2019. október 10., csütörtök

Németh Sándor - „Szeresd az áldást, vesd ki magadból az átkozódást!" 3.

Zsoltár 31:10 Könyörülj rajtam, Uram, mert szorongattatom; elsenyved a búbánat miatt szemem, lelkem, testem.
Zsolt 31:11 Mert bánatban enyészik életem, és sóhajtásban [múlnak] éveim; bűnöm miatt roskadoz erőm, és kiasznak csontjaim.
Zsolt 31:12 Temérdek üldözőm miatt csúfsággá lettem, kivált szomszédaimé, és ismerőseimnek félelmévé; akik az utcán látnak, elfutnak tőlem.
Zsolt 31:13 Töröltettem, akár a halott, az emlékezetből; olyanná lettem, mint az elroshadt edény.
Zsolt 31:14 Mert hallottam sokak rágalmát, iszonyatosságot mindenfelől, amint együtt tanácskoztak ellenem, és tervezték, hogy elrabolják lelkemet.
Zsolt 31:15 De én benned bízom, Uram! Azt mondom: Te vagy Istenem.

Depressziós lett Dávid; fáradt, kimerült. Látási zavarai voltak, erőtlenség, gyengeség. Miért? Az üldözői miatt. Dávid is behorpadt edényhez hasonlítja magát.

Meg kell tanulnod kezelni ezeket a dolgokat, mert nem fogsz tudni megmaradni a szolgálatban. Ne a sebeidet kezd el nyalogatni, vakargatni! Idő kell, mire megtanulod, hogy nem benned van a hiba, hanem átkozódnak emberek. Egy idő után ráérzel majd, hogy mikor cselekszel rosszul. Pl. 3 óra TV nézés után bűntudatod van! Ha ezeket megbánod, akkor az Úr megbocsát! De ha a ziziség egyre csak növekszik, akkor valami befolyás alá kerültél. Te csak végezd tovább a feladatodat, és majd, mint a kosz lehullik rólad.

Van olyan, hogy fél az ember, hogy idő előtt elköltözik a földről. Amikor halálfélelme van valakinek, akkor az démonikus gyötrés. Nem Isten szava! Ő soha nem szól gyötrelemmel! Még akkor sem, ha fedd. Ha a Szent Szellem vezet, akkor nagyobb lesz a békességed. Ha nem, akkor depressziós leszel. De állj ennek ellene! Ne kezd el marcangolni magad, mert soha nem találsz ki a tisztásra!

Zsoltár 41:6 Ellenségeim rosszat mondanak felőlem: Mikor hal meg és vész ki a neve?
Zsolt 41:7 Ha látogatni jön [be valaki], hiábavalóságot beszél; szíve álnokságot gyűjt össze magának, kimegy az utcára [és] beszél.
Zsolt 41:8 Minden gyűlölőm együtt suttog reám, gonoszat koholnak ellenem:
Zsolt 41:9 Istennek átka szállott ő reá, s mivelhogy benne fekszik, nem kél fel többé!
Zsolt 41:10 Még az én jóakaróm is, akiben bíztam, aki kenyeremet ette, fölemelte sarkát ellenem.

Dávid ágyba került, megbetegedett. Az ilyet meg kell vizsgálni, hogy vannak-e olyan ellenségeink, akik azt szeretnék, hogy eltűnjünk a föld színéről. Ez varázslás általi gyilkosság: Forduljon fel! Dögöljön meg! Pusztuljon el!

Sokszor nem merik elmondani a keresztények a problémáikat, mert nem segítséget kapnak, hanem letolást.

A tudatlanságot, a naivságot az ördög kihasználja. Lehet, hogy valaki kedves veled, és közben meg a szívében gonoszt tervez felőled. A gonosz hatalom rossz kapcsolatokon keresztül is jön. Az átok úgy hat, hogy először az akaratot érinti meg, és azt bénítja le. Tudod, hogy démonikus, nem jó, de nem tudsz változtatni. Kell egy új, friss gondolat, látás, mert ekkor fogsz állni.

Ezek a zsoltárok konkrét élethelyzetekben jöttek létre, és adta őket a Szent Szellem.

Zsoltár 55:14 KJV 55:13 Hanem te, hozzám hasonló halandó, én barátom és ismerősöm,
Zsoltár 55:3 KJV 55:2 Figyelmezz én reám és hallgass meg engemet; mert keseregve bolyongok és jajgatok!
Zsolt 55:4 KJV 55:3 Az ellenségnek szaváért [és] a hitetlenek nyomorgatásáért: mert hazugságot hárítanak reám, és [nagy] dühösséggel ellenkeznek velem.
Zsolt 55:5 KJV 55:4 Az én szívem reszket bennem, és a halál félelmei körülvettek engem.
Zsolt 55:6 KJV 55:5 Félelem és rettegés esett én reám, és borzadály vett körül engem.
Zsolt 55:7 KJV 55:6 Mondám: Vajha szárnyam volna, mint a galambnak! Elrepülnék és nyugodnám.

Ellenszenv, keserű életérzés lett úrrá rajta. Kómás, pánikszerű életérzés.
Senki nem tud úgy pusztítani, mint a közeli ismerőseid. Minden veszekedés után ki kell békülni, bocsánatot kell kérni! Minél előbb! Menekülj az Úr szárnyai alá! Tegyél meg mindent, hogy a béke embereként tudjál élni!

Hogyan lehet legyőzni az átkokat?

1. Meg kell erősíteni a hitünket, hogy Jézus Krisztus megváltott minket minden átokból, és azért jött, hogy megáldjon minket.

2. Vesd alá magadat feltétel nélkül Isten Igéjének! Újra kötelezd el magad Isten Igéje mellett!

3. Töltekezz be Szent Szellemmel! Az átkozódásnak akkor van hatása, ha az ember háza üres. Nyisd ki a tankodat!

Efézus 5:17 Annakokáért ne legyetek esztelenek, hanem megértsétek, mi legyen az Úrnak akaratja.
Ef 5:18 És meg ne részegedjetek bortól, miben kicsapongás van: hanem teljesedjetek be Szent Lélekkel.

A legtöbb sztár nem bírja feldolgozni a sikert, amikor egyedül maradnak. Magányosak, depressziósak lesznek. A frusztráltság mindig megtalálja a módját, hogy az emberi lelket megtalálja. Ha sikeres vagy, azért, ha nem, akkor azért.

4. Bocsáss meg az ellenségeidnek! Aki átkoz téged, azt ne átkozd, hanem áld! Ha valaki meg akar ölni, akkor ne azért imádkozz, hogy mesterlövész legyen, és elsőre találjon, hanem megtérjen és meglegyenek bocsátva a bűnei. Amikor egy lázadó, káromló embert átadnak a sátánnak, akkor a lelke megmenekül. Az Istentől való fenyítésnek mindig jó a célja.

5. Átok kárhoztatása, tüzes nyilak megoltása. Ha nem végezzük el, akkor nem tudunk felülkerekedni! Nagyobb az, aki benned van, mint aki az átkozódásban. Ne félj! Te fogsz kijönni győztesen!

109. Zsoltár

2009.02.