2015. szeptember 21., hétfő

Daniel Kolenda - Élj, mielőtt meghalsz! - Krisztus nagykövetei

Amikor „Isten akarata” szóba kerül, általában az emberek többsége automatikusan azon kezd el gondolkodni, hogy otthagyja a munkáját, és belép a „szolgálatba”. Gyakran azokat, akik teljes idős, vagyis fizetett szolgálatban vannak, piedesztálra emelik, és tőlük várják, hogy az Isten országát képviseljék és előmenetelét munkálják, miközben a „normál” keresztények végzik saját világi munkájukat. Sok kereszténynek a hite csak egy vasárnap délelőtti esemény, egyike az élet sokféle elfoglaltságainak, amely diszkréten megfér az életükben a politikai pártpreferenciájuk és kedvenc focicsapatuk mellett.

De a Szentírásban nyoma sincs a keresztények ilyen jellegű megkülönböztetésének és kettéválasztásának! Sehol nincs említés „klérusról" vagy „laikusokról”. Sőt, az Efézus 4-ben, ahol Pál felsorolja az öt szolgálati ajándékot (apostol, próféta, evangélista, pásztor és tanító), nem azt mondja, hogy ők azok, akik a szolgálat munkáját végzik, hanem azt, hogy az ő munkájuk felkészíteni a szenteket a szolgálat munkájára.

Milyen rendkívüli veszteséget szenvedünk el amiatt, hogy fenntartjuk azt a mentalitást, ami szerint a teljes idejű szolgálatban állók az „igazi” szolgálók, és a többiek csak nézők. Barátom, Isten használni akar TÉGED! Használni akarja az ajándékaidat és képességeidet, hogy dicsőségével hatással legyen a világra. A te életedet is akarja használni, hogy az Ő országát kiterjessze a földön! Tehát, bármit is teszel a mai napon, és bárhova is mész, legyél Jézus nagykövete!