2020. április 21., kedd

Németh Sándor - Varázslásról 9.

Jelenések 17:1 És jöve egy a hét angyal közül, akinél a hét pohár vala, és szóla velem, mondván nékem: Jövel, és megmutatom néked a nagy paráznának kárhoztatását, aki a sok vizen ül;  Akivel paráználkodtak a föld királyai, és az ő paráznaságának borával megrészegedtek a föld lakosai. És lélekben elvitt engem egy pusztába és láték egy asszonyt ülni egy veres fenevadon, amely teljes vala káromlásnak neveivel, amelynek hét feje és tíz szarva vala. Öltözött vala pedig az asszony bíborba és skárlátba, és megékesíttetett vala arannyal és drágakővel és gyöngyökkel, kezében egy aranypohár vala, tele útálatosságokkal és az ő paráznaságának tisztátalanságával, És az ő homlokára egy név vala írva: Titok; a nagy Babilon, a paráznáknak és a föld útálatosságainak anyja. És látám, hogy az asszony részeg vala a szentek vérétől és a Jézus bizonyságtevőinek vérétől; és nagy csodálkozással csodálkozám, mikor látám őt. És monda nékem az angyal: Miért csodálkozol? Én megmondom néked ez asszonynak titkát és a fenevadét, amely őt hordozza, amelynek hét feje és tíz szarva van.

Jel 17:18 És az asszony, amelyet láttál, ama nagy város, amelynek királysága van a földnek királyain.

Egyértelmű, hogy a vallás által történő varázslásról van szó. Szemben áll Isten Igéjével. Izraelt is paráznának nevezi az Ige az aposztata időben.

2Korinthus 11:2 Mert isteni buzgósággal buzgok értetek; hisz eljegyeztelek titeket egy férfiúnak, hogy mint szeplőtlen szűzet állítsalak a Krisztus elé. Félek azonban, hogy amiként a kígyó a maga álnokságával megcsalta Évát, akként a ti gondolataitok is megrontatnak [és eltávolodnak] a Krisztus iránt való egyenességtől. Mert hogyha az, aki jő, más Jézust prédikál, akit nem prédikáltunk, vagy más lelket vesztek, amit nem vettetek, vagy más evangéliumot, amit be nem fogadtatok, szépen eltűrnétek.

Akik ezeket elfogadták, ezeket nevezi a Biblia paráznának spirituális értelemben. Kapcsolata volt az élő Istennel, de utána az ellenségeihez fordul. Egy világméretű, nagy parázna rendszer jött létre, amelynek a lényege az aposztázia. Politikai, államhatalmi eszközökkel érvényesíti a hatalmát.

Az állam hatalma Istentől van, és nem engedi meg Isten, hogy az egyházzal egyesüljön! Amikor a kereszténységet erre használták, akkor ezt a Biblia Babilonnak nevezi, amely egy istentelen, lázadó rendszer. A jövőben az okkultizmus általi varázslásnál erősebben fog működni a vallás általi varázslás.

A politikai elnyomás csak akkor tud hosszú ideig fennmaradni, ha a vallással egyesül. A politikai elnyomás alól sokkal könnyebb kijönni, mint a vallási elnyomás alól. A civilizációk közötti konfliktusoknak a vallási elnyomás az oka. Egy más korszakra kell felkészülni. A politikusok is látják, hogy új módon kell a dolgokat megközelíteni. Minden nemzetnek joga van önvédelemre. Nem a múltból és nem a múltnak kell élni. Új korszak van. A világ nem lesz jobb. Ennek a korszaknak az utolsó évei a vallási elnyomásba torkollnak. Nagyon sokan nem ismerik fel a vallás elnyomásait, mert elrejti magát a bíbor és a skarlát mögött. Az aposztata kereszténységben már nincs kegyelem, nincs benne a kék szín. A képmutatásban hatékony. A bíbor és a skarlát azt a látszatot kelti, hogy apostoli jogfolytonossága van, közben pedig a bűn rabszolgája. Ez nem más, mint a Babilon megújulása. Visszatér az emberiség a vallás által való elnyomás alá.

Ez az aposztata egyház üldöző is. Nagyon sok keresztényt karóba húztak, megégettek, és ezt tapssal üdvözölték az emberek. Állandóan szabálysértéseket akarnak ezek az inkvizítorok találni. Az utolsó időkben nem csak a vallásos varázslás lesz nagy, hanem a vele szembeni ellenállás is. Nagyon sok ember rá fog jönni ezekre, elege lesz Babilonból.

Jelenések 18:4 És hallék más szózatot a mennyből, amely ezt mondja vala: Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból: Mert az ő bűnei az égig hatottak, és megemlékezett az Isten az ő gonoszságairól. Fizessetek úgy néki, amint ő fizetett néktek, és kétszerrel kettőztessétek meg néki az ő cselekedetei szerint; amely pohárból itatott, ugyanabból két annyit töltsetek néki.

Jel 18:23 És szövétneknek világossága többé te benned nem fénylik; és vőlegénynek és menyasszonynak szava sem hallatik többé te benned; mert a te kalmáraid valának a földnek fejedelmei; mert a te bűvöléseidtől eltévelyedtek mind a népek. És abban prófétáknak és szenteknek vére találtatott, és mindeneknek, akik megölettek a földön.

Tömegek fognak kilépni a vallásos elnyomás alól, és be fognak lépni abba az országba, amelynek soha nem lesz vége!
Legyünk éberek és józanok, járjunk az Úrban! Most is nagy tétről szól a keresztény élet! Ki kell Babilonból szednünk az embereket és le kell telepíteni őket Isten országában!

Jónás az embereknek a Poklot és a Mennyet jelképezte. Látták a beszéde mögött, hogy egy hiteles ember. Mi is ilyen emberek legyünk! Valószínűleg fizikai változásokon ment át, és ezt észrevették a niniveiek is. Kérdezték, hogyan tudott így megváltozni, és ő elmondta, hogy engedetlen volt Istennek! Hordta a jegyet a testén, hogy a halnak a gyomrában volt. Elmondta, hogy úgy maradt életben, hogy megtért Istenhez. A hal kihányta és ezt hordozza magán. Erre az egész város megtért, mert nem akartak a Pokol gyomrába kerülni!

Ha ilyen hiteles tanúk leszünk Jézus mellett, akkor biztos, hogy meg fognak térni az emberek! Jónásnak se nagyon kellett erőlködnie, hogy megtérjenek az emberek. Szellemileg nagyon nehéz időszak van mindenhol a világon. A legbiztonságosabb dolog: gyere a Kősziklához!

2010.10.17.