2020. március 9., hétfő

Németh Sándor - Varázslásról 7.

Ma nagyon is aktuális ez az Ige:

Galata 5:1 Annakokáért a szabadságban, melyre minket Krisztus megszabadított, álljatok meg, és ne kötelezzétek meg ismét magatokat szolgaságnak igájával.

A szabadság és a szolgálat igája van egymással szembe állítva. Miért? Azért, mert csak szabad emberekben tud megvalósulni Isten uralma, országa, csak őket tudja fölkenni a Szent Szellem, csak őket tudja használni. A szabadságra Jézus Krisztus szabadít meg bennünket.

A szabadságnak szellemi és erkölcsi tartalma van. Ezt gyakran nem ismerik fel az emberek. Ha ezt nem értik meg, akkor politikai, gazdasági rabság lesz az eredménye. Ezt látjuk Izrael életében is. az Exodus babiloni fogságba torkollt.

Senki nem tudja megadni a szellemi és erkölcsi szabadságot az embereknek, csak az, aki képes az embereket megigazítani, képes megszabadítani a bűntől, és Ő Jézus Krisztus. Ő ezért jött el. Hiszünk abban, hogy a 2. eljövetelekor politikailag is elhozza a szabadságot és gazdaságilag is. A rabszolgaság ekkor fog eltűnni. Vége lesz a halál, a bűn korszakának. Ekkor a szabadság szellemi erkölcsi tartalma és ezek következményei megvalósulnak. Ott tudunk szabadok lenni, ahol a döntés joga a kezünkben van: otthon, családban, lakásban. Itt tudjuk megvalósítani az eljövendő világot. Itt már rendelkezünk igazságokkal, amelyekkel a családod szabadságban élhet. Ez a szabadság nem a függetlenségben található meg, hanem a Jézus Krisztussal való közösségben. Neki van hatalma a halál fölött. Az Ő kezében van a halál és a Pokol kulcsa. Az Újszövetségben nem egy vallásos rendszerhez csatlakoztunk, hanem a Jézus Krisztussal való közösséghez, akitől állandóan kapjuk az életet, az erőt. Az Ő természete a szabad ember természete. Föltámadott, ez a pecsétje a szabadságnak. Aki nem tud feljönni a pokol gyomrából, aki nem tud győzni a halálon, az nem szabad ember. Ahogy lejjebb megy az ember a Föld mélységeibe, annál közelebb kerül a bukott angyalokhoz. Az ellenség egy gátrendszert épített ki, amelynek a célja, hogy körbezárják a Földet, és ennek következtében az emberek nem tudják elhagyni a fizikai világot, pedig így megszabadulnának a rabszolgaságból. Isten nem rabszolgának teremtette az embert, hanem uralkodásra! Ádámnak is ezt mondta az Édenben, hogy uralkodjon! Az emberben sokkal több lehetőség van, mint ami eddig megvalósult.

Miért apák az apák? Mert valakit életre szólítottak. Miért vállalták őket? Hogy éljenek. Csak romlott életet adtak nekik, ezért az a legfontosabb, hogy megszerezzék a gyermekeik számára az örök életet. Amikor ilyen nemzedék támad, akkor beteljesedik Malakiás szava:

Malakiás 4:5 Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja. 4:6 És az atyák szívét a fiakhoz fordítja, a fiak szívét pedig az atyákhoz, hogy el ne jöjjek és meg ne verjem e földet átokkal.

A mi apáink nem mutatták meg az örök életre vezető utat. Vagy rosszul tudták azt. De te ne légy felelőtlen, hanem atya légy, aki közvetít életet az ivadékai számára! Legyetek Istenfélő apák és anyák! Ehhez felelősségvállalásra van szükség, nevelésre, oktatásra, fenyítésre. Neked kell helyt állni ezekben, nem a bébiszitternek, a tanároknak! Neked kell helytállnod! Szent ügy ez, amiért érdemes élni, dolgozni! Isten nagy dolgokat cselekszik a napjainkban. A Szent Szellemet nagy dolgok cselekvésére küldte el. Ehhez neked a munkatársává kell válnod!

Jézus Krisztus a szabad ember, senki más! Sok sztár előadja, hogy ő mennyire szabad, pedig meg van kötözve. Nem szabad, hogy ezek elvegyék tőled a pálmát! Jézus Krisztus a szabadság. Ő minden területen szabad! Nincs olyan tökéletes mint, példa, mint az Ő személye. Az Ő természete a szabadság természete. Őbenne nincs szeplő, sömör. Pedig állandóan vizsgálgatták, hogy mikor hibázik, mikor találnak benne hibát. Állandóan ment vele szemben az inkvizíció. Ez a vizsgálódás. Ezek többnyire vallásos emberek voltak, akiknek már megvolt az ítéletük, csak azt akarták megalapozni. Amikor az inkvizítor szellem működik, akkor soha nincs szabadság. Ne engedd, hogy megfosszanak a szabadságodtól!

Ez nem a törvénytelenség, hanem olyan íratlan tradíció, amit számon kérnek az emberek másoktól, hogy hogyan kellene élni. Sokan számon kérnek, hogy miért nem templomban tartjuk az istentiszteletet, miért nem padban ülünk, miért nincs oltári szentség. Ma az embereknek ezeket a felfogásokat föl kell adni, hogy meg tudják tapasztalni Isten szeretetét. Elő kell venni a Bibliát, és akkor rájön az ember, hogy a tradíciói nem állnak összhangban Isten igazságával. Sokan úgy gondolják, hogy mi veszélyeztetjük a keresztény értékeket, veszélyesek vagyunk a társadalom számra. De miért nem tudnak minket elbizonytalanítani, miért nem tudják az identitásunkat megzavarni? Azért, mert tudjuk, hogy mi Isten akarata, Isten beszédére épül a hitünk!

Lukács 6:47 Valaki én hozzám jő és hallgatja az én beszédimet és azokat megtartja, megmondom néktek, mihez hasonló. 6:48 Hasonló valamely házépítő emberhez, aki leásott és mélyre hatolt, és kősziklára vetett fundamentomot: mikor aztán árvíz lett, beleütközött a folyóvíz abba a házba, de azt meg nem mozdíthatta: mert kősziklán épült. 6:49 Aki pedig hallgatja, de nem tartja meg, hasonló ahhoz az emberhez, aki [csak] a földön építette házát fundamentom nélkül: amelybe beleütközvén a folyóvíz, azonnal összeomlott; és nagy lett annak a háznak romlása.

2010.10.17.