2020. február 19., szerda

Németh Sándor - Varázslásról 5.

A legtöbb vallás csak ígéri azt, hogy Istent közvetítő.

Máté 23:13 De jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok, mert a mennyeknek országát bezárjátok az emberek előtt; mivelhogy ti nem mentek be, akik be akarnának menni, azokat sem bocsátjátok be.

A varázslás egyik célja, hogy elrejtsék Isten jelenlétét az emberek elől. Isten országába az újjászületés által lehet bejutni.

János 3:5 Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.

Nagyon sok vallás nem azt hirdeti, hogy az embereknek újjá kell születni. Teljesen jogtalanul lépnek fel az emberekkel szemben. Ki akarják az embereket taszítani Isten országából. Nagyon sok Bálám él ma a Földön, akiknek az a célja, hogy távol tartsa az embereket a megtéréstől, újjászületéstől, a Hit Gyülekezetétől.

Amikor Jézus bement Kapernaumban a zsinagógába, akkor a benne lévő Szent Szellem kihirdette a démonoknak, hogy eljött a vég számukra. Gyakran először a vallásos démonok tiltakoznak. Belekötnek mindenbe. Aki tényleg Isten embere, az örül annak, ha egy alkoholista emberből józan ember lesz, betegből egészséges.

Jézus a sorsunkká akarja tenni az Ő életét.

A legtöbb vallás távolról üdvözli az igazságot. Az igazsággal csak akkor lehet kapcsolatba lépni, ha az ember az Igét elfogadja. Maradjunk meg a kinyilatkoztatás keretében!

Izrael fiai megrészegedtek a veres mágiától, amelyben a szép nők voltak jelen. Tömegével estek el a szexuális bűnökben. Utána ki kellett irtani az összes nőt és gyerekeiket, akiknek ilyen kapcsolata volt. Ha ez nem így lett volna, akkor egy hamis nép jött volna létre, amely teljesen más alapon állt volna, mint Izrael fiai. Nem jött volna létre a Templom felépítése sem. Még a honfoglalásra sem került volna sor.

Sokszor Isten keménységét akkor lehet látni, hogy megnyilvánul, amikor veszélyben van az, hogy az Ő terve megvalósul. Nagy drámát idézett elő ez a bűn. Ma van kegyelem, de akkor nemzeti alapon kellett Istennek egy népet létrehoznia. Varázslás által ez majdnem meghiúsult.

Jézabel is ide tartozik.

1Királyok 16:31 Mert nem elégedék meg azzal, hogy Jeroboámnak, a Nébát fiának bűneiben járjon, hanem elméne és feleségül vevé magának Jézabelt, Ethbaálnak, a Sídonbeli királynak leányát, és elmenvén, a Baálnak szolgála, és meghajtá magát annak. 16:32 És oltárt emele a Baálnak a Baál házában, amelyet Samariában épített. 16:33 És csinált Akháb Aserát is, és jobban haragra indítá Akháb az Urat, Izráel Istenét, mint az Izráel valamennyi királya, akik ő előtte voltak.

Jézabel eleve egy bálványimádó családból jött, és összeházasodott Akhábbal, aki szinkretista volt. Az igazság össze volt keveredve a hazugsággal. Jézabel sokkal fontosabb példa, mint Bálám. A tömegekre most a szinkretista vallás gyakorolja a legnagyobb hatást.

Jézabel nem csak történelmi személy, hanem szellemi lény is. Olyan szellemet hordozott ez a nő, amely történelmet formált és formál ma is. Az egyházat is. Az a célja, hogy a keresztényeket visszavezesse a bálványimádásba, a varázslásnak.

Jelenések 2:20 De van valami kevés panaszom ellened, mert megengeded amaz asszonynak, Jézabelnek, aki magát prófétának mondja, hogy tanítson és elhitesse az én szolgáimat, hogy paráználkodjanak és a bálványáldozatokból egyenek. 2:21 Adtam néki időt is, hogy megtérjen az ő paráználkodásából; és nem tért meg. 2:22 Íme én ágyba vetem őt, és azokat, akik vele paráználkodnak, nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek az ő cselekedeteikből. 2:23 És az ő fiait megölöm halállal; és megtudják a gyülekezetek mind, hogy én vagyok a vesék és szívek vizsgálója; és mindeniteknek megfizetek a ti cselekedeteitek szerint.

Az Ige örökkévaló, nincs alárendelve az időnek. A mai keresztényekre aktuális üzeneteke is tartalmaz. A Jézabel szellemének fő ereje a varázslás szelleme, amely el akarja szakítani a keresztényeket Isten vezetésétől, a vele való közösségtől.

Jézus kivetette a vallásos tradíciót az életéből, hogy az Ige megmaradjon erővel és hatalommal az életében, és tudjon hatalommal és erővel szolgálni.

Aki hisz abban, hogy ha Jézus nevében imádkozik az Atyához, és az Atya meghallgatja őt, akkor az nem fog másokhoz imádkozni, mert tudja, hogy az Atya megadja azt, amit kért Tőle. Nem kezd el Máriához imádkozni. Ha Mária csinál valamit a Mennyben, akkor az az, hogy Jézusra irányítja a figyelmet.

A történelem legnagyobb műve Jézus halála és föltámadása! Ezért legyünk boldogok, hogy ismerjük Őt! Minél jobban szeretjük Őt, annál közelebb kerülünk Hozzá! Nagyon közel van az Ő visszajövetele. Legyünk készek! Nagy időben élünk! Nyisd meg a szemedet, és ne engedd, hogy a világ megvakítson! Ne a varázslás szelleme, hanem a Szent Szellem vezesse a sorsodat!

Ma nagyon sok keresztény hagyja, hogy a Bálámok és a Jézabelek bevigyék őket a szellemi szecskába. De mi juhok vagyunk! Eredeti szellemi áldásokkal akar bennünket táplálni az Úr, nem a szecskákkal. Akik nem fejezik be a bálványimádást, azok nem fognak részesülni az elragadtatásban! Állj ellen azoknak a kísérleteknek, amelyek újabb igákat akarnak rád rakni!

Okulni kell a történelmi eseményekből is! Nem szabad, hogy az aposztázia újra bekövetkezzen! Nyerjük vissza az embereket Jézusnak!

2010. 10.10.