2015. szeptember 7., hétfő

Boszorkány doktor szakította félbe az alkalmat - Zambia, Lusaka - 2. nap

Tisztelt missziós partnereink!

A képekről talán észrevettétek, hogy a lusakai nemzeti stadion parkolójában vannak az alkalmaink. Valaki kérdezte, hogy miért nem a stadionban zajlanak az események. Az ok egyszerű: a stadionban kevesebb mint 60 ezer férőhely lenne. Ma este viszont a tömeg 120 ezresre nőtt! Szükségtelen mondanom, hogy a pásztorok eufórikus állapotban vannak. Soha nem láttak még ilyen alkalmakat. Egyikük odajött hozzám, miután befejeztem a prédikációt, és ezt mondta: "Most döbbentem csak rá, mennyire elhanyagoltuk az evangélista szolgálati ajándékot!" Elmondta, hogy eddig csak a püspököket és az apostolokat tisztelték, de mint mondta: "Evangélistákra van szükségünk!" Meggyőződése, hogy Isten ezt az evangélizációs kampányt arra is használja, hogy evangélisták egy új generációját hívja el. Mindenben egyetértettem vele. És nem csak szavakban: ma este egy dél-afrikai evangélista testvérnőt, Tamryn Klintworth-öt kértem fel, hogy az igehirdetés előtt néhány percben ossza meg, amit az Úr a szívére helyezett. Csodálatos szolgálata volt, és hiszem, hogy sok jelenlevő asszonyt ösztönzött arra, hogy ők is belépjenek az evangélista szolgálatba, itt Zambiában.

A tegnap esti összejövetelen beharangoztam, hogy ma Jézus véréről fogok prédikálni, és meg fogjuk törni a varázslók átkait. Arra bátorítottam az embereket, hogy hozzanak az alkalomra bálványszobrokat, amuletteket, talizmánokat, különösen boszorkány doktoroktól kapott talizmánokat, és el fogjuk égetni ezeket a ma esti alkalmon. Az Apostolok Cselekedetei 19-ben is pontosan ez történt. Ma este, prédikáció közben egy boszorkány doktor jött a színpadhoz egy nagy fehér zsákkal, ami tele volt mindenféle tárgyakkal. A prédikációm kellős közepén belerakta a zsákot az egyik olajoshordóba, hogy elégessük! Ez nagy izgatottságot váltott ki a tömegből, de én szeretem, amikor milyen dolgok szakítanak félbe!

Az igehirdetés, az átkok megtörése és a betegekért való imádkozás után csodálatos bizonyságtételeket hallottunk:

- Egy rákos asszonynak eltűnt a daganata.
- Egy asszony, akinek egy fertőzés következtében kialakuló fájdalmas duzzanat volt az arcán, tegnap előrejött imát kérni, és ma estére ez a duzzanat leszáradt és eltűnt.
- Egy lány, aki nem tudta kinyújtani a karját, meggyógyult.
- Egy férfi, aki egy eséstől lesántult, szintén meggyógyult.
- Egy öt éve süket asszony visszanyerte a hallását (lásd a képen).
- Egy asszony, akit tegnap hordágyon hoztak az összejövetelre, mert nem tudott járni, ma este tökéletesen meggyógyult: felkelt és járt!

Ezek csak néhány példák arra, amit Jézus ma este tett. Valójában ezek a bizonyságtételek annyira csodálatosak, hogy mindegyikről külön beszámolót tudnék írni. Tervezzük, hogy visszaküldünk ide egy forgatócsoportot, hogy nyomon kövessük, mi történt velük, és hamarosan megosztjuk ezeket a közösségi médiánkon keresztül.

Holnap lesz a Tűz konferencia zárónapja, ahol szokásunkhoz híven kézrátétellel fogunk imádkozni a résztvevőkért, hogy vegyék a Szent Szellem keresztségét. Kérlek benneteket, hogy imádkozzatok továbbra is értünk... valóságosan érezzük, hogy az imáitok működnek itt.

Veletek együtt az evangéliumért:

Daniel Kolenda evangélista,
valamint Reinhard Bonnke, Peter van den Berg és a teljes CfaN csapata
Lusaka, 2015. szeptember 4.