2020. február 13., csütörtök

Németh Sándor - Varázslásról 3.

Arról beszéltünk, hogy az ördög az ezoterikán keresztül hogyan uralja le az embereket. Ezekben az időkben látjuk a világméretű térhódítását az okkultizmusnak, de ez egy átmeneti siker, nem kell megijedni!

Vissza kell szerezni a legjobb formánkat, a legjobb pozíciónkat! A kígyókon, skorpiókon kell taposni, az ellenség minden erején! Azért hívott el Isten, hogy először te magad légy szabad, aztán pedig hirdesd az embereknek a szabadságot. Sok ember már nem tud semmit fölfogni, nem talál semmiben örömöt, ezért segíteni kell nekik! A Szent Szellem erejével meg lehet mutatni, hogy van kiút ebből a sötétségből! Jézus ma is megbocsátja a bűnöket, megszabadítja a foglyokat. Újra ki lehet szabadulni Isten vezetésére! Nem kell emberek vagy démonok uralma alatt élni!

A varázslás célja, hogy az embereket az uralma alatt tartsa. Ahol a varázslás szelleme van, ott nem tud érvényesülni Isten szelleme. Az Úr azért jött, hogy ezt is lerombolja.

Első típusa az okkult praktikák, amelyeket a múlt héten már tárgyaltuk. Erre példa Simon mágus. Sok ember az ördögi tudományokban találja meg a segítséget. Olyan emberekhez fordulnak, akik okkult szellemekkel, démonokkal vannak kapcsolatban. Ezek a varázslók, mágusok. Simon is addig tudta befolyásolni az embereket, amíg Filep el nem ment Szamariába. Egy varázslással átitatott kultúrában csak akkor lehet sikeres Isten népe, ha van erejük arra, hogy a varázslást visszaszorítsák, és felszabadítsák az embereket ezek alól.

Szamariában is magukon kívül voltak az emberek a gonosz szellemek befolyása miatt. Ezek irányították az életüket, sorsukat. A városban nagyon sok beteg volt, mozgássérültek, démonizáltak, depresszió. Mi is vegyük föl a harcot, hogy az emberek megszabaduljanak! A démonok úgy megvakítják az embereket, hogy nem látják, hogy milyen úton mennek, és nem tudnak változtatni azon, hogy a kárhozatra menjenek. Nem fogja fel az ember szelleme a tényleges állapotát. Nem fogja fel, hogy nincs kapcsolata a Teremtővel, rossz irányba halad.

Küzdeni és harcolni kell az okkultizmus társadalmi térhódítása ellen! Olyan romboló, mint a vörös iszap. Mérgező. Látjuk, hogy az iszap csapása után a házak is lakhatatlanná váltak. Ez az okkultizmus pusztítását is szimbolizálja. A kereszténység szellemi hátterét is meg tudja ez határozni.

Efézusban is nagyon el volt terjedve az okkultizmus. Bálványimádás, idegen isteneke imádása után jön a babonaság, okkultizmus, szexuális perverzitás. Amikor az okkult bűnök felett hatalmat veszünk, akkor a szexuális bűnök, pornográfia felett is hatalmat tudunk venni.

Ne tegyen bátortalanná az, hogy egy kisebbséghez tartozol! Nem a többségi helyzetre kell nekünk vágyni, hanem a mostaniban kell helytállni! Mózest sem zavarta a kisebbségi élet. Rendeljük alá magunkat Isten Igéjének mi is és kövessük a Szent Szellemet! Általa biztos kalauzunk van. Gyere ki az idegen isteneidtől, a démonok vezetése alól! Isten Szelleme vezessen téged! Így fogsz egyre többet kapni az örökségedből! Ő megígérte, hogy megáldja azokat, akik elfogadják Őt Atyjuknak és fiúnak fogadja őket. Arra nézz, amit ígért Neked! Erre állj rá 2 lábbal még akkor is, ha olyan dolgok történnek, amelyek ellent mondanak az ígéreteknek!

Istennek szüksége van ránk, hogy megnyilvánuljon az Ő Fia rajtunk keresztül ebben a világban! Megszabadítsa a foglyokat, meggyógyítsa a betegeket. Nem szabad, hogy a csapások, kudarcok, vereségek bátortalanná tegyenek téged!

Nagyon fontos, hogy az ember elgondolkozzon azon, hogy ki vezeti az ő sorsát! Ez szellemi, láthatatlan. Legalább 2 forrásból származhat ez. Mindig meg kell győződni arról, hogy Istentől származik-e az az erő, amely a sorsunkat irányítja. Ha igen, akkor a bibliai jelek követik az életünket, növekedünk, fejlődünk, gyümölcsözünk, egészségesek leszünk. Ez benne van Ábrahám 12 áldásában. Ha a sorsunkat a Szent Szellem irányítja, akkor az áldások megjelennek az életünkben. Így vezet minket egyre közelebb, az Atya dicsőségébe.

Ha sorscsapás ér, akkor szellemben ezt föl kell dolgozni, és kérdezni az Úrtól, hogy mi történik az életünkkel? Isten szelleme a jó tervet realizálja az életünkben. Egyre összeszedettebbek leszünk! Egyre több lesz Jézusból bennünk. Minden emberrel kapcsolatosan a sátánnak is van terve. Az egyik legfontosabb célunk, hogy minden démont távol tartsunk az életünktől.

A jövendőmondás által az ember végzetét közli a sátán. Nem csak azt kell nézni, hogy informálisan igaz-e az állítás vagy nem, hanem hogy milyen szellem van benne. Vannak olyan gonosz szellemek, amelyek vádolnak, bűnt lepleznek le veled kapcsolatban, de nem adják meg a megtérésre való képességet, hanem bűntudat alá helyeznek, hogy gyötrődjél. Ez nem Istentől van. Az Istentől származó bűnbánatban benne van a reménység. Tudja az ember, hogy Isten szereti őt, és nem azért mutatott rá a hibájára, hogy agyon verje. Amikor valakit a démonoktól jövő bűntudat gyötör, akkor az facsarja magát, mint a mosogatórongyot. De az Úr azért jött, hogy felemeljen, hogy megszabaduljál a gyötrésekből, szorongásokból, pánikból, csüggedésből, kétségbeesésből. Aki ilyen állapotban van, az nem Isten munkájának az eredménye. Állj ezeknek ellen, különben egyre távolabb kerülsz Isten munkájától! Az Ige nem csak a lelkünknek gyógyszer, hanem a testünknek, csontunknak is! Itt az ideje, hogy szabadok legyünk! Itt az idő, hogy lerázzuk a varázslást! A szabad emberek tudják megtalálni a problémára a megoldást, az elnyomottak nem. Az alkotás előfeltétele nem a tudás, hanem a szabadság!

2010. 10.10.