2020. február 17., hétfő

Németh Sándor - Varázslásról 4.

2. Vallás által való varázslás

Nem minden vallás kedves Isten előtt.

A kereszténységet azért nem lehet összehasonlítani a buddhizmussal, mert ez Jézus Krisztus evangéliuma. Nem hasonlítható össze senkivel sem Ő. Egyetlen vallásalapítóval sem. Miatta van örök életünk, üdvösségünk, általa lehet bekerülni az Atya dicsőségébe! Általa jött létre a Hit Gyülekezete, hogy egy testté legyünk Benne. Istennek a szeretete csak Őbenne jelent meg.

Amelyik vallásban hiányzik Jézus vére, ott alapvetően hibák vannak. Ha kihagyják Jézus vérét a hitgyakorlásból, és a természetfölötti felé fordulnak, akkor a varázslás a bálványimádás, idegen istenek imádása felé fordítja őket. Az utolsó napok egyik jele, hogy a vallásos csalások nagyon el fognak terjedni: be fogják csapni az embereket; uralni akarják őket, elnyomni.

Bálám akciója nem volt sikeres Izrael fiaival kapcsolatban, mert Isten közbeavatkozott. Nagy erőfeszítéseket tett ezért az Úr, hogy megállítsa a próféta esztelenségét. A varázslás útja veszedelmes. Arra akarták rávenni Izrael fiait, hogy olyan cselekedeteke tegyenek, amely az Isten ellen való lázadásokat merítik ki. Bálám kitalált egy nagyon egyszerű formát erre:

4Mózes 25:1 Mikor pedig Sittimben lakozik vala Izráel, kezde a nép paráználkodni Moáb leányaival. 25:2 Mert hívogaták a népet az ő isteneik áldozataira; és evék a nép, és imádá azoknak isteneit. 25:3 És odaszegődék Izráel Bál-Peórhoz; az Úr haragja pedig felgerjede Izráel ellen.

Ez egy tipikus varázslás volt. Vallásos, kultikus cselekedetek által. Elhívták Izrael fiait olyan istentiszteletre, amelyben nem a Szent Szellem munkálkodott, nem az Ige alapján állt. Ne menj olyan istentiszteletre, amely szemben áll Isten Igéjével! A Szent Szellem mindig azért jött, hogy Isten akaratát kimunkálja az emberekben, és ők utána meg tudják azt tenni. A pozitív üzenet ehhez kevés. Istentől származó erő kell ahhoz, hogy az emberek meg tudjanak változni. Ilyenkor nem csak a lelkiismeret indul meg, hanem az ember szelleme is. E nélkül mindig csak az elhatározások vannak meg; főleg év végén. Ezek nem fognak megvalósulni, mert nincs benne Isten természetfölötti hatalma, ereje, amely fölszabadítja a szellemünket, elhatározzuk, hogy megváltozunk, és meg is tudjuk tenni, mert ez az erő megváltoztatja a gondolkodásmódunkat azzal a viselkedéssel kapcsolatban. Fontos, hogy az Ige szellemi erővel jöjjön ki! Ehhez föl kell készülniük az énekeseknek, az igehirdetőknek, és a hallgatóknak is együtt kell működniük.

Nem kell mindig fizikai megnyilvánulásokat várni. A százados sem esett hanyatt, amikor azt mondta neki Jézus, hogy menjen haza, mert a szolgája meggyógyult. Gyakran csendesen is tud jönni Isten beszéde! Illéshez is így jött!

1Királyok 19:6 És mikor körülnézett, ímé fejénél vala egy szén között [sült] pogácsa és egy pohár víz. És evék és ivék, és ismét lefeküvék. 19:7 És az Úr angyala eljött másodszor is és megilleté őt, és monda: Kelj fel, egyél; mert erőd felett való utad van. 19:8 És ő felkelt, és evett és ivott; és méne annak az ételnek erejével negyven nap és negyven éjjel egész az Isten hegyéig, Hórebig.

Ne vess a testnek! Szellemnek vessél és dicsőséget fogsz aratni! A dolgok mennek előre az Istentől kijelölt állomás felé. Nem minden vallás jó vallás. Ez van. A kommunisták azt mondták, hogy minden vallás rossz. Egyik állítás sem igaz.

Az ember szelleme tükrözi a láthatatlan világot. Nem a képzeletünk szülte a szellemünket. Ezért gyakran megjelenik a szellemünkben olyan dolog, amely rajtunk kívül álló, természetfeletti. Nem a képzeletünk szüleménye ez. Amikor az emberek pszichikai képükkel kreálnak istenképet, akkor az nem igazi kép. A mi szellemünk az Úrnak a szövétneke.

Példabeszédek 20:27 Az Úrtól való szövétnek az embernek lelke, aki megvizsgálja a szívnek minden rejtekét.

A szellemedre a Szent Szellem ráhelyezi egy valóságos világ dolgait. Ez Isten országa. Amikor olvassuk az Igét, akkor meg tudjuk állapítani, hogy a szellemünkbe behelyezett dolog Istentől van-e, mert az Ige a mérőzsinór. A szellemünkkel kell keresni Istent! A lényeg a szívünkben van! El kell szakadnunk a materialista, marxista neveléstől. Az emberek nem tudják elfogadni, hogy az ember szelleme Isten lehelete. A vezetését Isten oda helyezi. Az Ő uralma mindig szellemben kezdődik. Felszabadítja a szellemünket, és így kiépül a lelkünkben, testünkben, atmoszféránkban az Ő jelenléte. Nagyon jó az Ő jelenlétében élni!

Keressük az Ő országát, és Ő így leszedi a különböző terheket rólunk!

2010. 10.10.