2020. március 4., szerda

Németh Sándor - Varázslásról 6.

A legfontosabb eszköze az ellenségnek az okkultizmus, varázslás. A célja, hogy kiépítse az uralmát, leárnyékolja az ember szellemét, hogy megakadályozza, hogy fölvegye az Atyával, Fiúval, Szent Szellemmel való kapcsolatot. Megvannak ehhez az eszközei. Ez a legnagyobb csapás a számára, ha megtörténik. Nagyon idegesek erre a démonok, a gonosz szellemek. Nem véletlen, hogy az utolsó időkben mindent elkövet ez ellen.

5Mózes 18:9 Mikor te bemégy arra a földre, amelyet az Úr, a te Istened ád néked: ne tanulj cselekedni azoknak a népeknek útálatosságai szerint. 18:10 Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló; 18:11 Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző; 18:12 Mert mind útálja az Úr, aki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled. 18:13 Tökéletes légy az Úrral, a te Isteneddel. 18:14 Mert ezek a nemzetek, akiket te elűzesz, igézőkre és jövendőmondókra hallgatnak; de tenéked nem engedett ilyet az Úr, a te Istened. 18:15 Prófétát támaszt néked az Úr, a te Istened te közüled, a te atyádfiai közül, olyat mint én: azt hallgassátok!

Ez a próféta a názáreti Jézus Krisztus. Őt tette üdvözítővé, Szabadítóvá, azért az Ő beszédére kell hallgatni!

Isten a személyét is megveti azoknak, akik ezeket a bűnöket cselekszik. Ezért az okkultizmus minden formája rendkívül veszélyes. Nagyon fontos, hogy akik Istenhez fordulnak, azok ezekből teljes mértékben megtisztuljanak! Azért utálatosak ezek a bűnök, mert közvetlenül gonosz szellemekkel kerülnek kapcsolatba általuk az emberek. Velük azonosulnak és nem Istennel. Ma az egyik probléma, ami miatt az emberek nehezebben térnek meg, hogy évszázadok során nagyon sok okkult és vallásos cselekedet vallásos csomagba lett csomagolva, és azt gondolják, hogy ezek Istennel kapcsolatosak. Azt gondolják, hogy ezekben benne van Isten. Nem látják, hogy Vele ellentétes cselekedetet tesznek, és ezek negatív, káros tartalommal bírnak.

Pál fölhívja az emberek figyelmét, hogy a toleranciának lehet nagyon rossz tartalma. Ma vallássá kezd válni a tolerancia. Nagyon óvatosnak kell lenni! Ha olyan dolgot tolerálsz, amely Istennel szembe megy, akkor óhatatlanul is az ellenségei közé kerülsz. Ezért világosan kell látni az Isten Igéjét, hogy mit mond az okkultizmus által történő varázslásról, a vallásos csalások által történő varázslásról. Ezeket a vallás integrálta a kereszténység fogalmi körébe, de közben szemben áll Isten Igéjével. Az Ige alapján vizsgáljuk meg a vallásokat is, és ne engedjük, hogy elszakítsanak minket Istentől!

2Korinthus 11:1 Vajha elszenvednétek tőlem egy kevés balgatagságot! Sőt szenvedjetek el engem is. 11:2 Mert isteni buzgósággal buzgok értetek; hisz eljegyeztelek titeket egy férfiúnak, hogy mint szeplőtlen szűzet állítsalak a Krisztus elé. 11:3 Félek azonban, hogy amiként a kígyó a maga álnokságával megcsalta Évát, akként a ti gondolataitok is megrontatnak [és eltávolodnak] a Krisztus iránt való egyenességtől. 11:4 Mert hogyha az, aki jő, más Jézust prédikál, akit nem prédikáltunk, vagy más lelket vesztek, amit nem vettetek, vagy más evangéliumot, amit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek.

2Kor 11:20 Mert eltűritek, ha valaki leigáz titeket, ha valaki felfal, ha valaki megfog, ha valaki felfuvalkodik, ha valaki arcul ver titeket.

