2010. április 8., csütörtök

Rodney H. Browne: SZÖVETSÉGES ATYÁNK VAN

Váltságot küldött az ő népének, elrendelte szövetségét örökre; szent és rettenetes az ő neve. Zsoltár 111:9
Ímé, eljőnek a napok, azt mondja az Úr; és új szövetséget kötök az Izráel házával és a Júda házával. 32 Nem ama szövetség szerint, amelyet az ő atyáikkal kötöttem az napon, amelyen kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Égyiptom földéből, de akik megrontották az én szövetségemet, noha én férjük maradtam, azt mondja az Úr. 33 Hanem ez lesz a szövetség, amelyet e napok után az Izráel házával kötök, azt mondja az Úr: Törvényemet az ő belsejükbe helyezem, és az ő szívükbe írom be, és Istenükké leszek, ők pedig népemmé lesznek. Jeremiás 31:31-33
1. Szövetséges Atyánk van. Isten olyan ígéreteket tett, amelyeket soha nem fog megszegni.
Ádám
Ábrahám; Izsák; Jákób (I. Mózes 15:18; I Mózes 17:1-21)
Mózes (II. Mózes 2:24-25; II. Mózes 6:4-5; II. Mózes 19:5; II. Mózes 24:7-8; II. Mózes 34:27-28)
Dávidon, stb. keresztül Jézuson át hozzánk (Zsoltár 98:3; Ézsaiás 55:3)
2. Az Atya nagyon szereti az embert - azt választotta, hogy kapcsolatba lép és érintkezik velünk. Szövetségi ellátást biztosít a számunkra és megadja annak elfogadásának választását. Isten döntések elé állít bennünket és még azt is megmondja, hogy melyik a helyes és jó, áldást hozó döntés.
Noé és a bárka (I. Mózes 6:18; I. Mózes 9:9-17)
Ábrahám, Salamon és Gomora (I. Mózes 18:17-19)
Salamon és a bölcsesség (1 Királyok 3:5-14)
3. No jertek, törvénykezzünk.
No jertek, törvénykezzünk, azt mondja az Úr! ha bűneitek skarlátpirosak, hófehérek lesznek, és ha vérszínűek, mint a karmazsin, olyanok lesznek, mint a gyapjú. 19 Ha engedelemmel hallgatándotok, e föld javaival éltek; 20 És ha vonakodtok, sőt pártot üttök, fegyver emészt meg; mert az Úr szája szólt! Ézsaiás 1:18-20
Jézus azért jött, hogy áthidalja az Isten és ember közötti kapcsolatot - hogy megmutassa nekünk az Atyát. Kolossé 1:20 - És hogy Ő általa békéltessen meg mindent Magával, békességet szerezvén az Ő keresztjének vére által; Ő általa mindent, ami csak van, akár a földön, akár a mennyekben.
Jézus elküldte a Szent Szellemet, hogy az Atyával eggyé tegyen bennünket. 1 János 4:13 - Erről ismerjük meg, hogy benne maradunk és ő mibennünk; mert a maga Szelleméből adott minékünk.
Alakítsd ki a saját szövetségedet Istennel.
Ő azt várja, hogy közeledj hozzá.
4. Amit az Atyáról tudnod kell.
Ez a szövetség Jézus vérével van megpecsételve. Zsidó levél 9:12-14 - És nem bakok és tulkok vére által, hanem az ő tulajdon vére által ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, örök váltságot szerezve. 13 Mert ha a bakoknak és bikáknak a vére, meg a tehén hamva, a tisztátalanokra hintetvén, megszentel a testnek tisztaságára: 14 Mennyivel inkább Krisztusnak a vére, aki örökké való Szellem által önmagát áldozta fel ártatlanul Istennek: megtisztítja a ti llkiismereteteket a holt cselekedetektől, hogy szolgáljatok az élő Istennek.
Ez a szövetség nem évülhet el. Zsoltár 103:17-18 - De az Úr kegyelme öröktől fogva való és örökkévaló az őt félőkön, és az ő igazsága a fiaknak fiain; 18 Azokon, akik megtartják az ő szövetségét és megemlékeznek az ő parancsolatjairól, hogy azokat megcselekedjék.
Ez a szövetség több mint 30.000 ígéretet tartalmaz.
Ez a szövetség jóakarattal van irántad - az elfogadó személy iránt -, hogy a Kálvária keresztje, a feltámadás és a Pünkösd miatt befogadd az Ő kegyelmét és jóakaratát.
És hozzátok fordulok, és megszaparítlak titeket, és megsokasítlak titeket és szövetségemet megerősítem veletek. III. Mózes 26:9
A békesség Istene pedig, aki kihozta a halálból a juhoknak nagy pásztorát, örök szövetség vére által, a mi Urunkat Jézust, 21 Tegyen készségesekké titeket minden jóra, hogy cselekedjétek az ő akaratát, azt munkálván ti bennetek, ami kedves ő előtte a Jézus Krisztus által, akinek dicsőség örökkön örökké. Ámen. Zsidó levél 13:20-21