2015. szeptember 23., szerda

Daniel Kolenda - Élj, mielőtt meghalsz! - Isten szól

Akarod tisztábban hallani Isten hangját? Akkor azt javaslom, kezd azzal, amit már kijelentett a Szentírásban!

A Szentírás mindig szól azokhoz, akik készek időt szakítani rá, hogy elmélkedjenek fölötte. Ha azt mondod, szeretnéd meghallani Isten hangját, de nincs benned vágy a Biblia olvasására, akkor önmagadat csapod be. A Szentírás Isten hangjának a kifejeződése számunkra, és minél több időt töltünk el annak tanulmányozásával, amit az írott Igéjében kijelentett, annál jobban ráhangolódunk Isten hangjára.

Tudjátok, Isten mindent megtett azért, hogy Igéje fennmaradjon. Sok igaz ember drága árat, sokszor a vérét adta azért, hogy mi a kezünkbe tudjuk venni a Bibliát. Ha téged nem érdekel annyira az, amit Isten már kijelentett, hogy időt tölts az olvasásával, miért kellene Neki bármi mást mondania neked?

Ha az ellenség távol tud tartani az Isten Igéjétől, akkor sikerült távoltartania az Isten hangjától. Ezért tölts időt minden nap az Igén való elmélkedéssel. Jézus a János 6:33-ban azt mondta: „A beszédek, amelyeket mondok néktek, szellem és élet”. Úgy tűnik, van a szellemi éberségnek és érzékenységnek egy olyan dimenziója, amely akkor „kapcsol magasabb fokozatba”, amikor egyszerűen időt töltünk az Isten Igéjének olvasásával és az azon való elmélkedéssel. Ha ezt teszed, képessé válsz könnyebben felismerni a hangját, ha személyesen szól hozzád.