2012. november 27., kedd

Tömegtüntetés szerveződik a jobbikos antiszemita felszólalása ellen


A „Mindannyian Együtt Jeruzsálemért” Alapítvány vasárnap 15 órára tömegtüntetést szervez Budapesten a Kossuth térre Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő nyilas szellemiségű parlamenti felszólalása elleni tiltakozásul, amelyhez a Hit Gyülekezete is csatlakozik – áll az egyház szerkesztőségünknek megküldött közleményében.
„A Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány által vasárnapra szervezett demonstrációhoz a Hit Gyülekezete is csatlakozik. Egyházunk várja minden jó érzésű ember, civil szervezet és demokratikus párt csatlakozását a tüntetéshez. A kezdeményezést támogatja a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az Élet Menete Alapítvány, az Országos Örmény Önkormányzat, valamit a Magyar Nők Szövetsége” – olvasható az egyház kommünikéjében. 

Az atv.hu úgy értesült, hogy a demonstrációhoz a Raoul Wallenberg Egyesület is csatlakozik. A szervezet Gyöngyösi Márton felszólalását követően kedden tiltakozását fejezte ki: véleményük szerint „mindennapos, megszokott eseménnyé vált a leplezetlen antiszemitizmus az Országgyűlésben”.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese arról beszélt a képviselők előtt, hogy listázni kellene, hány zsidó származású kormánytag ül a parlamentben, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Vona Gábor is hasonló vizsgálatot követelt a múlt héten. A kormány a leghatározottabban elítélte a politikus nyilatkozatát, aki kedden bocsánatot kért mondataiért. Azt mondta, félreérthetően fogalmazott. A DK kezdeményezni fogja a Jobbik feloszlatását, a Hit Gyülekezete pedig arra szólította fel a demokratikus parlamenti pártokat, hogy zárják politikai karanténba a Jobbikot.

Bővebb információk a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány Facebook-oldalán találhatóak.

Az ATV Egyenes Beszéd keddi vendége lesz Ungvári Tamás író, a tavaly megalapított „Mindannyian Együtt Jeruzsálemért” Alapítvány kuratóriumának elnöke.

atv.hu