2010. október 4., hétfő

Illusztrációk

Valaki egyszer azt mondta, hogy meg tudja állapítani, hogy egy-egy keresztény mikor növekszik. A kegyelemben való növekedésének arányában egyre jobban fölmagasztalja Mesterét, egyre kevesebbet beszél arról, amit saját maga csinál, és mind kisebbé válik a maga szemében, amíg a hajnalcsillaghoz hasonlóan eltűnik a fölkelő nap előtt.

Évekkel ezelőtt egy kísérlet folyt arra nézve, hogy lemérjék az emberek fájdalomtűrő képességét. A pszichológusok azt mérték, hogy egy mezítlábas ember mennyi ideig képes egy vödör jeges vízben állni. Találtak egy tényezőt, amely egyeseket segített, hogy kétszer annyi időt bírjanak ki a vízben, mint a többiek. Kitalálod-e, hogy mi volt az? A bátorítás! Amikor valaki ott állt mellettük, hogy támogassa és bátorítsa őket, a szenvedő alanyok képesek voltak tovább tűrni a fájdalmat. Még Pálnak is voltak "rossz napjai", amikor szüksége volt Titusz biztatására. "De Isten, a megalázottak vigasztalója, megvigasztalt minket Titusz érkezésével... úgyhogy még jobban örültem." (2Korintus 7:6-7)
A bátorítás olyan a léleknek, mint az oxigén; nélküle meghalsz, de segítségével hihetetlen akadályokat tudsz legyőzni.

Az Ézsaiás 2-ben és a Mikeás 4-ben levő igék szerint a “kardok”-ból “ekevasak”-at gyártanak. Ezek az igeversek vannak a New York-i ENSZ-épület egyik kőfalán. Amikor Hruscsov látogatást tett Iowa állam Des Moines nevű városa közelében John Deere gyárában, ennek a próféciának jelképes beteljesedését figyelhette meg. A gyárat a második világháború elején építették gépfegyvergolyók előállítására. Ma mezőgazdasági gépeket gyártanak azon a területen.