2010. július 19., hétfő

Rodney H. Browne - A végidők és Jézus visszajövetelének jelei

Mikor pedig az olajfák hegyén ült, hozzá menének a tanítványok magukban mondván: Mondd meg nékünk, mikor lesznek meg ezek? És micsoda jele lesz a Te eljövetelednek, és a világ végének? 4 És Jézus felelvén, monda nékik: Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket, 5 Mert sokan jőnek majd az Én nevemen, akik ezt mondják: Én vagyok a Krisztus; és sokakat elhitetnek. 6 Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniük. De még ez nem itt a vég. 7 Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lesznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé. 8 Mindez pedig a sok nyomorúság kezdete. 9 Akkor nyomorúságra adnak majd bennetekt, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az Én nevemért. 10 És akkor sokan megbotránkoznak, és elárulják egymást, és gyűlölik egymást. 11 És sok hamis próféta támad, akik sokakat elhitetnek. 12 És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül. 13 De aki mindvégig állhatatos marad, az üdvözül. 14 És az Isten országának ez az evangéliuma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég. Máté 24:3-14
Amikor a tanítványok az Ő eljöveteléről és a végidőkről kérdezték Jézust, az első dolog, amire Jézus figyelmeztette őket az az volt, hogy "Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket." Ugyanis ha állandóan "jeleket" keresel, akkor a megtévesztésre is fogékonnyá teszed magad. Mindig is léteztek körülöttünk hamis próféták és más hazudozók - akik közül némelyek azt állítják, hogy ők Jézus vagy egy feltámadt ótestamentumi próféta -, és ahogy e korszak végéhez közeledünk, még többen fognak támadni. A hamis próféták nem prédikálják, ill. nem élik meg személyesen Isten evangéliumának igazságát, hanem azt mondják, amit az emberek hallani akarnak, még akkor is, sőt különösen akkor, ha az emberek nem úgy követik Istent, ahogy azt kellene. Jézus szavai szerint sokakat - még hívőket is - meg fognak téveszteni a hamis próféták és hamis hatalmuk. A hamis tanítás és a könnyű erkölcs rendszerint együtt jár. Sokan azt állítják, hogy szeretik és szolgálják Istent, azonban iszákosságuk, erkölcstelenségük, pénzszeretetük és bálványimádásuk másról tanuskodik. Ezek az emberek be akarnak kerülni a mennybe, de ugyanakkor hústestük kívánságait is ki akarják elégíteni.
Csak egyetlen módon lehetünk biztosak abban, hogy nem leszünk megtévesztve, ez pedig az, hogy Istennek tetsző állapotban tartjuk a szívünket, tekintetünket pedig Jézura és Isten Igéjére helyezzük. Ne keress különleges jeleket; ne tölts időt azzal, hogy emberekre figyelsz; nézz Jézusra. Ma is sok keresztényt tévesztenek meg hamis próféták azért, mert leértékelték Isten Igéjének fontosságát és szükségességét az életükben. Nem olvassák, ill. nem tanulmányozzák azt és nem rendelik alá magukat az Igének. Isten Igéje a mi egyetlen biztos vezetőnk és világosságunk ebben a sötét korszakban, ahol végtelen a bűnök közötti választék és a világ kívánalmaival való azonosulás nyomása. Az igazi keresztény alárendeli a személyét Istennek és az Ő Igéjének. Tegyél meg mindent, hogy Isten Igéje megbecsült és méltó helyen legyen az életedben; tegyél meg mindent, hogy CSELEKVŐJE legyél az Igének.
Jézus azt mondta, hogy a korszak vége felé a baj, a viszály megnövekszik a földön - háború és háborúk hírei; nemzet támad nemzet, ország támad ország ellen; éhségek, járványok és földrengések mindenhol. Olyan, mint amiket manapság a hírekben hallunk! Jézus azt is mondta, hogy követőinek üldöztetésben lesz része - némelyeknek súlyos üldöztetésben -, azok által, akik gyűlölik Őt és amit képvisel. Lesznek olyanok is, akiket "keresztény" társaik, barátaik és családjuk árul el!
Az üldöztetésnek vannak fokozatai. Van olyan üldöztetés, ami csak verbális - amikor az emberek lekicsinyelnek - rossz dolgokat mondanak neked vagy rólad. Mindez arra irányul, hogy megszégyenülj - voltak olyan esetek, hogy az emberek tojást, rothadt paradicsomot dobáltak, vagy telrakták egy szamár farkát bogánccsal és beirányították a gyülekezeti épületbe. De van olyan üldöztetés is, ami valóban gyűlölettel teli - amikor mindenképpen el akarnak némítani, akkor is, ha ehhez meg kell ölniük. Nemcsak a korai Egyház szenvedett el üldöztetést és halált a hitéért. Minden generációban voltak olyanok, akik elvesztették életüket, családjukat és/vagy javaikat olyan emberek miatt, akiket a Sátán motivált, akik gyűlölik Isent és az evangélimot. Imádkoznunk kell a szerte a világon élő fitestvéreinkért és nőtestvéreinkért, akik hitük miatt ma is szenvednek és akik szörnyű üldöztetések ellenére ébren tartják az evangélium lángját.
Az üldöztetés egyik jellemzője az, hogy szétválasztja az igazi keresztényeket az érdekkeresztényektől. Azok a keresztények, akik "gyülekezetesdit játszanak", akiknek olyan pásztoruk van, aki "vakargatja" a fülüket és azok, akik nem adták oda az egész életüket Jézusnak nem fogják tudni kiállni az üldöztetés nyomását. Amerikában az amerikai keresztények nagy része enyhe üldöztetésnél - vagy még azt sem - többet soha nem tapasztalt meg, a világ más részén élő keresztényeknek viszont nagyfokú üldöztetésben volt és van részük. Fel kell tenned magadnak a nehéz kérdést: Teljesen átadtam az életemet Jézusnak? Akkor is szolgálnám Őt és hirdetném az Igazságot, ha az életem függne tőle? Kész lennék feladni a javaimat, a kapcsolataimat, a biztonságomat, sőt még az életemet is az evangélium ügyéért? Továbbra is szeretetben tudnék járni akkor is, ha egy közeli barát elárulna? Fel kell készítened a szívedet, hogy ellen tudj állni a világhoz való asszimilálódás és a Jézus megtagadása nyomásának. Ne felejtsd el, hogy mások meghaltak azért, hogy megvédjék az evangélium igazságát és hogy tovább adják azt az utánuk következő generációknak azért, hogy az üzenet hozzád is eljusson!
Ha érzed annak nyomását, hogy feladd és hátat fordíts Krisztusnak, ne tedd! Ha az evangélium ügyéért üldöznek, ne vedd azt személyesnek. Isten nem arra hívott el bennünket, hogy feladjuk vagy hogy testi módon visszavágjunk - azt mondta, hogy Ő fog megvédeni bennünket. Isten csak azt kéri tőlünk, hogy bízzunk Benne, hogy engedelmeskedjünk Neki, hogy járjunk szeretetben és hogy hirdessük az Igazságot. Emlékezz, hogy milyen előnnyel jár az, ha valaki erős: Jézus azt mondta, hogy "aki mindvégig állhatatos marad, az üdvözül." Azt is mondta, hogy "az Isten országának ez az evangéliuma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég." Lehetünk olyan Egyház, amelyik megtagdja Jézust, és lehetünk olyan, amelyik erősen áll és bármi áron is, továbbra is betölti a Márk 16:15-18 -ban leírt nagy parancsolatot! Te melyik vagy a kettő közül?