2010. április 13., kedd

Creflo Dollar: Mit is jelent felnőni szellem szerint? 1. rész



A növekedésnek három állomása van, amelyen minden kereszténynek át kell mennie:

1.) csecsemő
2.) gyerekkor
3.) férfi állapot, másképpen felnőtt

Most az érettség jeleit vizsgáljuk meg. Hogyan is él, dönt, cselekszik egy szellemben érett ember. Mert ha fel akarunk nőni, ezt tudnunk kell. Ugyanakkor respektálnunk kell mindegyik állapotot, hiszen a csecsemőkornak is megvan az ideje, annyi a különbség, hogy egy pici ember nem úgy viselkedik, mint egy felnőtt. A gyermekkornak ugyanígy megvannak a jellemzői, a gyerekek gyerekes dolgokat tesznek. Ezután jön a felnőtt kor. De sok, nagyon sok olyan ember, aki érett felnőttnek gondolja magát – egy igazi bébi. Ezért fejlesztenünk kell a türelmünket, hogy mindenkit el tudjunk hordozni, bármilyen állapotban is van, és nem szabad őt megítélni, fel kell ismernünk, hogy épp növekedésben van. Szeretnünk kell, hogy segítsük felnőni, hogy férfi, érett felnőtt korú keresztény legyen.

A felnőtt, érett férfiúság három jellemzője
1.) A földi dolgokat könnyedén vevő tulajdonság
2.) Süketség a vádlásra vagy a dicséretre
3.) Képesség arra, hogy az életben a dolgokat úgy tekintse, hogy felismerje Isten munkálkodását. Felismerje, hogy Isten hogyan avatkozik be a körülötte levő dolgokba.

Szembesüljünk azzal, hogy ezek a jellemzők megjelennek-e az életünkben. Ha nem, igyekezzünk felnőni.

Zsidó 11,24-26 (Amplified Biblia) felkelvén hitben, szellemben felnövekedék, s amikor naggyá vált, visszautasította, hogy a fáraó leánya fiának mondják. Hanem inkább részesévé vált az Isten népének szenvedésének, ahelyett hogy részese lett volna a könnyű, luxus életnek. Inkább választotta az Isten népével együtt a szégyenkezést, a nyomorgattatást, mint a bűnös életet és annak luxus élvezetét. Úgy tekintette az elutasítást, megalázást, szégyent Krisztusért, a Messiásért, aki el kellett hogy jöjjön, mint nagyobb gazdagságot, mint Egyiptom összes kincsét, mert előre nézett, a jutalomra. Mózes ezt hitből tette – hitre volt szüksége, hogy ezt a döntést meghozza. Őt a fáraó lánya fiaként tekintették, elképzelhetjük, milyen nagy kiváltsággal járt ez a pozíció, milyen örökség várt rá, milyen gazdagságban, fényben részesülhetett, milyen kiváltságokat, kaphatott így.