2020. február 3., hétfő

Németh Sándor - Varázslásról 1.

A pokol erői gyakran a hamis vallásban, az ezotériában koncentrálódik, ezért nagyon fontos, hogy tiszta látásunk legyen ezekről. Okkult robbanás zajlik ma a világban.

Ma a varázslással foglalkozunk, amelyben szemben áll a Szent Lélek erő ajándékaival.

Apcsel 1:8 Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok: és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig.

Jézus egyértelművé tette, hogy a mellette való tanúskodást nem lehet megvalósítani természetfölötti erő nélkül. Amíg ez ember szelleme nem szabadul fel a halál uralma alól, addig nem tud kapcsolatba lépni Istennel. Az ördög mindent megtesz, hogy az ember ne kerüljön kapcsolatba a Szent Szellemmel. A felkent emberek a legnagyobb ellenségei. Jézust is felkente Isten Szent Szellemmel és erővel. Így kezdte a szolgálatát, és utána végezte Isten munkáját.

Milyen akadályozó erők vannak, amelyek visszatartják a hívőket abban, hogy élvezhessék Isten áldásait és együtt tudjanak működni Istennel? Egyik ilyen a varázslás. A lázadás ennek az alapja. Nem Istenhez fordulnak az emberek, hanem a sátánhoz, hogy a romlott vágyaikat véghez tudják vinni. Az ördög pedig ebben segít nekik.

Nem csak a zsidó-keresztény kinyilatkoztatást szorították a háttérbe, hanem a klasszikus értékeket is. Ezt látjuk a könyvesboltokban is! A könyvek nagy része ezotériával foglalkozik. Tele van kulturális szennyel. Az okkultizmus követése úgy terjed, mint a pestit. Egymást követik ebben az emberek.

Nagyon akadályozza ez a pünkösdi mozgalmak fejlődését is. Sok keresztény nem akarja ezzel szemben felvenni a harcot mondván, hogy majd Isten harcol. Persze, harcol az Úr értünk, de ő a kezdeményezéseinket, harcainkat áldja meg. Szoros együttműködésben valósul meg az ellenség felett való győzelem. Ez természetesen a szellemi harcra vonatkozik, nem testi háborúra. Ezekről beszél Pál apostol is.

Efézus 6:12 Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.

A varázslók rendelkeznek bizonyos szellemi lények fölött erővel, és az emberek sorsát, életét befolyásolják ezzel. Sátáni csodatevés a varázslás. A csoda ellentéte ez, amelyben alapvetően Isten avatkozik be a Szent Szellem által. Beavatkozik a teremtmény szellemébe a Teremtő szelleme. Ezek rokonok, nem ellenségesek egymással. Sok ember okkultizmusnak gondolja a Szent Szellemmel való betöltekezést, mert természetfölötti, szokatlan megnyilvánulást látnak. Amikor Isten beavatkozik egy ember életébe, akkor az emberben vannak elváltozások. Ez köztudott a Bibliában. De nem az a lényeg, hogy milyen megnyilvánulást látunk, hanem hogy milyen szellem avatkozik be az ember életébe. Ha a Szent Szellem, akkor annak csak örülhetünk. Erre teremtetett az ember. Vannak karizmatikus megnyilvánulások, amelyeknek örülni kell!

Róma 15:19 Jelek és csodák ereje által, az Isten Lelkének ereje által; úgyannyira, hogy én Jeruzsálemtől és környékétől fogva Illyriáig betöltöttem a Krisztus evangéliumát.

A démonűzést is mágiának gondolják sokan. De ez a Szent Szellem munkája.

Máté 12:28 Ha pedig én Istennek Lelke által űzöm ki az ördögöket, akkor kétség nélkül elérkezett hozzátok az Isten országa.

Jézus világossá teszi, hogy ha valaki az Atyától kér Szent Lelket, akkor Ő nem ad neki kígyót!

Lukács 11:11 Melyik atya pedig az közületek, akitől a fia kenyeret kér, [és] ő talán követ ád néki? vagy ha halat, vajjon a hal helyett kígyót ád-é néki? 11:12 Avagy ha tojást kér, vajjon skorpiót ád-é néki? 11:13 Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok Szent Lelket azoknak, akik tőle kérik.

A mai társadalomban nem szégyellik az emberek, hogy okkultizmussal foglalkoznak. A televízió is tele van ezekkel a műsorokkal. Sokkal szabadabb a terep nekik, mint azoknak, akik a Bibliát tanítják. Istenhez hívják az embereket.