Van rossz tartalmú tolerancia. Vannak dolgok, amelyeket a keresztényeknek nem lehet tolerálni. Pl. ha meg akarják fosztani őket a szabadságtól! Isten az evangélium, Jézus Krisztus, a Szent Szellem meghamisítását nem tolerálja. Nem engedi ezt meg keresztényeknek!
Ne engedjük ezt meg! Álljunk ellene a varázslásnak, amikor távol akarnak minket tartani Isten uralmától, a Szent Szellemmel való betöltekezéstől!

Ma a kereszténység egy leigázott, letaposott állapotból jön, mert meg tudták őket fosztani az evangélium szabadságától. Isten ezért töltötte ki a Szent Szellemét, hogy megértsék a keresztények, hogy vissza kell térni Istenhez, be kell kapcsolódni Isten birodalmába, erejébe!

A siker attól függ, hogy a Szent Szellem képes-e úrrá tenni Jézust az életedben? Foglaljon el egyre nagyobb területet Jézus az életedben, otthonodban; ezeket meg akarja szentelni, fel akarja szabadítani a bűntől, hogy Isten atmoszférájában éljél! A gazdasági, társadalmi, munkahelyi sikerednek a titka, hogy Jézus legyen az Úr a családodban, otthonodban, mindenedben.

Vannak olyan állapotok, amikor az ember ezt nem tudja megtenni, mert kényszerítő erő, elnyomás alatt áll. Azt kell nézni, hogy az ember életének mi a gyümölcse, és nem azt, hogy milyen valláshoz, felekezethez tartozik! Jézus sem az alapján fog megítélni bennünket, hogy milyen felekezetbe jártunk, hanem a gyümölcsöket fogja keresni az életünkben! A jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa rossz gyümölcsöt! Jézus alig várja, hogy meg tudjon testesülni az Őbenne hívő emberekben. Ennek egy akadálya van: az ember nem akar szakítani a tradicionális örökségével, a régi természetével. Gyakran a vallásos szférában húzódnak meg a legnagyobb lázadások. Sokszor nem látják az emberek, hogy hamis a felfogásuk a kereszténységről, Jézus Krisztusról. Miért hamis tömegméretekben ez a felfogás? Ennek történelmi oka van. Egy történelmi aposztázia történt, amelyben a hamis lett az igaz és az igaz lett a hamis. Mindent eloroztak: az egyház nevet, a keresztény nevet, a Bibliát, ahogyan Izrael fiaitól is a földet, Jeruzsálemet, a Templomot. Nagyon nehezen jönnek ki ezért sokan a tradícióból. Különösen a kommunizmus bukása után gondolják azt, hogy a vallási formákban találhatnak rejteket, menleveleket maguknak az emberek. Újra fölelevenednek az emberekben a hamis vallásos iránti illúziók. Pedig az emberek számára ez nem képes kegyelmet közvetíteni, az emberek csalódni fognak, és ezt a csalódást ki fogják vetíteni az igazi egyházra és a tényleges kereszténységre is. ezt fontos kikerülni a jövőben. Fontos, hogy legyen hosszútávra is perspektívánk!

Nem szabad a mai időkben zajló vallásos machinációkba belekeveredni. Nem szabad, hogy leigázzanak ezek minket, ne gyakoroljunk rossz értelemben vett toleranciát az irányukba! Meg kell különböztetni a jót a rossztól, mert ha nem, akkor az mindig a jó megromlásához vezet. Ha egy vitamindús italba beletesznek egy kis mérget, akkor az már nem fogyasztható. Ha a kereszténységbe egy kis méreg cseppen az ördögtől, akkor az már nem fogyasztható. Ha búzát akarsz aratni, akkor a meződre vigyáznod kell annak ellenére, hogy Jézus megmondta, hogy konkolyt is fognak vetni bele. Egyedüli védelem ezzel szemben a Szent Szellem uralma az életünk fölött! Olyan gátrendszerrel vagy így körül véve, amely nem tud átszakadni, és nem fog meglepetés érni, mint a kolontári embereket. Nem lesz vörös iszap áttörés az életedben. Az igazság alapján álljon az életünk! Isten uralma azoknak az embereknek az életében marad meg, akik az igazság mellett maradnak. Rendkívül fontos, hogy a vallási tradíciókból megtisztuljál! Csak úgy tudsz kegyelmet venni, ahogy meg van írva Isten Igéjében!

2010.10.17.