2010. október 25., hétfő

Illusztrációk

Láttál-e valaha egyenes folyót? A csatornák egyenesek, de minden folyó kanyargósnak tűnik. Miért kanyargósak a folyók? Mert a folyók természete az, hogy a legkönnyebb úton haladjanak és minden akadályt kikerüljenek. Ezért a folyók mindig kanyargósak és lefelé folynak. Egyes keresztények hasonlítanak a folyókhoz. Túl lusták és éretlenek ahhoz, hogy erőt fejtsenek ki az Istennel való együtt járás érdekében. Nekik könnyebb a tévét nézni, mint imádkozni; könnyebben olvassák újságjaikat, mint Bibliájukat.

“Mit gondolnál, ha azt mondanám neked, hogy tíz percen belül olyan érveket tudok előhozni, amelyek végérvényesen megsemmisítik a Bibliát?” – kérdezte hívő barátjától egy ateista. A hívő ember így válaszolt: “Körülbelül ugyanazt gondolnám, mintha látnék egy nagy szúnyogot mászni fölfelé a Himalája oldalán, és azzal fenyegetné a hegyet, hogy súlyával összeroppantja.”

Évekkel ezelőtt egy gazdag ember egy nagy erejű mikroszkóp bűvöletébe esett. A készülék segítségével csodálkozva szemlélte a kristályok szerkezetét és a virágszirmok szépségét. Elhatározta, hogy mikroszkópot vesz és az otthonába viszi. Nagy örömmel alkalmazta a mikroszkópot mindaddig, amíg egyszer megvizsgálta a vacsorára készített ételt. Legnagyobb kiábrándulására, fölfedezte, hogy az ételen apró élőlények ezrei csúsznak-másznak. Mivel nagyon szerette az elkészített ételt, azon töprengett, hogy most mit tegyen. Végül eldöntötte, hogy csak egy módon szabadulhat meg a problémától. Ezért megsemmisítette a mikroszkópot, amelynek segítségével ezt a kiábrándító fölfedezést tette. Sokan ugyanezt teszik Isten igéjével. Azért gyűlölik és azért akarnak megszabadulni tőle, mert bemutatja saját gonosz természetüket.