2020. február 24., hétfő

Németh Sándor - Újítsd meg szeretetedet az Úr felé

Egy nagy gond, probléma, hogy nehezen értik meg az emberek, hogy Isten Úr, és nem szolga. A varázslás szellemének ez nagyon kedvez.

Szinten minden nap kerül az ember olyan szituációba, hogy döntenie kell, hogy kire figyel: Isten akaratára vagy a sajátját akarja megtenni! Az Ige tartalmazza Isten akaratát. Ebben kell járatosnak lenni. Fektessük bele az életünket Isten Igéjébe! Sajátítsuk el a kijelentéseket! Egészen más, amikor Isten akaratát objektíven ismered.

Evezzünk a mélyre! Mit is jelent ez? Azt, hogy az ember nem csak a felszínen akar evezni, hanem tudni akarja a mélységet, és kutatja azt. Az Úr szólja hozzánk az Igét és mi megcselekedjük azt! Oda kell mennünk, ahová Isten Igéje mondja; ott kell élni, ahol Isten Igéje mondja. Isten megmutatja a hívő embernek, hogy van még bőven annyi áldás, hogy meg tudja őt áldani. Úgy hallgassuk a gazdasági híreket, hogy erősítsük meg a hitünket! Ami az embereknek lehetetlen, az számunkra lehetséges lesz! Ennek a kulcsa az, hogy ne akarjunk uralkodni Isten fölött, hanem rendeljük alá magunkat az Ő Igéjének! Így fog megtartani az Úr! A kegyelme a rendelkezésünkre áll!

Nekünk Isten országát kell hirdetni, ahová mindenki bemehet. Táruljon fel előttük egy új világ! Ebben az országban akkor tudunk mi is érvényesülni, ha hitből élünk. Istennek nincsenek felénk kötelezettségei! Nekünk van Felé! Ő már mindent megtett értünk! Ebben a korban Ő ad biztonságot. A rejtett kincsek feltárulnak, és megtelik a házunk áldással!

Az embernek olyan a természete, hogy amíg nem megy át töréseken, addig nem mozdul ki az állapotából, nem változik meg. Ezek a törések közel hozhatják a megváltást hozzá. Ha nem keményíti meg magát a megpróbáltatásban, akkor nagyon jó dolgok tudnak ezekből kisülni. Azt várja Isten, hogy az ember kinyíljon az Ő nagysága előtt. Sokszor azért szemtelenek az emberek Isten felé, mert rossz képük van Róla. Azt hiszik, hogy Ő a világ része. De nem! Ne a világban keresd te sem Istent! Ha igen, akkor eszközként akarod majd használni, hogy az érdekeidet érvényesítsd általa. Isten sokkal nagyobb! Elmével nem is tudjuk megragadni!

Nagyon fontos, hogy emeld föl a szívedet, a szíved szemeit! Ne engedd, hogy ezt a világ lefoglalja, mert üressé, beteggé válik a bensőd! Az határozza a bensődet, hogy minek adod át a szívedet! Add át Istennek, hogy teljes szívedből tudd szeretni Őt! Add át a szellemedet, hogy a Szent Szellem tudja Isten jelenlétébe vezetni azt! Így egyre jobban rájössz arra, hogy Isten milyen nagy, hatalmas, szent! Látni fogod, hogy ki is Ő valójában! Ez engedelmesség által valósul meg! Keressük, szeressük Őt! Találjuk meg azokat a helyeket, ahol tele lesz a hálónk, vége lesz a kudarc, vereségérzésnek, minden nap élvezzük Isten kegyelmét! Dáviddal együtt elmondhatod majd, hogy: Mindenkor magam előtt látom az Urat! A nyomorúság völgyein kellett neki is átmenni, de rájött, hogy nem kell félnie, mert az Úr a halál völgyében sem hagyja el! Az élete a kezében van, ahogyan a tiéd is!

