2013. január 6., vasárnap

Dr. Leaf - A Kiváló Gondolkodás Kiváló Étellel Kiváló Agyat Eredményez


Anyák napján, amikor hazaértem egy prédikációs hétvégéről, egy fantasztikus, szerves ebéd várt otthon, citromos süteménnyel együtt, amit az én drága 4 gyermekem készített! Feltettem a Facebook oldalra ennek fényképét azzal az ajánlással, hogy „Az egészséges, nyers, organikus szuper citrom tortám, amit 17 éves lányom csinált, aki szerint az egészséges étel egyáltalán nem finom!”
Az erre érkezett válasz mennyisége rávilágított arra a szükségre, hogy információhoz juttassunk az emberekhez az ételekről, az egészséges ételekhez kapcsolódó ellentmondásos és zavaros információk rengetege között. Szerintem a legjobb módszer az evéssel kapcsolatosan, ha két dolgot megvizsgálunk: Mit evett Jézus és mire van agyunknak szüksége az életben maradáshoz? Ez hosszú téma, ami több tanulmányt is megtöltenek, de van néhány alapelv, amit érdemes tisztázni.
Először is, hogy az ember egy hármas lény, szellem, lélek és test- s ezek össze vannak kapcsolva. Ha az egyiket megtámadja valami, a többi is sérül. Például, ha hallottak már tanítást sokszor arról, hogy a gondolatok valóságosan léteznek, a fizikai, elmebeli és viselkedési betegségek 75%-a ezen toxikus gondolatok eredménye. Tehát amiről gondolkozunk, hatással van fizikai testünk állapotára és szellemi fejlődésünkre is. Ugyanígy amit megeszünk, hatni fog elménkre és szellemi fejlődésünkre is: biztos, hogy nem lesz nagyon boldog és szellemi, ha túlsúlyos, egészségtelen, negatív vagy depressziós ember. Jézus erre azt mondta: „…Akarom, hogy gyógyult szellemed, lelked és tested legyen!.....(1 Thesszalóniai levél 5:23, 3. János levél 2)
Jézus még igazi ételeket fogyasztott: halat, bárányhúst, gyümölcsöt, zöldséget, morzsolt magvakat, hogy csak egy párat említsünk. Mondhatjuk erre „Hát én is ezt eszem!” Majdnem! De van egy óriási a különbség! Amit Jézus fogyasztott, nem volt hormonkezelt, vegyszerezett, tartósítószerrel megtömött, génmódosított ennivaló! Nem olyan állatok húsát és tojásait fogyasztotta, amiket antibiotikummal, hormonokkal és más állatok testének maradványával etettek és „állati módon” kezeltek. Nem fogyasztott természetellenesen előállított vacak kajákat, amik mérgezettséggel árasztják el az ember agyát, testét és környezetét, amikor belélegezi, szinte, „ördögi” körforgásba lép! Ne feledkezzünk el arról az óriási károkozásról, ami környezetünkkel történik ezek miatt a kereskedelemi forgalomba hozott étkek miatt! Tehát hacsak nem 100%-ban eredeti, szerves ételt fogyaszt, legalább 80%-ban nyersen, akkor nem veszi figyelembe, amit Isten mond: „„…testünk a Szent Szellem temploma…” (1 Korinthus 6:15., 19:20)
Mindenki ismeri a gyorséttermi láncok hátrányait, vagy bármit, ami hasonlóan készül, mégsem veszik szigorúan figyelembe a tényeket! Egyre gyakoribb az a hozzáállás, ami előbbre teszi a kívánságot és sóvárgást az lelkiismeretnél, bár biztosan tudjuk, hogy a bóvli étel kárt okoz!
Nincs különbség a között, aki rossz és egészségtelen ételt eszik,- minden tudományos bizonyíték ellenére, jóllehet káros az agy és a test számára- és egy alkoholista között. Ez erősen italozik, bár tudja az alkohol veszélyeit, vagy mint a drogos, aki jóllehet ismeri a kábítószer káros voltát, mégis használja azt.
A falánkság éppolyan szenvedély, mint az iszákosság. A cukor és a feldolgozott ételek ételfüggővé tesznek és romboló hatásúak. Idővel ezek az „ételek” legyőzik ízlelő bimbóinkat, megtévesztve választásunkat és hamis vágyódást, epekedést hoznak létre. Ez a vágy csak akkor elégszik meg, ha megkapja azt az ételt. Úgy működik, mint a kábítószer. A tudomány azt is kimutatta, hogy a feldolgozott ételek (amik cukorrá változnak) ugyanúgy szenvedéllyé válhatnak, mint a kokain. Azok, akik azt állítják, hogy nem tudnak lemondani ezekről a ételekről és szándékosan kitartanak emellett- szabad akaratból választanak.
Álljon itt pár megdöbbentő adat: a feldolgozott étel magas cukortartalma torzulást okoz, ami azt jelenti, hogy a proteinek megfogják a fölösleges cukrot és csomókat alkotnak az idegsejt membránokon (ha ez nem történne meg, kómába esne az ember). Ezek a csomók akadályozzák az idegsejtet abban, hogy az ember világosan gondolkodjon, jó emlékező képessége legyen, és az ember érzéseit a félelem és depresszió felé viszik. Ezen kívül a gondolkodási és információfeldolgozási folyamat is károsodik az idegekben levő kémiai káosz miatt, amit a „nem ételek” káros hatása okoz az agyra és ezzel az embert számos betegségnek kiszolgáltatja. Ezen kívül a DNS is eltorzul, és ez megjelenik az evési és gondolatalkotási szinten is. Majd fizikai gondolatmintává válik az agyban és átadódik a következő négy generációnak a spermán keresztül. A szándékosan rossz ételválasztás hatása óriási kárt okoz, nem csak a mi életünkben, hanem a következő generációkéban is! Ez úgy hangzik, mint „szándékosan megszentségteleníteni a szent helyet” (1 Korinthus 6:15,19, 20) rossz választásainkon keresztül. I Mózes 30:19)
Az evés cselekedete és a hozzá kapcsolódó döntések az elméből származnak, ezért ha rossz és egészségtelen döntéseket hozunk, ez az elménk zavaros állapotát is tükrözi. A beteg elme megnyitja az ajtót sok más probléma előtt, ezért szükséges azt egészségesen megőrizni és tartózkodni az értéktelen kajáktól. Az evés érzelmi esemény. A két legszélsőségesebb elme-test kapcsolatból származó, elmében kezdődő abnormális állapot a falánkság és az anorexia. A döntési lehetőség, hogy figyelünk a testünkre, elménkre és szellemünkre, választással kezdődik az elménkben, amit a Szent Szellem vezessen!
Bátorítok mindenkit arra, hogy azt tegye, ami helyes és akarjunk megfelelő ennivalót enni!