2022. november 28., hétfő

Ruff Tibor: A legnagyobb parancsolat 3.

Zsolt 91:1 Aki a Felségesnek rejtekében lakozik, a Mindenhatónak árnyékában nyugoszik az.

Árnyékban NYUGSZIK: ehhez sabbatra van szükség. Neked kell a munkádat abbahagynod és eltökélni magadat, hogy pihenőt kell adni a lelkednek nem a gondjaiddal fogsz foglalkozni, hanem hogy milyen parancsolatokat tudnál megtartani. Odaszánó megvallásokat mondasz el, pl. nincs az életemnek más értelme, minden más melléktermék.

Ha ezt hülyeségnek tartod, akkor testi módon gondolkozol. Ne azért tartsd meg az Igét, hogy a dolgaid jobban sikerüljenek, mert ha így van, akkor a dolgaid az istened, és ezért nem tudsz megpihenni, ezért vagy leterhelve.

Isten Igéjét megtartani élvezet, kaland, buli, a legélvezetesebb dolog a Földön.

3 zsidó utazott egy hajón. Egyszer megéheztek, voltak csirkék a hajón, és azt volt kedvük enni, ezért levágtak egy csirkét. Eszükbe jutott azonban, hogy a mózesi törvény szerint a vérét földdel be kell szórni. A hajón azonban sehol sem találtak földet, végül találtak a hajón aranyport, amelybe belemarkoltak, és nagy örömmel befedték a csirke vérét, mert e parancsolat betöltése többet ért számukra, mint az arany. A hajón bolondnak nézték az ezen örvendező zsidókat. Ez egy buli, tudod, hogy milyen öröm szabadult fel, amikor be tudták fedni a vért?! Ezek megőrültek – gondolták az emberek, egy csirke vérére pazarolják az aranyport!!! Ti nem tudjátok miről szól az élet! - gondolták a zsidók.

Ezt Jézus is megtette. Se megtérésre, se bűnbocsánatra nem volt szüksége. Elment mégis, hogy szeretne bemerítkezni, amely érthetetlen volt János számára, mivel tudta, hogy nincs szüksége Jézusnak a vízkeresztségre. Jézus óriási mondata így szólt: Máté 3:15 Jézus pedig felelvén, monda neki: Engedj most, mert így illik nékünk minden igazságot betöltenünk.

Amikor bemerítkezett, és feljött a víz alól, akkor nyílt szét az ég: Máté 3:17 És íme egy égi hang ezt mondja vala: Ez amaz én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm.

Isten abban gyönyörködött, hogy a Fia minden igazságot be akar tölteni, még azt is, ami nem is rá vonatkozott. Tudta Jézus, hogy olyan jelet ad le a Mennynek, ami a teljes engedelmesség jele.

Igét megtartani tehát buli, óriási kaland, fantasztikus dolog, az élet egyetlen igazi értelme, rendkívül élvezetes, amikor azt nézed egy szituációban, hogy hogyan lehet betölteni a parancsolatokat? Pláne, ha csak rövid távú károd származik belőle, pl. ha nem csapsz be valakit.

Ha az Igét megtartod, akkor nem szenvedés, hanem ilyenkor a sátánnak bemosol egy nagyot. Az, hogy az ördögbe az ember belerúghat egyet, tiszta merő öröm. Ha áldozatodba kerül megtartani Isten Igéjét, az az igazán értékes. Ilyenkor mutatod meg, hogy szereted Istent. Ha nincs ára, akkor érzi az ember, hogy nem mutatja meg igazán, hogy szereti. Azért esik jól, mert egyértelműen megmutatod, hogy szereted az Istent. És egy jó nagyot bevágtam az ördögnek is ugyan azzal a mozdulattal. Mindennél többet ér. Tűzzétek ki ezt célként és tényleg teljes szívből, lélekből, erőből kell csinálni, az életnek erről kell szólni, nem leszel szuperszellemi, vallásos tőle, ne félj ettől. Az akkor leszel, ha bigott, törvénykező, betű szolgájaként teszed ezt.

Tudni kell a parancsolatok között tájékozódni. Ezért mondja az Ige, hogy melyik mekkora parancs. Kőtáblák arról szólnak mit ne tegyél. A többi 601 parancsolat mind e 12 parancsolattól függ (a két nagy parancsolattól és a 10 parancsolattól). Ezeket magyarázzák a próféták, a Hegyi Beszéd és az apostoli levelek.

Ha nem veszted szem elől, hogy mi az első kettő legnagyobb parancsolat, akkor nem leszel vallásos és szuperszellemi. Csak azok lesznek azok, akik az első kettőt elvesztik. Ezért nem a betű szolgái vagyunk, hanem a szellem szolgái.

2Kor 3:3 Akik felől nyilvánvaló, hogy Krisztusnak a mi szolgálatunk által szerzett levele vagytok, nem tintával, hanem az élő Isten Szellemével írva; nem kőtáblákra, hanem a szívnek hústábláira.
2Kor 3:6 Aki alkalmasakká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem szellemé; mert a betű megöl, a szellem pedig megelevenít.

Kötelezd el magad, hogy nem a betű rabszolgája leszel, hanem a Szent Szellem vezetését töltöd be! Szent Szellem mindig az életet és a megigazulást szolgálja, a betű a halált és a kárhoztatást. Ha úgy tölti be valaki, hogy a betűt szolgálja, a betű öl, néha magát öli, kárhoztatja, néha mást öl. A Szent Szellem szolgája legyél, ekkor az életet és a megigazulást szolgálod.

Napközbeni kis ügyekben hogyan tudom a 2 törvényt megvalósítani?

Akkor örülünk, ha sikerül. Amikor bemész Isten jelenlétébe, pihenjetek meg Isten jelenlétében. Ezt csak akkor tudod megtenni, ha erővel kizárod a gondjaidat, elmondod Istennek őket, és utána kizárod, mert nem szólhat az Istennel való kapcsolatod a gondjaidról, mert akkor nem tudod imádni Istent, nem tud a szellemed felemelkedni, szárnyalni, pihenni, megnyugodni. Legyen az Isten jelenléte számodra bunker, zárd be a nagy acél ajtókat, ott meg tudsz nyugodni és pihenni

Zsolt 91:1 Aki a Felségesnek rejtekében lakozik, a Mindenhatónak árnyékában nyugoszik az.
Zsolt 91:2 Azt mondom az Úrnak: Én oltalmam, váram, Istenem őbenne bízom!

Nem elég mindig ezt megvallani, mert mit ér, ha nem teszed meg? Első sor arról szól, hogy a Mindható árnyékában meg kell nyugodni. Őrizd meg, mint a szemed fényét! Ti Isten szeme fényei vagytok.

Zsolt 37:4 Gyönyörködjél az Úrban, és megadja neked szíved kéréseit.

Ehhez gyönyörködni kell benne, ehhez meg kell nyugodni, ehhez meg kell a gondokról feledkezni. Ez a hit cselekedete, amikor nem látod a megoldást, akkor kell megtenni, meg van tiltva órákig, hogy a gondjaidon gondolkodj, a törvényeken kell gondolkodni és gyönyörködni. Áldáshoz ki kell tudni kapcsolni a zavaró tényezőket.

Tegyétek életetek értelmévé az Ige megtartását és tudjatok megnyugodni az Úrban. Óriási nagy buli és kaland.


2011.08.24.Élőszóban elhangzottak alapján.