2013. január 20., vasárnap

Kenneth E. Hagin - Egy hatalmas terv!


És  ellenségeskedést  szerzek  közötted  és  az  asszony között,  a  te  magod  között,  és  az  õ  magva  között: Õ neked  fejedre  tapos,  te  pedig  annak  sarkát  mardosod. —1MÓZES 3,15.

Az   ember   elbukott.   Istennek   azonban   volt   egy   terve — egy hatalmas terve — a megváltás! Isten felelõsséget vállalt az ember törvényszegéseiért és megváltotta õt a sátán hatalmából. Istennek  volt  egy  terve  arra,  hogy  visszaadhassa  az  életet  az embernek. Isten terve lehetõvé tette, hogy az ember természete — visszaváltozván — harmóniába kerüljön Isten természetével.
Isten nem hagyta figyelmen kívül az ember törvényszegéseit. Az igazságosság megkövetelte, hogy a bûnéért járó büntetés ki legyen fizetve — de az ember maga nem volt képes ezt kifizetni. Így, mivel az ember nem tudta önmagát megváltani, Istennek gondoskodnia kellett egy megváltóról.

Épphogy elbukott az ember, ellensége, a sátán hatalma alá kerülvén, Isten máris kezdte elõre szólni az Õ tervét arról, aki Eljövendõ.  Ez  az  Eljövendõ,  az asszony  magva  (mert  prófécia adatott,  hogy  egy  asszony  gyermeket  fog  szülni  a  természetes nemzés rendjétõl függetlenül) fogja megtörni a sátán uralmát az ember felett! Ez az Eljövendõ fogja megszabadítani az embert! Ez az Eljövendõ fog a kígyó fejére taposni.

A keleti nyelvekben a „valakinek fejére taposni”-kifejezés azt jelenti: megtörni valakinek az uralmát. Amikor Isten ezeket a szavakat mondta az 1Mózes 3,15-ben, a sátán épphogy csak szert tett  arra  a  hatalomra,  amelyet  Isten  az  embernek  szánt.  Isten azonban  elõre  megmondta,  hogy  az  asszony  ezen  csodálatos magva el fog jönni, hogy megtörje a sátán uralmát.


Megvallás: Köszönöm  Neked,  Atyám,  a  Te  hatalmas megváltási tervedet, amelyet Te terveztél meg, és Te küldted el az Úr Jézus Krisztust, hogy végrehajtsa azt.