2013. április 14., vasárnap

Rick Warren - A hiányzó felszerelés a bűnnel szembeni harcban

Tehát megkérlek, engedjétek, hogy a Szent Szellem vezesse az életeteket. Akkor nem azt fogjátok tenni, amire a bűnös természetetek vágyakozik. (Gal 5,16 NLT fordítás)


Mindent jól csinálhatsz, de mégsem tudod legyőzni a bűnt. Minden nap olvashatod a Bibliát, szüntelenül imádkozhatsz, még őszinte barátaid is lehetnek, akik szeretettel és rendszeresen elmondják neked az igazságot.
Mégis rendszeresen eleshetsz  egy bizonyos bűnben.
A lényeg az, hogy nem bízhatsz magadban, és nem számíthatsz arra, hogy le tudod győzni a bűnt. Szükséged van a Szentlélek erejére. Egyedül a Szentlélek teszi lehetővé, hogy a hívők azt tegyék, amire egyedül képtelenek lennének, és hogy Isten akaratát beteljesítsék az életükben.
A Galáta 5,16 ezt írja: „Tehát megkérlek, engedjétek, hogy a Szentlélek vezesse az életeteket. Akkor nem azt fogjátok tenni, amire a bűnös természetetek vágyakozik.” (NLT fordítás)

Mindened meglehet ahhoz, hogy legyőzz egy olyan bűnt, amiben rendszeresen elesel, de ezek semmit sem érnek a Szentlélek segítsége nélkül. Képzeld el, hogy a tengerparton sétálva meglátsz egy sirályt, amelyik most pusztult el egy perce. Ha felemeled, látod, hogy nem sokban különbözik élő társaitól: még mindig meleg a teste, ugyanolyanok az izmai, a csontjai, a tollai és a szárnyai. De ha feldobod az ég felé, élettelenül fog visszaesni a földre.
Miért? Mert a sirályban már nincs élet. Az élet nem a tollakban, a szárnyakban vagy a csontokban van. Élet attól van, amit Isten ad. Lélek nélkül a madár nem tud repülni, még akkor sem, ha minden szükséges egyéb dolog megvan hozzá.

Mindened meglehet, hogy sikeres és győzedelmes életet élj, de a Szentlélek ereje nélkül nem tudsz ilyen életet élni.
Ez olyan, mintha feldobnánk egy döglött madarat.
Nem élhetsz Krisztusban győztes életet egyedül. Ez lehetetlen. A jó szándékaid és a túl könnyen megszegett ígéreteid nem visznek előbbre a keresztény életben. A Szentléleknek kell rajtad keresztül és általad élnie!