2015. szeptember 16., szerda

Daniel Kolenda - Élj, mielőtt meghalsz! - A Taylor-fivérek

A Taylor-fivérek mindketten ambiciózusak voltak. Mindketten változtatni akartak a világon. Mindketten azt akarták, hogy az életük számítson. Az idősebb testvér elhatározta, hogy a család hírnevét öregbítve köztiszteletben álló politikai karriert fut be. A fiatalabb pedig úgy döntött, hogy az életét az evangélium hirdetésére szenteli, és elment Kínába misszionáriusnak.

A Taylor testvérek kortársai bizonyára az idősebb testvért látták sikeresebbnek, pedig ma jóformán csak a fiatalabb testvérével való kapcsolata miatt tudunk róla. Hudson Taylor viszont a világtörténelem egyik legismertebb úttörő misszionáriusa lett, és a mai napig szerte a világon szeretik és tisztelik. Az egyik testvér a hírnevet, a szerencsét és a hatalmat kereste; hírnevét, pénzét és befolyását réges-rég elfújta az idő szele. Hudson látszólag lemondott az életéről, hogy Istent szolgálja egy távoli földön, de Hudson Taylor hagyatéka tovább él, mert jóllehet nem volt milliomos, szupersztár vagy világvezető, azt a keveset, aki és ami ő volt, odaadta valamiért, ami örökkévaló.

A mártír misszionárius Nate Saint egyszer azt mondta: "Emberek, akik nem ismerik az Urat, megkérdezik tőlünk, miért vesztegetjük el az életünket arra, hogy misszionáriusok vagyunk. Elfelejtik, hogy ők is elvesztegetik az életüket valamire... és amikor a buborék kipukkad, egész elvesztegetett életükből nem tudnak felmutatni semmi örökkévaló jelentőségű dolgot." János apostol ezt így fogalmazta meg: "És a világ elmúlik, és annak kívánsága is; de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké." (1 János 2:17).