2012. szeptember 4., kedd

Kenneth Hagin - Bibliai hit - Megkaphatod, amit kimondasz 8.


1954-ben Port Arthurba költöztünk. A garlandi pásztor egy teljesevangéliumi gyülekezetet helyezett Port Arthurba és felajánlotta, hogy költöztessem oda a családomat, könnyebb így gondoskodni róluk, hiszen én az időm 80 százaléká­ban úton vagyok. Mint mondta, feleségeink úgyis olyanok, mint a nővérek. Egy alkalommal együtt ebédeltünk a gyülekezet egyik tagjával, és szóba került a költözés is. Az illető elárulta, hogy mivel új házat épít, a pásztor megkérte őt, hogy vagy az épülő új házat, vagy a régit adja el nekem. Neki azonban nem tetszett az ötlet. Helyette ajánlott a közelben egy másikat, amire viszont nekem nem volt pénzem. Ha a gyűjtésekre hagyatkoztam volna, be kellett volna ér­nem egy tízcentessel az összejövetel végén. De mégis kijelentettem, hogy megveszem azt a házat.
Odamentünk. A tulajdonos épp akkor adott fel hirdetést az újságban, hogy tel­jes berendezéssel együtt bérbe ad mindent. Megemlítettem, hogy nekem már van bútorom, mire azt felelte, akkor inkább eladja az egészet nekem. Már ka­pott árajánlatot valakitől, de nekem 750 dollárral kevesebbért számolja fel. 1000 dollárért adta, és még az átírási költségeket is ő maga intézte el. A ga­rázsrészt néhány testvér bérelte, és a bérleti díj majdnem teljes egészében fe­dezte a havi részleteket. Először majdnem azt mondtam neki, hogy egy dollá­rom sincs, de hirtelen visszaemlékeztem az Igére. És arra is, hogy a garázsbérlet költsége 45 dollár egy hónapban, a ház részletfizetése pedig 60 dollár, tehát tulajdonképpen nekem csak 15 dollárt kell kapnom ahhoz havon­ta, hogy egy háromszobás, szőnyegpadlós házat birtokolhassak. Visszaemlé­keztem, hogy megkaphatjuk amit kimondunk, így közöltem vele: „Tíz nap múlva átadok Önnek 1000 dollárt.”
Akkor már éreztem, hogy győztem. Másnap megszólalt a telefon. Egy hölgy volt a vonalban, aki éppen egy évvel azelőtt töltekezett be Szent Szellemmel. Érdeklődött, hogy nincs-e szükségem 1000 dollárra? Megkérdeztem, miért kér­dezi ezt, házvásárlási szándékomról ugyanis alig néhány ember tudott. Mint mondta, imádkozott, és az Úr szólt neki, hogy adjon nekem ajándékba 500 dol­lárt és kölcsön is 500-at. Azt feleltem: „Nem kételkedem testvérem, kérlek, hozd át.”
El is jött a borítékkal, amelyben 10 darab 100 dolláros bankjegy volt. Kért, hogy felejtsem el a kölcsön adott 500-at egészen az év végéig - és ezt a kérését öt éven át megismételte.
Istent nem tudod felülmúlni. Ha hiszel az Ő Igéjében, valóban meglesz neked, amit kimondasz.