2015. szeptember 11., péntek

Daniel Kolenda - Élj, mielőtt meghalsz! - Újratervezés

Ha valakinek szégyellnivaló múltja volt, akkor az Pál apostol volt, ő mégis ezt vallotta a Filippi 3:14-ben: „De egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért.”

Figyeljétek meg a kifejezéseket, amiket Pál használ: „előttem”, „nekifeszülve”, „cél felé” és „mennyei jutalomért”.

Napjaink egyik legizgalmasabb technikai eszköze a GPS. Ezekről az eszközökről el lehet mondani, hogy telve vannak irgalommal és kegyelemmel. Ha a sofőr elvét egy kanyart, a GPS nem kezd el vele kiabálni, és nem mond oda valami sértőt, hanem egyszerűen azt mondja kellemes hangon: „Újratervezés”, és aztán pillanatokon belül megtervez egy új útvonalat, amivel korrigálni lehet a hibát.

Ha elvétünk egy kanyart az életben, de megállunk, megtérünk, és kegyelmet kapunk az Úrtól egy új kezdésre, akkor meghalljuk a Jó Pásztor szelíd és csendes hangját a szívünkben: „Újratervezés”. És megmutat nekünk egy új útvonalat, ami visszavisz minket a helyes ösvényre. Ez általában megkívánja, hogy korrigáljuk a hibánkat, és megtörténik a fordulat, ha engedelmeskedünk az Ő hangjának. Barátom! A mi Istenünk mestere annak, hogy a gyászt vígságra fordítsa, és a hamu helyett ékességet adjon!

Tehát, ha elbuktál, ideje, hogy felkelj, és kövesd Pál apostol példáját! Kezdj el az előtted levő dolgokra nézni, és nekifeszülve, célegyenest igyekezz előre a mennyei jutalomért Jézus nevében!