2015. szeptember 18., péntek

Daniel Kolenda - Élj, mielőtt meghalsz! - Ezek is mind

A Máté 6:33-ban Jézus azt mondja: „De keressétek először az Isten országát és az ő igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.” Figyeljétek meg, Jézus nem azt mondja, hogy „minden szellemi szükségetekről gondoskodni fogok”, hanem egyszerűen annyit mond, hogy „ezek is mind”. A mindbe beletartozik minden szellemi, érzelmi, anyagi, kapcsolati, materiális és egyéb szükségünk. Ez tényleg ilyen egyszerű volna? Ez a felszólítás lehet a titka mindennek? És emlékezzetek rá: ezek nem egy filozófus vagy egy prédikátor szavai. Ezek magának az Isten Fiának szavai.

Sok ember a tanulást teszi első helyre az életében. Miután mindent kijártak, és mindent megszereztek, magasan képzett, intelligens buták lesznek, akik vég nélküli tudásszomjukban éppen a legnagyobb bölcsességet mulasztják el megszerezni!

Mások a pénzt teszik az első helyre, és talán csak az életük végén tudatosodik bennük a Máté 6:24 igazsága: „Nem szolgálhattok Istennek és a pénznek”.

Sokan a családot teszik az első helyre. A végén azonban éppen a családjuk fogja megfizetni az árát annak, hogy a fontossági sorrendjük nem volt megfelelő.

Ha bármit Krisztus és az Ő országa elé teszünk, akkor nemcsak az Isten országát veszítjük el, hanem vele együtt mindezeket az egyéb értékeket is. Tegyük tehát első helyre az Isten országát és igazságát, és meg fogjuk látni, ahogy Isten RÁADÁSUL minden egyebet is megad, amire csak szükségünk van!

Daniel Kolenda vagyok, és arra bátorítalak, hogy ÉLJ, mielőtt meghalsz!