2010. április 20., kedd

Creflo Dollar: Mit is jelent felnőni szellem szerint? 2. rész

Isten dolgait tedd az első helyre

Döntését tehát hitben tette meg, amikor szellemben éretté vált. Olyan döntést hozott, ami annak az eredménye, hogy szellemben éretté, felnőtté vált. Szellemben felnőtt emberek a döntéseiket hitben hozzák meg, Isten igéje alapján, nem pedig aszerint, hogy mit látnak, vagy éreznek. A szellemben érettek mindig Isten igéjével összhangban hozzák meg döntéseiket. Ennek alapján meg tudsz ítélni egy embert: ha döntései Isten igéjével összhangban vannak, ő egy érett keresztény. Ha nem, akkor még nem érett korú. Ha látod, hogy valaki folyamatosan Isten igéje ellen hozza a döntéseit, akkor tudod, hogy ő szellemben nem érett, és ez fordítva is igaz. Ezen alapul a szellemi érettség. Nem érzelmek, érzések, körülmények, fájdalmaid és sértettségeid – hogy ki bántott meg - határozzák meg a tetteidet, nem ezek alapján hozol döntést. Hanem szigorúan Isten igéjével összhangban

Mózes Isten igéjével összhangban hozta meg a döntését, mint egy szellemben érett férfiú. Krisztusért való szenvedését ő gazdagságnak élte meg, nagyobbnak tartotta ezt, mint egész Egyiptom kincseit, és ezért inkább a jutalmazásra nézett. Tehát a földi dolgokat könnyűnek tartotta, az Isten szerinti dolgokat pedig nagyobbnak tartotta. Ez mutatja, hogy mi volt számára az első. Mi a fontosabb az életedben? Át kell gondolnod: mi a fontosabb az életedben? Nem tekinthetitek a földi dolgokat előbbre valónak a szellemi dolgoknál, és nem tudtok ugyanakkor növekedni szellemben. Nem várhatjátok el ezt akkor, ha előbbre helyezitek a földi, körülötted levő dolgokat. Mindenkinek van legalább egy döntése, amikor a földi helyett a szellemi, az isteni dolgok között kell választania.

Isten természetesen azt akarja, hogy bővölködj! Ézs1,19: „ha te akarod, és engedelmes vagy, akkor enni fogod a jó föld gyümölcseit.” Tudod, hogy Isten azt akarja, hogy a föld javait ehesd. Én arról beszélek, hogy amikor választanod kell a föld javai és a szellemi dolgok között, akkor mit teszel. A szellemi ember minden esetben a szellemit választja.

Nem kell mindig versenyezniük, de egy érett ember mindig a szellemit választja. Isten soha nem akarja, hogy első helyre tegyük a föld javait. Például az emberek fontosabbnak tekintik, hogy pénzt csináljanak, mint hogy Istent szolgálják. Folyamatosan éretlennek bizonyítod magad, ha az evangéliumot és a szellemi életedet a pénz alá rendeled. Szörnyű hibát követsz el ilyenkor. A szellemi dolgokat első helyre kell helyezned, Isten igéjét, Isten dolgait. Hangsúlyozom, nem rossz, ha pénzed van, az a rossz, ha a pénz ural, birtokol téged! A pénz nagyon jó szolga, de borzalmasan kemény úr. A pénz, a tulajdon nem irányíthatja az életedet - az igének, a Szent Szellemnek kell téged vezetnie.

Még egyszer: ne értsd félre, Isten azt akarja, hogy bővölködj! 3.János levél 2: szeretteim, igen nagy örömömre szolgál, hogy bővölködtök, ahogy lelketek is bővölködik. Ez az ige pénzügyi, anyagi, fizikai és szellemi bővölködésről egyaránt beszél. Azaz a teljességről. Ez Isten akarata, hogy teljes légy, ne legyen semmi hiány az életedben szellemi, testi, anyagi, fizikai szinten. De itt az idő, hogy az első dolgokat az első helyre tegyük!