2012. november 29., csütörtök

Dr. Leaf - Választásaink jobban számítanak, mint az ember gondolná!


Konferenciát tartottam Kelet-Texasban DeKalb kisvárosban a Maranatha gyülekezetben, ahol főleg a szabad akaratról és választásról beszéltem. Érdekes, hogy Isten úgy tervezte meg agyunkat, hogy kívülről tudjuk látni gondolatainkat, viselkedésünket, és észleljük ezeknek saját agyunkra és testünkre, illetve mások elméjére és testére gyakorolt hatását.
Úgy lettünk teremtve, hogy ki tudjuk dobni toxikus gondolatainkat. Figyeljünk a szavaink mögött levő indítékokra, hisz cselekedeteink és viselkedésünk mind a gondolataink eredménye és fizikai helyet foglalnak el agyunkban. Életünk vagy halálunk függ a gondolatainktól!
Az 5. Mózes 30:19 is hangsúlyozza ezt: „Bizonyságul hívom ellenetek ma a mennyet és a földet, hogy az életet és a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod;”
Tudományos szempontból ugyanez a helyzet. Kutatások bizonyítják, hogy génjeink ki és bekapcsolhatók- minden napon a hitünk, érzéseink, magatartásunk eredményeként, ami befolyásolja választásainkat. A hitünk, érzéseink és magatartásunk el van rejtve gondolatainkban, amik ideghálózatok rejtekében találhatók agyunkban. Mikor a gének bekapcsolnak, az öröklött tulajdonságok nyilvánvalóvá lesznek, arra sarkallva az embert, hogy sok öröklött tulajdonság láthatóvá váljon testében és agyában. Új gondolatok jöhetnek elő és a meglevők megváltozhatnak. A tudomány mára már bizonyította, hogy az ember rendelkezik képességgel bekapcsolni génjeit, s mindez a választásain keresztül történik! Ezek a választások elektromágneses és kémiai jelek, amik fizikai változást eredményeznek. Ezért vagy jobb, vagy rosszabb sorsa lesz az embernek, szó szerint …”életre vagy halálra.” döntünk.
Választásra lettünk teremtve és jól kell választanunk!,… még akkor is, ha sok tudós félremagyarázza az akarat és szabad akarat témáját, azt mondván, hogy predesztinált, megváltoztathatatlan neurobiológiai evolúciós ösztönnel rendelkezünk. Ám ez nem igaz, ők pedig csak egy szalmaszálba kapaszkodnak görcsösen!
Az idősödéssel például egyre bölcsebbé válunk, abban az esetben, ha törődtünk elménk állapotával. Következő hónapban arról fogok beszélni, hogy az idősödő agy hogyan lesz egyre bölcsebb, jobb és nem rosszabb… természetesen, ha a jót választjuk!
Tisztelettel,
Caroline