Isten hív téged, hogy újítsd meg az első szeretetedet felé! Ne légy cinikus, hanem helyezd bele tested, lelked, szellemed az Ő kezébe! Légy alkalmas a hallgatásra! Ne állandóan a külső világ információi iránt érdeklődj, mert ezek összezsugorítanak és felemás kapcsolatod alakul ki Istennel. Benne nem lehet csalódni! Sokan azért csalódnak, mert a parton maradtak, a tohu és bohu földjén. A tényleges keresztények mögött valóságos szellemi élet van: Istenhez fordulok, imádkozok, és Ő szól a szellemedhez! Ha nem hallod, akkor a vevőkészülékedben van a hiba; nem arra van állítva a szellemed, ahonnan jön az adás. Az a legjobb védelem, ha a rendelt időben teszed meg a dolgaidat. Nagyon fontos, hogy figyeljünk a Szent Szellem vezetésére! Nem lehet adni recepteket a túlélésre már. Egy adott helyzetben, hogy a legjobb döntést hozzuk, ahhoz a szellemünket a Szent Szellemnek, Istennek kell tanítania! A bölcsesség a tereken, az utcákon, a falvakban, a városokban van, azt mondja Salamon. Ismeretek által még nem leszel bölcs. A bölcs ember a gyakorlatban ismeri fel az Úr útját! Találkozzon az Úr útja az ő útjával, ne legyenek egymástól elszakítva. Gyakran az ember nem látja az útján, hogy miért vannak a dolgok, aztán rájön később, hogy miért vezette úgy az Úr. Miért kellett elmennie valahonnan, miért kellett máshová mennie.

Az érést, a növekedést a próba elősegíti az emberek lelkében! Az Úr még jobban ki akarja fejezni, hogy szeret bennünket, és hogy mekkora jelentősége van annak, hogy Hozzá tartozunk, örök életünk van! Fontos, hogy Őrá helyezzük a tekintetünket! Ehhez fontos, hogy dicsérjük Őt! Ez tudja fenntartani a szívünket a világ fölötti Úrra! Örömmel, jókedvvel dicsérjük az Urat! Másképp nem megy!

Róma 1:21 Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívük megsötétedett.

Így kerülnek bele az emberek a hamis vallásokba, okkultizmusba. De nekünk az Úr várába kell bevonulnunk! Régen is, amikor jöttek a fosztogatók, hódítók, akkor az emberek bementek a várba! Erős vár a mi Urunk! Senkinek ne akarjunk a rabszolgái lenni! Fújjuk meg a kürtöt!

Az ellenségeink így 7 úton fognak elfutni! Készüljünk a nagyobb áldásra, kegyelemre! Tegyél meg mindent, hogy rövid idő alatt megújuljon az életed! Ebben a várban nincs bűn! Rakd le a bűnök terheit! Csak így tudsz bemenni! Így leszel bent a mély vízben és rád fog szállni az Úr minden gazdag áldása!

Nem szabad, hogy az érzelmeidet megmérgezzék a külső dolgok! Fel kell dolgozni mindent! Az ember olyan, mint egy malom, amelybe hozzák be a terméket. Vannak hasznos termékek, és vannak a hulladékok. Semmit ne hagyjál feldolgozatlanul! Ne hagyj semmit csak úgy, ahogy behozták! Ha feldolgozod a dolgokat, akkor egyre több igazságot fogsz megismerni! Űzzük el magunkról a melankóliát! Vegyünk erőt, kegyelmet, megújuljunk az Úr szent örömében, dicsérjük az Urat! Amikor ezt tesszük, akkor a Szent Szellem fényezi a szellemünket! Amiktől eddig nem láttunk, azoktól megtisztít. A szellemünk hallóképességét is kitisztítja. Éjjel is beszélget a szellemünk. Reggel is nagyon sok információt kap a szellemünk, ezért ne a TV-t, internetet kapcsoljuk be, hanem azt nézzük meg, hogy mit kapott este a szellemünk! Gyakran azért nem tudjuk meghallani a Szent Szellem hangját, mert tele van a szellemünk, lelkünk ügyekkel, információkkal. Ha te a hülyeségedet megosztod mással, akkor az duplázódni fog.

Légy összeszedett ember! Isten lehelete van bennünk, amelyre rájött az Ő szelleme. Ha nem testben élnénk állandóan, és nem azzal akarnánk állandóan megragadni a javakat, akkor már itt a földön nagyon áldott emberekként tudnánk élni! Sok törés kell ahhoz, hogy erre rájöjjön az ember. Ne az éjszakában halásszál, hanem a világosságban!

Halld a Szent Szellemet és cselekedj! Isten azt akarja, hogy az Ő népe olyan emberekből álljon, akiken az Ő természetét látják. Tegyél rendet az otthonodban, mert azt látja a szomszédod! Ne te kövesd a szomszédot! Isten beszédét kövesd, ne az emberek véleményére figyelj! Ha így teszünk, akkor a csapások után is ott marad a házunk, az autónk, családunk, megélhetési lehetőségeink!

Légy hálás Annak, aki megváltott téged! Légy hálás, hogy benned van az Úr, a Szent Szellem temploma vagy! Nagyon kapcsold fel a fényt, hogy fénymámorban ússzon a szíved!

2010.10.12.