2015. szeptember 2., szerda

Daniel Kolenda: Élj, mielőtt meghalsz! - Istené a dicsőség

Pál apostol ezt tanította Isten elhívásáról:

„Mert tekintsétek csak a ti elhívásotokat, atyámfiai, hogy nem sokan hívattak bölcsek test szerint, nem sokan hatalmasok, nem sokan nemesek; Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; És a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket; És a világ nemteleneit és megvetettjeit választotta ki magának az Isten, és a semmiket, hogy a valamiket megszégyenítse: Hogy ne dicsekedjék előtte egy test sem.” (1 Korinthus 1:26-29)

A híres gyógyító evangélista, Kathryn Kuhlman egyszer azt mondta: „Isten nem ezüst edényeket keres. Neki nem arany edényekre van szüksége. Neki csak átadott edények kellenek.” Gondold végig: Isten az ő tökéletes akaratát olyan tökéletlen embereken keresztül viszi véghez, mint te és én. Halandó kezeinket használja örökkévaló országa építésére. Dadogó ajkainkat használja az evangélium erejének felszabadítására!

A Szentírásban van egy következetes minta, miszerint Isten gyakran nagyon átlagos, sok esetben átlag alatti embereket választ ki, hogy nagyon is különleges dolgokat vigyenek véghez. Úgy tűnik, Isten akaratának egyik jellegzetessége, hogy sokszor olyan dolgok megtételére hív el minket, amit a saját erőnkből lehetetlen lenne megtenni. Neki nagy örömöt okoz, ha olyan dolgokat tehet rajtunk keresztül, amire csak Ő képes, azért, hogy a végén Övé legyen minden dicsőség, tisztesség és dicséret.

Daniel Kolenda vagyok, és arra bátorítalak, hogy élj, mielőtt meghalsz!