2019. október 3., csütörtök

Németh Sándor - „Szeresd az áldást, vesd ki magadból az átkozódást!" 2.

Jézusnak kikkel volt a legnagyobb konfliktusa? Kikkel volt a problémája? Azokkal, akik összekeverték az emberi tradíciót az Igével. Kotyvalékot csináltak. Szinkretista vallást hoztak létre.

Apcsel 7:51 Kemény nyakú és körülmetéletlen szívű és fülű emberek, ti mindenkor a Szent Léleknek ellene igyekeztek, mint atyáitok, ti azonképpen.

Kőkemény lesz a szíved, ha nem rendeled alá Istennek! Nagyon nehéz a vallásos emberekkel megbirkózni. Meg van keményedve a szívük, és első számú akadályai Isten munkájának itt a földön.

Jelenések 17:1 És jöve egy a hét angyal közül, akinél a hét pohár vala, és szóla velem, mondván nékem: Jövel, és megmutatom néked a nagy paráznának kárhoztatását, aki a sok vizen ül;

Jel 17:4 Öltözött vala pedig az asszony bíborba és skárlátba, és megékesíttetett vala arannyal és drágakővel és gyöngyökkel, kezében egy aranypohár vala, tele útálatosságokkal és az ő paráznaságának tisztátalanságával,

Arany pohár: Isten természetfölötti jelenléte. De, nem ez van benne, hanem undokság. Ez varázslás! A varázslás legfontosabb eszköze a vallás. Törvénykezés, átkozódás. Értsd meg, hogy az átkozódásokban milyen veszély van!

Jelenések 2:14 De van valami kevés [panasz]om ellened, mert vannak ott nálad, akik a Bálám tanítását tartják, aki Bálákot tanította, hogy vessen botránykövet az Izráel fiai elé, hogy egyenek a bálványáldozatokból, és paráználkodjanak.

A felemás keresztények összefognak Isten népének az ellenségeivel, hogy elpusztítsák Isten népét. Az ellenség ki tudja használni, ha nem vagy tele Szent Szellemmel. Az átkozódásból származó gonosz erők nagyon nagy fájdalmat tudnak okozni. Nagyon figyelni kell erre a területre. Jobban, mint bármelyik másikra. Ha hibázol, helyreállít az Úr. De ha kiesel a Szent Szellem vezetéséből, akkor sokkal nagyobb problémák jöhetnek. Az a legjobb, ha nyugodt szívvel el tudod mondani, hogy minden döntésed az Úr akarata szerint van.

Amikor elkezdődött a Szent Szellem kiáradása, akkor a vallásos emberek voltak azok, akik a legjobban átkozódtak. Ha alárendeled magad Isten Igéjének, akkor mindig fogsz örülni az Ő munkájának. Fogsz örülni, ha munkálkodik, kiárad a Szent Szellem.

Ne engedd, hogy a sorsodat negatív módon befolyásolják, tereljék! A sámánisztikus, animizmussal átitatott kultúrában az átkozódás közbeszéd: Folyjon ki a szeme! Rohadjon el a bele! Dögöljön meg! És ezek még nem is a legdurvábbak! Ha ilyen kultúrából jössz, nem szégyellni kell, hanem meg kell térni! A sámánizmus az alapja a magyarságnak is. Démonokkal, bukott angyalokkal vannak kapcsolatban, hogy romlást hozzanak. A fasiszták, nácik, rasszisták ezt művelik. Szinte már az anyanyelvükké vált. Azt hiszik, hogy az ősök szellemével való kapcsolat irányítja az emberek életét. Pedig nincs egyetlen ősünk sem, aki jó irányba tudná terelni a sorsunkat! Csak a Szent Szellem! Megtéréskor a kultúránkba is bele kell verni a szeget!

Egy istenfélő házastárs azon munkálkodik, hogy segítsen, hogy tudd szolgálni az Urat, és nem akadályoz ebben. Konfliktushelyzetben is a beszéddel szabadságot, gyógyulást kell hirdetnie, hogy boldogság, egészség, fejlődés, növekedés legyen a másik számára. Miért félsz attól, hogy a másik él, sikeresen munkálkodik. Ez neked is jó! Mi van, ha éppen azért emeli fel az Úr, hogy téged is megáldjon? Ne kösd meg! Hagyd, hadd járjon szabadon! Az áldásra születtünk újjá.

Minden normális ember örül annak, hogy a családtagjai egészségesek, sikeresek. Egy rakás időt megspórolsz, hogy nem kell a kórházba járnod látogatni. Töröld ki az átkozódást a szótáradból! Pszichoszomatikus következményei is vannak.

2009.02.