért és a föld bolygó címéért megy. Ez a "megváltás vörös szálának" jelentősége, amely a Biblia csodálatos narratíváján keresztül fut és olyan, mint egy vörös folyó, amely az eredettől, "a teremtéstől" a végkifejletig "az elvégeztetettig" halad. Minden kiszabott mozdulat, minden stratégia egy szerető, megváltó és ragyogó tervet mutat be, hogy ezt a "magot" a föld termékeny talajába ültesse be és a halálos kígyó kétségbeesett, félelmetes és dühös törekvéseit, hogy megakadályozza a magot kihajtani a nyilvánvaló dicsőségben. 

Ennek a fényében új szemmel kell nézni ahogy János a Jelenésekben megpróbálja közölni ezt a csodálatos igazságot, amelyet Isten jelentett ki neki leírva ezt a kozmikus versenyt: Jelenések 12.1-5. 

"1. És láttaték nagy jel az égben: egy asszony, aki a napba vala felöltözve, és lábai alatt vala a hold, és az ő fejében tizenkét csillagból korona; 2 Aki terhes vala, és akarván szűlni, kiált vala, és kínlódik vala a szűlésben. 3 Láttaték más jel is az égben, és ímé vala egy nagy veres sárkány, akinek hét feje vala és tíz szarva, és az ő fejeiben hét korona; 4 És a farka utána vonszá az ég csillagainak harmadrészét, és a földre veté azokat; és álla az a sárkány a szűlő asszony elé, hogy mikor szűl, annak fiát megegye. 5 És szűle fiú-magzatot, aki vasvesszővel legeltet minden nemzetet; és ragadtaték annak fia Istenhez és az ő királyiszékéhez."

Fordította: Nagy Andrea