2010. május 18., kedd

Creflo Dollar: Mit is jelent felnőni szellem szerint? Befejező rész

Nem gondolod, hogy különös, hogy elesel mindenféle kísértésekben? Isten megsegít, hogy mindenféle próbában, tesztben megerősítse a hitedet, hogy megmenekülj. Olyan életre (vagy házasságra) ne számíts, amiben megmenekülsz a konfrontációktól. Nem lesz jó házasságod csak úgy – fizetned kell érte. A kemencén mindenkinek át kell mennie. Nem azért, mert Isten az ördögöt használná hogy téged tökéletesítsen, de az ilyen helyzeteket felhasználja, és megkérdezi, megvizsgálja: tényleg hiszel abban, amit Ő mond?

Ábrahámnak megígérte, hogy sok nép atyjává teszi? Igen. Akkor áldozd fel egyetlen fiadat – mondta neki. Ábrahám pedig azt válaszolta: rendben, Uram. Megvolt a hite, hogy átmenjen a teszten. A hit nem a teszt alatt született, már megvolt benne. Benned is így kell: az ige olvasáskor, imádkozáskor, megvalláskor, még a teszt előtt. Mert a győzelem megtapasztalása a másik oldalon van, nem ezen az oldalon. Az érett keresztények ezt felismerik. Az éretleneknek ez maga a pokol.

Ha elköltötted az összes pénzedet, és nincs ételed, akkor ez nem az ördög, hanem a pénzügyi bölcsesség hiánya. Megszokták az emberek, hogy a rossz döntéseik esetén nem vállalják a felelősséget, hanem bűnbakot keresnek. Ennek hiányában, tudniillik ha nem vállalod a felelősséget, Isten igéje sem tudja elérni a célját. Az ördög miatt veszítettem el a munkahelyemet, feleségemet, nem fizettem be a tizedet, stb. – állítják. Az ördög a minden hazugságoknak atyja szívesen veszi ezeket a hazugságokat. Nahát (mondhatja), ez úgy hazudik, mint én.

De tudod, amikor a legnehezebb helyzeteken mégy is át, Isten munkál valamit. Ezekben a helyzetekben a hőség megsemmisíti a sömörgözést. Ilyenkor tudom, hogy már megvan a győzelmem, mert olvasom, tanulmányozom, és megvallom az igét. S az igében benne van, hogy „ez a mi hitünk, ami legyőzi a világot”. Ennek a hitnek valahonnan jönni kell! A legyőzött hit – nem hit. A nem hit pedig nem győz le semmit. De ezeknek a helyzeteknek a kellős közepén az Úr kidolgoz valamit, életed legnehezebb pillanataiban is ad neked türelmet, és közben kidolgozza számodra a szabadulást.

Amikor korrigáltad a nyelvedet, szavaidat, karakteredet, amikor összeillesztted a dolgokat, helyreállítottad az összekuszálódott fonalakat, már senki sem lesz képes arra, hogy legyőzzön téged, mert már kifizetted az árat. Nagyon rossz mód, ha valaki nem az igéhez fordul, hanem ezekben a nehéz helyzetekben csak arra vár, hogy kapjon valamit, de nem teszi, amit az ige mond. A hit hallásból van, az pedig Isten igéje által. Isten olyan, hogy egyik szintről a másikra visz.

Pált a hajótörés és egy hosszú úszás után, ahogy kimászik, egy kígyó megmarja. Majd egy gazdag ember meghívja, s ott hirdette neki az evangéliumot. Majd mindenkit meggyógyított a szigeten. De igazából nem tudjuk, mi volt ennek az ára… Akármilyen helyzetben is vagy, tudod, hogy mi van a másik oldalon! S fel akarod adni? S miközben a helyzetben vagyunk, Pál azt mondja: "több vagyok mint győztes, Őáltala, aki szeretett minket." Nem érdekes, mibe kerülsz, mert úgyis több mint győztes vagy.

Most ebben vagyok? Nem érdekes, úgyis győztesen jövök ki – mondhatod. Az első nehézségnél el akarsz szaladni a gyógyulásoddal, vagy a házasságoddal kapcsolatban. Pedig győztes vagy! A kapcsolataid megromolnak – s te elszaladsz. De mi lenne, ha győztes lennél? Pál esetében nézzük meg, hányszor verték meg, hányszor volt hajótörése? Mit tennél, ha Pálhoz hasonlóan bedobnának a vízbe, megvernének, megköveznének – Pál felkelt és azonnal tanított. Mindezekben én még állok – mondta. S amikor a halál megjelent, mit mondott Pál? Elmehetnék, de még szükség van rám. Halál, távozz!

Én is gyakran gondolkodom azon, vajon mi történik a Mennyben? S a pokolban? Egyet tudok, mindkét helyen nagy aktivitás van. Emberek vannak a Mennyben – mit csinálnak most? Ne légy irigy, ha bejutsz, ha rájössz, hogy nem te vagy a legfontosabb, örülj, hogy bejutottál. Mindig az van bennem, hogy bekerülök, ott áll Jézus, magához int, s én csak annyit tudok mondani: Ó Uram, nem tudtam, hogy ilyen tökéletes, ilyen dicsőséges vagy. Ő pedig azt mondja: örülök, hogy mindig bíztál és hittél bennem, hogy megbocsátottál saját magadnak, és engedted, hogy használjalak téged. És átölel.

Ha szeretnénk, hogy így legyen, érett kereszténynek kell lennünk, és ragaszkodnunk a Bibliához, Isten igéjéhez. Olvasd, mert általa változol meg!