2013. április 15., hétfő

Dr. Leaf - Az Agy És Szívünk Dobbanása, Izrael


Úgy érzem magam, mintha elmém és szellemem szárnyalna. Most jöttem vissza Izraelből, ahová a TBN csoportjával, kedves, különleges barátaimmal együtt utazhattam a világ szó szerinti középpontjába. Az agyhoz kapcsolódó kifejezésekkel élve olyan ez, mintha eljutottam volna az agy és a szívdobbanás legbenső helyéhez, a corpus callosumot körülvevő részekhez. Ez a terület reagál a legmélyebb gondolatainkra, az indirekt pihenésünkre, a szellemi kapcsolatainkra és az Isten dicséretére. Az agynak ez a területe határozza meg, hogy az agy többi része hogyan funkcionál. Ennek működését a gondolataink és a döntéseink indítják el.
Az idegtudomány és a kvantumfizika megmutatja, hogyan lettünk megteremtve, hogyan kapcsolódunk be egymás életébe és tükrözzük a másik ember érzelmeit. Isten azért teremtette ezeket a tudományokat, hogy jobban megértsük és dicsérjük őt. Az egymáshoz való Isten által kitalált kapcsolódásokon keresztül érezzük meg Jézus szeretetét, ami –egyebek mellett – az agyunk egészségi állapotán is javít. Ezt akkor tapasztaltam meg, amikor élethosszig tartó barátságot kötöttünk csodálatos emberekkel, ahogy a Via Dolorosa utcáján mentünk. Elképzeltük hogyan ment ott Jézus, megnéztük a helyet ahol keresztre feszítették, meghalt, eltemették, majd feltámadt. Jártunk Jeruzsálem ősi városfalain, megnéztük a Galileai-tenger mellékét, ahol Jézus szolgálata nagy részét végezte, láttuk a Kidron völgyét, átmentünk a Gecsemáné-kerten, és megérintettük a követ, ahol Jézus imádkozott és vért izzadt. Megnéztük Megiddó völgyét is, ahol az utolsó csata fog lezajlani. Ültünk a Templom lépcsőin, ahol Jézus tanított, ültünk a mellett a hely mellett is, ahol Jézus megszületett, és így tovább. Oldalakba telne ezt a csodálatos, felemelő tapasztalatot elmesélni!
Joseph Prince egy különleges és világos üzenetet adott át arról, hogy Jézus a kegyelem, s amikor ezt felismerjük, megtapasztaljuk a Törvénytől való szabadságot, és a szentség felé közeledünk. Ezeket az üzeneteket alaposan továbbították felénk, mi befogadtuk és elménkbe beépítettük azokat életadó gyógyszerként három különböző helyszínen. Először ott, ahol Isten azt mondta Ábrahámnak, hogy áldozza fel Izsákot, majd álltunk a Templom lépcsőjén, ahol Jézus tanított, és Cézárea déli vidékén is voltunk, ahol Pál apostol elkezdte a szolgálatát.
Nagy áldás volt látnom Paul Crouchot, ahogy a TBN-kabátot átadja Matt és Laurie Crouchnak. Paulék 40 évvel ezelőtt indították be televíziós csatornájukat szinte semmi pénzzel, és az egyik legnagyobb nemzetközi hálózattá fejlesztették ki, milliókhoz juttatva így el a Jézusról szóló üzenetet. Bátran belevágtak az Istentől beléjük helyezett ajándékba, hogy a nagy elhívást megvalósítsák. Ők csodálatos példái annak, hogy mi történik, ha elménket arra használjuk, amire Isten eltervezte.
A ZSENIALITÁS FELSZABADUL!
Forgattunk kint a TBN-nel egy 13 részes sorozatot a Via Dolorosán. Itt elmondom az embereknek, milyen hatással van gondolkodásunk és döntéseink a testi és szellemi fejlődésünkre. „Ahogy az ember szívében gondolkodik, olyan ő!” (Példabeszédek 27:7 King James Version) Nem vagyunk áldozatai a biológiánknak, se a körülményeinknek. Ejtsük fogságba gondolatainkat Jézus Krisztusnak (2Korinthus 10: 5), és győzni fogunk minden felett!
Ez a bemutató segít irányításunk alatt tartani a kaotikus gondolatokat, a traumákat, illetve kitenni életünkből a mérgezett gondolatokat. Ezáltal felszabadulhat a tehetségünk, és Isten dolgaival tudunk foglalkozni! Felvillanyoz, hogy segíthetek az embereknek az elméjük megújításában!
Arra szeretnék bátorítani mindenkit, hogy lássa magát tehetségesnek, mivel az Ige és az agykutatás szerint mindenki tud valami olyat csinálni, amit más nem. Ha nem tesszük a saját feladatunkat, azzal mindenkinek kárt okozunk. Higgyünk a saját tehetségünkben, és álljunk be az Isten által eltervezett irányba! Így megláthatjuk, milyen sok életet változtatunk meg, elsőként pedig a sajátunkat! Mindenkire nagy szükség van!