Varázslás formái:

1. Okkult tevékenység és tanok által valósul meg. Erre példa Simon!

Apcsel 8:5 És Filep lemenvén Samária városába, prédikálja vala nékik a Krisztust. 8:6 A sokaság pedig egy szívvel-lélekkel figyelmeze azokra, amiket Filep mondott, hallván és látván a jeleket, melyeket cselekedék. 8:7 Mert sokakból, kikben tisztátalan lelkek voltak, nagy hangon kiáltva kimenének; sok gutaütött és sánta pedig meggyógyula. 8:8 És lőn nagy öröm abban a városban. 8:9 Egy Simon nevű ember pedig már előbb gyakorolta abban a városban az ördögi tudományt és elámította Samária népét, magát valami nagynak állítván: 8:10 Kire mindnyájan figyeltek, kicsinytől nagyig, mondván: Ez az Istennek ama nagy ereje! 8:11 Azért figyeltek pedig rá, mert sok időn át az ördögi mesterségekkel elámította őket. 8:12 De miután hittek Filepnek, aki az Isten országára és a Jézus Krisztus nevére tartozó örvendetes dolgokat hirdeti vala, megkeresztelkedének mind férfiak, mind asszonyok.

Ördögi tudomány = mágia, varázslás
Elámította = önkívületi állapotba hoz

A varázslók gonosz szellemekkel állnak kapcsolatban. Mi a Szent Szellemmel. Ezt képviseljük. Jézus Krisztussal, Szent Szellemmel és rajtuk keresztül az Atyával van kapcsolatunk. Ők vezetik az életünket attól függően, hogy milyen minőségűek a kapcsolataink Velük. Ezt nem hagyhatjuk ki az identitásunkból. Nem mondhatod, hogy lehagyott Isten, hanem abból kell kiindulnod, hogy benned van az Úr, és te Benne. 24 óra alatt sem tudnád kialudni magad ebből. Ne az érzéseidre figyelj, hanem mindig hittel az Igére! Isten népéhez tartozol! Ha zavar van a hovatartozásodban, akkor keresni fogsz. De neked már eldőlt ez: „Isten gyermeke vagyok!”

A varázslóra az ellenkezője érvényes. Ő nem a Szent Szellemmel, hanem gonosz szellemi erőkkel tart kapcsolatot. Képes volt irányítani ezeket a szellemeket. Jelenvalóvá tudta őket tenni. Azért varázsló, mert az emberek természetfölötti erőktől akarnak segítséget nyerni, de ezt nem tudják maguktól elérni, ezért mennek ilyen emberekhez, akik rendelkeznek ilyen kapcsolatokkal. Helyzetüket meg lehet változtatni, állapotukat. Ezek romlást és bomlást tartalmazó események. Simon ilyen ember volt. Akik varázslás alá kerülnek, azok irreális állapotba kerülnek, amiben a valóságot hamisan látják. Nem tudják a tényeket megragadni. Kikapcsolnak a tapasztalati világból is. Nem tudják a tapasztalatokat feldolgozni. Transzállapotban vannak, mint akik el vannak bűvölve. Nem látják a világot. Nem veszik észre, hogy sánták, nyomorultak, betegek. Szamariában sem vették észre addig, amíg nem jött Filep. A Szent Szellem nem teszi az embert vakká. A pirosat pirosnak látjuk, a fehéret fehérnek. A varázslás alatt álló emberek lelke a démonoknál vannak, és azok manipulálják őket. Torz módon látják az egész valóságot.

Amikor egy ember agymosáson megy keresztül, hogy például egy közösség szekta, akkor lehet látni, hogy bármilyen jó példát lát is később, nem hajlandó megváltoztatni a gondolkodásmódját egy másik emberrel kapcsolatban vagy a közösséggel kapcsolatban. Pedig az ismeretünknek a valóságot kell képviselni. Ahogy gyűjtjük a tapasztalatunkat, úgy változik a gondolkodásmódunk. Normális embereknél ez így van! Ettől nem esik le a karikagyűrű az ujjunkról. Sok ember olyan, mint az üzenetrögzítő: mindig ugyanazt nyomják, és nem tudják megváltoztatni az üzenetüket. Egy utcakő hamarabb megváltozik, mint egy ilyen ember.

Aki őt beprogramozta, annak kapcsolata van démonokkal, és bármilyen messze is van tőle, bármilyen régen is találkoztak, akkor is irányítja az életét. Mi ne legyünk ilyen üzenetrögzítős emberek! A Szent Szellem vezessen bennünket!

2010.10.03.