2010. április 23., péntek

Creflo Dollar: Mit is jelent felnőni szellem szerint? 3. rész

Zsolt 1,1-3 „Boldog ember az, aki nem jár gonoszok tanácsán, bűnösök útján meg nem áll, és csúfolódók székében nem ül; Hanem az Úr törvényében van gyönyörűsége, és az ő törvényéről gondolkodik éjjel és nappal. És olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa, amely idejekorán megadja gyümölcsét, és levele nem hervad el; és minden munkájában jó szerencsés lészen.” Az Újszövetség előtt már ez a három ige megmutatja Isten akaratát. Bármit tesz az az ember, bővölködik.

Tudjuk, hogy Isten akarata az, hogy a bővölködés a szellemedben, testedben, kapcsolataidban, lelkedben egyaránt megjelenjen, a teljesség az egész személyiséged minden területén – anyagiakban is! Isten akarata nem az, hogy beteg légy, rossz emberi kapcsolatok jellemezzenek, hogy kudarcok érjenek, megtört életed legyen, és szűkölködj, egy teljes jól lét minden területen – ez Isten akarata! De a szellemben érett férfi a világi dolgokat könnyedén veszi. A szellemi dolgokat többre értékeli, mint a világgal kapcsolatos dolgokat.

A gyülekezetünk egy tagja évekkel ezelőtt sok pénzt költött, mert a felesége haldoklott. A fia ugyanilyen nehéz helyzetben volt, és sok pénzt költött a számlákra. Egy alkalommal nézte a tv-ben az istentiszteletet, és eljött egy gyógyító konferenciára. A teljességről, Isten igéjéről, a gyógyulásról beszéltem. Vette Isten igéjét, és ma a felesége teljesen jól van. A fia is meggyógyult, mert vette Isten igéjét. És most ahelyett, hogy a kórházi számlákra költené a pénzét, nagyon jó állása van - az a döntése, hogy csatlakozott a gyülekezethez, nagy hatással volt az életére, bekerült Isten akaratába. Ekkor jön a fordulat: a munkáltatója felhívta azzal, hogy több pénzt fizetnek neki, ha elköltöznek Minnesotába. 100 dollárral többet fogunk adni - mondták. Dicsekedett, hogy megbecsülik őt és el fog költözni. Találkoztam vele, elbúcsúzott, mondta hogy mennyire hálás a gyülekezetért, hogy ennyire megáldotta őt Isten. De én tudom, azon a területen nincs olyan gyülekezet, ahol hirdetik Isten igéjét. Mondtam neki, hogy képes vagy 100 dollárért lemondani Istennek erről a gazdagságáról, amit megmutatott neked? A feleséged a fiad, az életed meggyógyult, egyre több pénzt keresel – képes vagy mindezt félredobni? – értetlenkedtem.

Szellemi érettség kell ahhoz, hogy tudjon dönteni, mi ér neki többet: néhány száz dollár, vagy az a táplálék, amit megkap. A szellemileg érett keresztények többre tartják a szellemi gazdagságot, mint a fizikait. Sokkal fontosabb, hogy Istennel vagy összeköttetésben a gyülekezeten keresztül, mint a pénz. Mert az az Isten, aki meggyógyította a feleségedet, a fiadat, képes több pénzt is adni, ha szükséged van rá. Ha elhagyod, mintha levágnád magad az ellátás forrásáról.

Szellemben érett férfi nem hoz ilyen döntést. F. F. Bosworth mondta: néhány ember csodálkozik, miért nincs hite a gyógyulásra? Mert a testüket naponta háromszor táplálják, a szellemük pedig egy hideg szendviccsel be kell, hogy érje egy héten. Nem tudtok növekedni, ha magasabb rendűnek tartjátok a fizikai táplálékot, mint a szellemit, amit Isten igéjéből kaptok. Fizikailag lehet hogy jó, egészséges állapotban vagytok, de szellemileg rendkívül alultáplált. Több időt tölts Isten igéjével, hogy tápláld a szellemedet!

Neked kell döntened: az első dolgokat tedd első helyre! Helyezd Istent magasabbra, mint a saját énedet. Sokat megteszel magadért, amit Istennek nem teszel meg. A szellemileg érett állapothoz kell hozni áldozatokat is, mert az érzékszerveid nem segítenek abban, hogy előre juss. Kudarcok vagy csapások után nekem Istenre van szükségem és nem tőle elmenekülni. Az érzelmek nem lehetnek fontosabbak, mint Isten igéje, hogy túléljem szellemben azt a kemény csapást. Nem az alapján döntök, amit érzek, látok, hallok, ami körülvesz. Csak az alapján döntök és cselekszem, amit Isten igéjében látok - mondja a szellemi ember.