2015. szeptember 4., péntek

Daniel Kolenda: Élj, mielőtt meghalsz! - A küzdelem

Egy nap egy kisfiú véletlenül megpillantott egy lepkét, amint éppen megpróbált kibújni a selyemgubójából. A kisfiú elhatározta, hogy segít a küzdő lepkének, de miután felnyitotta a gubót, felfedezte, hogy a lepke a belsejében még gyenge volt és össze volt zsugorodva - annyira gyenge volt, hogy hamarosan el is pusztult. Amit a kisfiú nem fogott fel, az az volt, hogy a lepke fejlődésének szükséges része volt a gubóval való "megküzdés". Enélkül az erőfeszítés nélkül, amit a gubó megkövetel, a lepkének nem lenne ereje az életben maradásra, miután kibújik.

Barátom, Isten arra használja a küzdelmeket az életünkben, hogy megtanítsanak minket a hitre, hogy formálják a jellemünket, és hogy felvértezzenek minket a még nagyobb kihívásokra, amik előttünk állnak.

A Jeremiás 12:5 felteszi a kérdést: "Hogyha gyalogokkal futsz, és elfárasztanak téged, mi módon versenyezhetnél a lovakkal? És ha csak békességes földön vagy bátorságban, ugyan mit cselekednél a Jordán hullámai között?" Legtöbb esetben e megtapasztalás nélkül egész egyszerűen nem lennénk képesek belépni mindabba, amit Isten rendelt el számunkra.

Meglehet, épp egy komoly küzdelmen mégy keresztül, de ez a küzdelem része annak a szülési folyamatnak, amit Isten véghez akar vinni az életedben. Isten mindig előre felkészít minket arra, amit a jövőben tartogat számunkra! Ez a folyamat talán kényelmetlen, de mindenképpen szükségszerű. Ne kedvetlenítsenek el a küzdelmeid, barátom! Ha Isten akaratában vagy, jó dolgok várnak rád!